Mahkemeden avukatlara sevindirici haber!

Mahkemeden avukatlara sevindirici haber!

Mahkemeden avukatlara sevindirici haber! İstanbul Adliyesi otoparkında yüksek fiyatlardan şikâyet eden avukatların açtığı davayı karara bağlayan idare mahkemesi, avukatların adliyenin otoparkından makul ve sabit bir ücret karşılığı yararlandırılmalarının hakkaniyete...

İstanbul Adliyesi otoparkında yüksek fiyatlardan şikâyet eden avukatların açtığı davayı karara bağlayan idare mahkemesi, avukatların adliyenin otoparkından makul ve sabit bir ücret karşılığı yararlandırılmalarının hakkaniyete uygun olacağına karar verdi.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi otoparkında fahiş fiyatlardan yakınan avukatlar, işletmesi Kartal H Tipi Cezaevinde olan otoparktan avukatların da ücretsiz yararlanması için Adalet Bakanlığı’na dava açtı. Hukukçular Derneği Başkanı Cavit Tatlı tarafından sunulan dilekçede, adliyelerde sunulan hizmetlerde kar amacının güdülemeyeceği belirtilerek, “Hakim ve savcıya ücretsiz verilen hizmetin avukatlara fahiş fiyatla verilmeye çalışılması anlaşılabilir ve kabul edilebilir bir durum değil. Avukatlık mesleğinin etkili bir şekilde ifa edilebilmesi için otopark fiyatı iyileştirilsin, mümkünse ücretsiz hale getirilsin” talebinde bulunuldu.

BAKANLIK: FİYATLAR CİVARDA BULUNAN OTOPARKLARA GÖRE UYGUN!

Adalet Bakanlığı’nın avukatlarının mahkemeye verdiği cevapta ise, dava konusu otopark işletmesinin Kartal H Tipi Cezaevinden gönderilen infaz koruma memurları ve hükümlüler tarafından sağlandığı belirtilerek, “Çalışanların ulaşımı kiralık servislerle yapılmakta olup, servis ücretleri, yemek ücretleri, personel maaşları ve sigorta giderleri de göz önüne alındığında geçerli fiyat tarifesinin uygun olduğu, ayrıca civarda bulunan otopark ücretlerine ve Milli Emlak Müdürlüğünün otopark ücret tarifesine göre de uygun olduğu” ifade edildi.

“AVUKATLAR DA YARGININ KURUCU UNSURLARINDAN…”

İstanbul 7. İdare Mahkemesi avukatların talebini haklı buldu ve otopark fiyatının makul bir fiyatta sabitlenmesine karar verdi. Mahkeme kararında şöyle denildi; “Her ne kadar kendilerine ait iş yeri olsa da avukatlar yargı görevi ifa eden meslek mensupları olmaları nedeniyle, çoğu zaman mesailerinin bir bölümünü adliyelerde hizmet vererek geçirmektedirler. Avukatların da yargının kurucu unsurlarından olduğu ve mesailerinin bir kısmını adliyelerde geçirdikleri göz önüne alındığında, mesleklerinin gereklerini yerine getirmek üzere bulundukları adliyenin otoparkından makul ve sabit bir ücret karşılığı yararlandırılmalarının hakkaniyete uygun olacağı sonucuna varılmıştır” denildi.

AVUKATLAR KARARI YERİNDE BULDU

Kararı değerlendiren Avukat Saltuk Samet Aksun, “Avukat kantin ve otoparklarındaki fiyatlar fahiş durumda, avukat meslektaşlarımızın tepkisiyle geçen Anadolu Adliyesi kantin fiyatlarını düşürmüştü, şimdi de otopark ücretlerinin düşürülmesi sevindirici. Çünkü avukat mesleği her gün zorlaşırken birde adliyelerde normalin üzerinde fiyatlar olması tüm meslektaşlarımızı zora sokuyor” dedi.

Avukat Mehmet Fatih Önsöz de kararı yerinde bulduğunu söyleyerek şöyle konuştu; “Avukatlar mesailerinin büyük bölümünü adliyelerde geçiriyor. Üstelik mahkemelerin ve savcılığın üzerindeki iş yükü sebebiyle duruşmaların belirlenen saatlerin dışına çıkması bizlerin adliyelerde planlanandan daha fazla zaman geçirmesine sebep oluyor. Bu maddi külfetin bizlere yükletilmiş olması zaten hukuka aykırıydı. İdare mahkemesinin kararını tüm meslektaşlarımız gibi doğru buluyorum.”

"Mahkemeden avukatlara sevindirici haber!" haberi, 12 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Mahkemeden avukatlara sevindirici haber! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mahkemeden avukatlara sevindirici haber! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
    2. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
    3. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
    4. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
    5. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
    6. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
    7. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
    8. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
    9. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
    10. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
    11. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
    12. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
    13. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
    14. 20:08 ÖSYM tarafından bu hafta sonu 4 sınav yapılacak
    15. 20:03 İzmir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
    16. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
    17. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
    18. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
    19. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
    20. 19:33 Limonlu Bisküvili Pasta: Lezzetli ve Kolay Tarif
    Haberleri