Lise öğrencilerini darp eden polislerin soruşturulmasına gerek görülmedi

Lise öğrencilerini darp eden polislerin soruşturulmasına gerek görülmedi

Lise öğrencilerini darp eden polislerin soru... Kadıköy'de lise öğrencilerinin karne eyleminde, öğrencileri darp ederek gözaltına alınan polisler hakkında işlem yapılmasına gerek görülmedi.

Kadıköy'de lise öğrencilerinin karne eyleminde, öğrencileri darp ederek gözaltına alınan polisler hakkında işlem yapılmasına gerek görülmedi. Savcılık, öğrencilerin darp edildiğinin görüntülerden anlaşıldığını tespit ettiği halde Polis Vazife ve Salâhiyet Kanunu kapsamında bu kararı verdi.

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde geçtiğimiz yıl lise öğrencilerine karne eylemi yaptıkları için saldıran ve öğrencileri darp eden polisler hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı takipsizlik kararı verdi.

Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'in haberine göre, Savcılık, 22 lise öğrencisinin İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki görevli polisler hakkında, görevi kötüye kullanma, yaralama ve işkence yapma suçlamalarıyla ilgili yaptıkları suç duyurusunu inceledi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Karneler sizin, gelecek bizim’ çağrısı ile protesto eylemi düzenleyen öğrencilerin polisler tarafından yaralandıklarını kabul etti. Ancak savcılık öğrencilere yapılan müdahaleyi, Polis Vazife ve Salâhiyet Kanunu kapsamında değerlendirdi.

SUÇ DUYURUSUNA TAKİPSİZLİK

Savcılık kovuşturmaya yer yok kararıyla ilgili şu gerekçelerde bulundu: “Görevli memurlar liseli gençlerin dağılmaları için megafonla uyarı yaptı. Buna rağmen müştekiler dağılmayarak yürüyüşe başlamaları üzerine görevli polisler yürüyüşü engellemek ve soruşturma başlatmak için direnenlere zor kullanarak kontrol altına aldıkları sırada bazı müştekilerin yaralandıkları sabit.”

Savcılık olay anına ait görüntülerden yola çıkarak polislerin öğrencileri polis merkezine götürdükleri esnada yaralamaların olduğunu, polislerin bu eylemini de Polis Vazife ve Salâhiyet Kanunu kapsamında değerlendirerek takipsizlik kararı verdi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Kadıköy Bahariye Caddesi’nde 8 Haziran 2018’de liseli öğrencilerin, ‘Karneler sizin, gelecek bizim’ eylemine polis saldırdı. Polis 21 liseli genci ters kelepçeleyerek gözaltına aldı. Öğrencilerin darp edilerek gözaltına alındığına ilişkin görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine polislere tepki yağdı. Hukukçular, siyasetçiler konunun yakından takipçisi olacaklarını söyledi.

Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi 19. Asliye Ceza Mahkemesi olaydan 12 gün sonra, liselilerin bu eylemini, ‘Barışçıl’ niteleyerek, “Sanıkların katıldığı toplantı barışçıl amaçlarla silahsız ve saldırısız yapılmıştır. Sanıkların eylemlerinin başka bir suç oluşturduğundan söz etmek mümkün olmadığı hukuken korunabilecek sınırda kaldığı kabul edilmiştir” tespitinde bulundu. Ayrıca mahkeme, “Önceden izin alınmamış dahi olsa bile barışçıl bir şekilde yapılan benzer gösterilerde kolluğun toleranslı davranması gerekmektedir” ifadeleriyle polisin uyguladığı şiddete de dikkat çekti

"Lise öğrencilerini darp eden polislerin soruşturulmasına gerek görülmedi" haberi, 25 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Lise öğrencilerini darp eden polislerin soruşturulmasına gerek görülmedi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Lise öğrencilerini darp eden polislerin soruşturulmasına gerek görülmedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  2. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  3. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  4. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  5. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  6. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
  7. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  8. 20:49 ECB Başkanı Lagarde açıkladı: "Dezenflasyon sürecinin devam etmesi bekleniyor"
  9. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  10. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  11. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  12. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  13. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  14. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
  15. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
  16. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
  17. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
  18. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
  19. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  20. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
Politika Haberleri