KYK Ankara İl Müdürü Türkoğlu öğrencileri yurttan atmakla tehdit etti!

KYK Ankara İl Müdürü Türkoğlu öğrencileri yurttan atmakla tehdit etti!

KYK Ankara İl Müdürü Türkoğlu öğrencileri yu... KYK, Ankara’nın en büyük kız öğrenci yurdunu kapatma kararı aldı. Eğitim yılı öncesinde boyası ve tadilatı da yapılan yurdu öğrencilerin bir hafta içinde terk etmesi istendi. Ulaşımı sıkıntılı olan yeni yurt hem daha...

KYK, Ankara’nın en büyük kız öğrenci yurdunu kapatma kararı aldı. Eğitim yılı öncesinde boyası ve tadilatı da yapılan yurdu öğrencilerin bir hafta içinde terk etmesi istendi. Ulaşımı sıkıntılı olan yeni yurt hem daha pahalı hem de güvenlik endişesi yaratıyor.

Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) üniversitelerde derslerin başlamasının ardından iki bine yakın yatak kapasiteli Ankara’nın en büyük kız öğrenci yurtlarından Atatürk Yurdu’nu apar topar kapatma kararı aldı. Bir hafta içinde öğrencilerin yurdu boşaltmasını isteyen KYK yönetimi, daha pahalı ve öğrencilerde güvenlik endişesi yaratan bir yurda taşınacağını açıkladı. Yüzlerce öğrenci karara isyan edince KYK Ankara İl Müdürü Türkoğlu öğrencileri yurttan atmakla tehdit etti.

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni'nin haberine göre, önceki gün yurda gelen ve öğrencilerle toplantı yapan KYK yöneticileri yurdun depreme dayanıklı olmadığı gerekçesi ile yurdun yıkılacağını açıkladı. 1961’de açılan yurdun ömrünü tamamladığını ve “acil” olarak taşınacağını belirten yöneticiler, öğrencilerin “Biz ne olacağız” sorusu ile karşılaştı.

KYK yöneticileri öğrencilerin diğer yurtlara taşındığını ve hafta sonuna kadar yurdun boşaltılması gerektiğini öğrencilere aktardı. Adres olarak gösterilen yurdun daha uzak ve pahalı olduğunu öğrenen öğrenciler ise karara tepki gösterdi. KYK yönetimi ile öğrenciler arasında başlayan tartışmada bir öğrencinin “Çinçin güvenli değil. Ben tecavüze uğramak istemiyorum” tepkisine Türkoğlu’nun “Burası Ankara, Türkiye’nin başkenti, Türkiye’nin en güvenli şehrinde yaşıyorsunuz” yanıtını verdiği öğrenildi.

DAHA PAHALI

Öğrenciler ise aylık 200 lira ödedikleri Atatürk Yurdu yerine yeni yurdun aylık 340 lira ücretini öğrenince tepkiler daha da arttı. Öğrencilerin “Bu yıl için 200 lira yurt ücretimiz devam etsin” talebi de KYK yöneticileri tarafından “Öyle bir şey imkânsız, onlar da kendi kiralarını ödüyorlar” diyerek reddedildi. Öğrencilerin mevcut yurtta bir hafta önce tadilat ve boya yapılmasını hatırlatmasına ilişkin tepkilerin ise yanıtsız kaldığı öğrenildi.

Tepkilerin yükselmesi üzerine Türkoğlu, “Ben müdürüm kendinize gelin” dese de öğrenciler sakinleşmedi. Bir öğrencinin “Benim ailem 8 kişi, babam işsiz. Nasıl bu parayı ödeyeceğim” isyanına Türkoğlu, “Ben sana yardım ederim” yanıtı verince, yüzlerce öğrenci KYK’nin yardım yapacaksa herkese yapması gerektiğini ve yurt ücretleri ve ulaşım masraflarını karşılayamayacaklarını aktardığı öğrenildi. Bazı öğrencilerin “Biz bu yurttan gitmek istemiyoruz. Protesto ederiz” sözleri ise tehditle karşılandı. Türkoğlu’nun öğrencilere, “Burası devlet yurdu, biz gerekeni yaparız” yanıtı verdiği, öğrencilerin görüşme devam ederken durumu sosyal medyada paylaşması üzerine de “Böyle terbiyersizlerin yurdumuzda barınmasına izin vermeyiz” dediği öğrenildi. Ayrıca öğrencilerin yeni taşınacağı yurdun kapasitesinin düşük olduğu için personelden de kura yolu ile işten çıkarmaların başladığı öğrenildi.

PROSEDÜRLER ZAMAN ALDI

Tepkiler üzerine KYK’den yapılan açıklamada yeni yurda taşınma prosedürlerinin zaman alması nedeniyle sürecinin geciktiği belirtilip en yüksek ücretin 340 TL’ye çıktığı da doğrulandı.

"KYK Ankara İl Müdürü Türkoğlu öğrencileri yurttan atmakla tehdit etti!" haberi, 25 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Eğitim kategorisi altında bulunan KYK Ankara İl Müdürü Türkoğlu öğrencileri yurttan atmakla tehdit etti! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. KYK Ankara İl Müdürü Türkoğlu öğrencileri yurttan atmakla tehdit etti! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  2. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  3. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  4. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  5. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  6. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  7. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  8. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  9. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  10. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  11. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  12. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  13. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  14. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  15. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  16. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  17. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  18. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  19. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  20. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
Eğitim Haberleri