Mansur Yavaş açıkladı: 700 milyon liralık tasarruf

Mansur Yavaş açıkladı: 700 milyon liralık tasarruf

Mansur Yavaş açıkladı: 700 milyon liralık ta... Göreve geldiği ilk altı aydan itibaren israfla mücadele sonucunda 251 milyon TL gelir fazlasına çıktıklarını söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye...

Göreve geldiği ilk altı aydan itibaren israfla mücadele sonucunda 251 milyon TL gelir fazlasına çıktıklarını söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "İsrafla mücadele tedbirlerimiz sonuç verdi ve 2019 yılı aynı döneminde 251 milyon TL gelir fazlasına dönüştü. Yani bir sene içerisindeki toplam farkı yaklaşık 700 milyon TL olarak değerlendirebiliriz. Tabii bu parayı belediyenin kasasındaymış gibi düşünmemek gerekiyor. Bir yandan borç yükünü hafifletmeye çalışırken bir yandan da projelerimiz için yatırımlar yapıyoruz" dedi.

Göreve geldiği günden bugüne hayat geçirdiği projelere ve hedeflerine ilişkin Cumhuriyet gazetesinden Sena Yaşar’ın sorularını yanıtlayan Mansur Yavaş, israfla mücadelede büyük bir yol kat ederek artıya çıktıklarını söyledi.

"Katılımcı anlayışı kentin tamamına yayacağız"

Saha anket çalışmaları ile Ankaralıların görüşlerini aldıklarını belirten Yavaş, şunları söyledi: “Kadın Kooperatifleri Çalıştayı, Hayvan Çalıştayı gibi etkinliklerle sorunları dinledik. Ulus Projesi, milli bayramların nasıl kutlanması gerektiği gibi konuları internet sitemiz üzerinden Ankaralılara sorduk, klasör klasör cevaplar aldık. Üniversitelerle, meslek odalarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla sık sık bir araya geliyoruz. Güçlü ve katılımcı bir Kent Konseyi yapısı oluşturduk. Yeni mobil uygulamalarımızla da doğrudan ulaşılabilir bir yapı kuracağız. Vatandaşlarımız anlık olarak sorunlarını, taleplerini ve fikirlerini bizlere iletebilecek. Çünkü artık Ankara’da herkesin söz hakkı olsun istiyoruz. Katılımcı bir anlayışı kentin tamamına yayacağız. Bin kişinin yanlışı bir kişinin doğrusundan daha doğrudur. Tek kişinin verdiği kararların Ankara’ya nasıl zararlar verdiğini hep birlikte yaşadık. Şeffaf olacağız, katılımcı olacağız ve hesap verebilir olacağız”

“Çılgın projelerimiz olmayacak”

Yavaş, Ankara’nın ekonomisinin ayağa kaldırılması gerektiğini vurgulayarak, “Kırsal kalkınma projelerimizle, üreticilerimizin ve sanayicilerimizin yaşadığı sorunlara bulacağımız çözümlerle, turizm potansiyelimizi harekete geçirerek, teknoloji merkezleri kurarak başkente yakışır projelerimizi hayata geçireceğiz. Bunun dışında hala Ankara’da yolu olmayan, suyu akmayan, kanalizasyonu bulunmayan mahalleler olduğunu tespit ettik. Bu sorunların tamamını çözeceğiz. Bizim önceliklerimiz bunlar olacak. Asla çılgın projemiz olmayacak” dedi.

“İsrafla mücadele tedbirlerimiz sonuç verdi”

Belediyenin altı ayın sonundaki mali durumuna ilişkin de bilgi veren Yavaş, şöyle konuştu: “2018 yılı Ocak-Ağustos döneminde belediyemizde gelir gider farkımız eksi 440 milyon TL idi. İsrafla mücadele tedbirlerimiz sonuç verdi ve 2019 yılı aynı döneminde 251 milyon TL gelir fazlasına dönüştü. Yani bir sene içerisindeki toplam farkı yaklaşık 700 milyon TL olarak değerlendirebiliriz. Tabii bu parayı belediyenin kasasındaymış gibi düşünmemek gerekiyor. Bir yandan borç yükünü hafifletmeye çalışırken bir yandan da projelerimiz için yatırımlar yapıyoruz.”

"Mansur Yavaş açıkladı: 700 milyon liralık tasarruf" haberi, 25 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Mansur Yavaş açıkladı: 700 milyon liralık tasarruf haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mansur Yavaş açıkladı: 700 milyon liralık tasarruf 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:36 Hasankeyf: Mezopotamya'nın Efsanevi Mirasıyla Büyüleyici Bir Yolculuk
  2. 17:31 Bakan Şimşek açıkladı: Yatırımcıların Türkiye'ye bakışı geçen seneye göre değişti
  3. 17:31 Onakoya'nın Satranç Rekoru: Afrika'nın Çocuklarına Destek için New York'ta 58 Saatlik Deneme
  4. 17:29 Filenin Efeleri'nde aday kadro! Filenin Efeleri, Milletler Ligi Telaşında!
  5. 17:28 Anonymous, İsrail Savunma Kuvvetleri'ne Yönelik İddialı Siber Saldırı
  6. 17:27 Jeep sevenlere büyük müjde! Düşük fiyatlara hazır olun
  7. 17:25 Trabzonspor'un İlk 11'i Belli Oldu!
  8. 17:24 Opel Astra J kasası olanların dikkatine: Su sızıntısı hayatınızı mahvetmesin!
  9. 17:22 Cupra modellerindeki "VZ" gizemi çözüldü: 2.0 sahipleri anlamını biliyor!
  10. 17:21 Dries Mertens, Napoli'ye Ziyarette: "Artık Yavaşladım"
  11. 17:18 Serenay Sarıkaya'dan Cem Yılmaz'a Misilleme Gecikmedi!
  12. 17:18 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı: Emeklilerle ilgili yeni çalışma yolda
  13. 17:16 Bomba Tehdidi: Danimarka'daki Billund Havaalanı Tahliye Edildi, Bir Kişi Gözaltına Alındı
  14. 17:14 Türkiye'de satılan en ucuz telefon!
  15. 17:12 15 gün sonra yürürlükte: AB'den gelen posta ve kargoya vergi zammı açıkladı
  16. 17:11 Hizmet İhracatında Türkiye'nin Yol Haritası: Bolat'ın Açıklamaları
  17. 17:10 Arka Sokaklar Devam Edecek mi? İlker İnanoğlu açıklama yaptı!
  18. 17:09 Grip Virüsleri: Geleceğin Potansiyel Pandemisi Mi?
  19. 17:08 Mansur Yavaş'tan lüks belediye binaları yapılmasına tepki geldi
  20. 17:06 CHP harekete geçti: Parti aleyhine çalışan üyeler hakkında deliller toplanacağı söyleniyor
Politika Haberleri