Maltepe’de oy sayımına tekrar başlandı

Maltepe’de oy sayımına tekrar başlandı

Maltepe’de oy sayımına tekrar başlandı İstanbul Maltepe’de oy sayımının iptalinin ardından oy sayımı bu sabah yeniden başladı. İstanbul’un Maltepe ilçesinde 1. ve 2. seçim kurullarınca

İstanbul Maltepe’de oy sayımının iptalinin ardından oy sayımı bu sabah yeniden başladı.

İstanbul’un Maltepe ilçesinde 1. ve 2. seçim kurullarınca, terminallerde yapılan tüm sayımların oy çokluğuyla iptaline karar verilmiş, CHP de karara itiraz etmişti.

İstanbul Maltepe’de son sandıklar kalmışken, AKP ve MHP’li üyelerin son oyunuyla sayım yine durdu. AKP’nin talebi üzerine oyların yeniden sayılmasına karar verilen Maltepe’de AKP ve MHP’li sandık görevlilerinin tutanakları imzalamayı reddetmesi üzerine sayım durdu. Gelişme üzerine toplanan Maltepe İlçe Seçim Kurulu 400 sandıkta yapılan sayımın iptal edilmesine hükmetti. Sandıklar ilk sayımları gerçekleştiren iki seçim kurulu tarafından yeniden sayılacak.

Barış Yarkadaş, konuya ilişkin şu paylaşımda bulundu:

“Maltepe’deki sayım durdu. Çünkü; YSK’nın yazılı talimatına rağmen; memurlar, AKP ve MHP’li temsilciler tutanaklara imza atmıyor diye imza atmayacaklarını söylüyor. Oysa ki; YSK’ya göre hâkimler ile CHP ve SP temsilcilerinin imzası yeterli. Maltepe Seçim Kurulu şu an toplantıda.

AKP-MHP, Maltepe’deki sandıkların tümünü saydırarak değişik bir sonuç almayı planlıyordu. Sonuçlar istedikleri gibi çıkmayınca bu kez de sayım bitmesin diye hakimlerin tutanaklarına imza atmıyorlar. Memurlar da kendilerini baskı altında hissediyor. İktidar halka meydan okuyor.

AKP ve MHP, İlçe Seçim Kurulu’nun oluşturduğu son 10 sayım istasyonunun saydığı 300 sandığın yeniden sayılmasını istiyor. Bunun anlamı 800 sandığı geçen sayım işleminin yeniden 500’lere dönmesi… Oysa ki; engelleme olmasa sayım bu gece bitecek, yarın mazbata verilecekti.”

AKP ve MHP, İlçe Seçim Kurulu’nun yaptırdığı 400 sandığın sayımını iptal ettirdi. Bunun anlamı şu; sayımlar, 500. sandıktan yeniden başlayacak. Sayımları, ilk oluşturulan iki kurul yeniden sayacak. Bu yüzden, şu an toplan 576 sandık sayılmayı bekliyor. CHP karara itiraz etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi, AKP ve MHP eliyle bir kördüğüme dönüştürülürken, tam anlamıyla bir hukuk rezaleti yaşanıyor. YSK’nın yazılı talimatı bile, iktidar baskısı karşısında hiçbir anlam ifade etmiyor ve hükümsüz kalıyor. Parti Devleti hukuku eziyor.

MALTEPE KARARINA CHP’DEN İLK TEPKİ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Maltepe’deki yeniden oy sayımında, ilave terminaller ile yaptıkları sayımların iptal edilmesi ve bu terminallerin saydığı oyların yeniden sayılması kararına ilişkin açıklama yaptı. Canan Kaftancıoğlu, ”Maltepe ilçe seçim kurulları, YSK tarafından alınan terminal sayısı artırma kararını uygulamış olup yine YSK tarafından alınmış bir kararla artırılan sayım terminalleri iptal edilmiştir. Karara itirazımızı yapıyoruz” dedi.<>

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde:

”Hem oylar sayılsın deyip hem de süreci uzatanların takdirini İstanbul halkına bırakıyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar baharın gelişini engelleyemeyecektir.

Maltepe ilçe seçim kurulları YSK tarafından alınan terminal sayısı artırma kararını uygulamış olup yine YSK tarafından alınmış bir kararla artırılan sayım terminalleri iptal edilmiştir. Karara itirazımızı yapıyoruz. Sakin, sağduyulu ve kararlı bir şekilde süreci takip ediyoruz.”

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, İstanbul seçimine ilişkin son bilgileri şöyle paylaşmıştı. Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım’ın 13 bin 912 oy farkıyla önünde gidiyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun oyu: 4 milyon 170 bin 132

Binali Yıldırım’ın oyu: 4 milyon 156 bin 220

Oy farkı: 13 bin 912

OLAYLARIN ARDINDAN BAZI ÖNLEMLER ALINDI

Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde önceki gün yaşanan arbedenin ardından YSK Maltepe İlçe Temsilciliği olayı tutanak altına almış ve bina için bazı güvenlik önlemlerinin alınmasına hükmetmişti.

Maltepe 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Süleyman Bayer, 2. İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Bahar Efe ve Müdür Vekili Emel Kaplan’ın imzası bulunan tutanakta; Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezinde bulunan Galeri A salonuna terminallerde sayım esnasında gruplara gözlemci sıfatıyla siyasi partiler tarafından bildirilen kişiler ve 2’şer milletvekililenin dışında başka hiçbir kimsenin alınmaması kararlaştırılmıştı. Kararda ayrıca; “Salon girişinde bulunan boş camlı alan önünde çay servisi yapılmasın” ifadelerine yer verilmişti.

"Maltepe’de oy sayımına tekrar başlandı" haberi, 15 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Maltepe’de oy sayımına tekrar başlandı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Maltepe’de oy sayımına tekrar başlandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
    2. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
    3. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
    4. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
    5. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
    6. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
    7. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
    8. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
    9. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
    10. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
    11. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
    12. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
    13. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
    14. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
    15. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
    16. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
    17. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
    18. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
    19. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
    20. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
    Politika Haberleri