Mahalleli ayakta: Instagramcı istilasından bıktık!

Mahalleli ayakta: Instagramcı istilasından bıktık!

Mahalleli ayakta: Instagramcı istilasından b... Arnavut kaldırımlı, güzel evlerle kaplı Cremieux Sokağı'nın sakinleri, Instagram'da paylaşmak için fotoğraf çekenlerden bıktıklarını söyledi. Belediyeden, belirli saatlerde sokağa girişin kısıtlanmasını istiyorlar.Paris'te,...

Arnavut kaldırımlı, güzel evlerle kaplı Cremieux Sokağı'nın sakinleri, Instagram'da paylaşmak için fotoğraf çekenlerden bıktıklarını söyledi. Belediyeden, belirli saatlerde sokağa girişin kısıtlanmasını istiyorlar.

Paris'te, Arnavut kaldırımlı, güzel evlerle kaplı Cremieux Sokağı'nın sakinleri, Instagram'da paylaşmak için fotoğraf çekenlerden bıktıklarını söyledi. Belediyeden, belirli saatlerde sokağa girişin kısıtlanmasını istiyorlar.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre; çok sayıda "beğeni" alan binlerce fotoğrafla Instagram'da büyük ilgi gören Cremieux Sokağı'nın bir sakini, sokaktaki tüm istenmeyen faaliyetleri belgelediği bir Instagram hesabı açtı.

Seyahat güncesi yazarı Kris Morton, sokakta yaşananların mükemmel fotoğraf arayışının nasıl bir sorun haline gelebileceğini gösterdiğini söyledi.

SOKAĞA KAPI KONULSUN TALEBİ

Sokağın sakinleri, giriş ve çıkışlara kapılar konulmasını ve kapıların yoğun saatlerde, akşamları, haftasonları ve iyi ışığın mükemmel Instagram fotoğrafını arayan insanların çektiği güneşin doğuş ve batış saatlerinde kapatılmasını istedi.

Bir sokak sakini France Info radyosuna yaptığı açıklamada, "Yemeğe oturuyoruz ve tam dışarıda insanlar fotoğraf çekiyor, rap şarkıcıları penceremizin altında video klip çekerken iki saat geçiriyor veya bekarlığa veda partileri yapanlar bir saat boyunca bağırıyor. Açıkçası, bıktık artık." dedi.

SAYGILI OLUN

Kris Morton, BBC'ye yaptığı açıklamada, İzlanda, Venedik ve Peru'daki Machu Picchu'da, Instagram kullanıcılarının kabul edilemez davranışlarına tanık olduğunu söyledi.

Morton, "Machu Picchu'dun teraslarında durmuştuk ve erkek arkadaşımla yukarıdan bakıp, terasların hepsinde her bir klişe Instagram pozunu aynı anda çekenleri görmüştük. Bir kadın ve yanındaki erkek yolu kapatıp, onlarca poz fotoğraf çekene kadar bekledik. Sonra da dayanamadık ve fotoğraf makinelerinin önünden geçip, yürüdük" dedi.

Kris Morton ayrıca burada suçlanması gerekenin, Instagram uygulaması değil insanların davranışları olduğunu da vurguladı:

"Sadece Instagram için fotoğraf çekmek sorun değil ve bu fotoğraflar insanları seyahat etmeye ve dünyayı görmeye teşvik ediyor. Ama özel mülklere izinsiz girmek, belirli noktaları işgal edip, 100 farklı pozda fotoğraf çekerken, başkalarının tadını çıkarmasını ya da kendi fotoğraflarını çekebilmesini engellemek, daha iyi fotoğraf almak için çitlerden atlayıp, yoldan çıkmak kabul edilebilir değil.

Instagram'ı istediğiniz gibi kullanın ama biraz makul olun ve ev sahiplerine, diğer gezginlere ve çevreye saygılı olun."

"Mahalleli ayakta: Instagramcı istilasından bıktık!" haberi, 08 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan Mahalleli ayakta: Instagramcı istilasından bıktık! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mahalleli ayakta: Instagramcı istilasından bıktık! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:29 Hırvatistan'da genel seçimleri Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) kazandığı bildirildi
  2. 03:27 CHP, 20-21 Nisan tarihlerinde bir "Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenliyor
  3. 03:23 Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı
  4. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
  5. 02:42 Bu testi 45 saniyeden kısa sürede çözen %10'luk kişiden biri misiniz?
  6. 02:39 Faydalarıyla sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır?
  7. 02:37 Bu 8 burca asla sırrınızı vermeyin!
  8. 02:34 Tokat'ta 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  9. 02:23 İliç'teki maden kazası için oluşturulan komisyonun üyeleri belirlendi
  10. 01:59 Kredi kartı sıkılaşması risk doğuruyor
  11. 00:58 AB zirvesinin Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde, Kıbrıs konusuna vurgu yapıldı
  12. 00:51 Ukrayna yetkilileri, Çernigiv'e yönelik saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi
  13. 00:48 Fahrettin Altun açıkladı: "200'ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettik"
  14. 00:20 Hollanda milletvekilleri, Kavala ve Demirtaş hakkındaki yönergeyi kabul etti
  15. 00:20 Seçimin acısı çıkmaya başladı: Ücretsizdi ama artık yüzde 25 zamlı!
  16. 00:19 AB, İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişlerine izin verme çağrısı yapıyor
  17. 00:16 İsrailli Bakan Ben-Gvir'in tartışmalı önerisi: "Filistinlilere Ölüm Cezası Verilsin”
  18. 00:14 Fenerbahçe, Olympiakos'u Ağırlıyor: UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final Rövanşı
  19. 00:10 Muğla'nın Menteşe İlçesinde 3.9 Büyüklüğünde Deprem
  20. 00:06 New York Borsası'nın düşüşü sürüyor
Dünya Haberleri