Mansur Yavaş’tan AKP’lilere ders gibi ‘kar’ cevabı!

Mansur Yavaş’tan AKP’lilere ders gibi ‘kar’ cevabı!

Mansur Yavaş’tan AKP’lilere ders gibi ‘kar’ ... Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, ocak ayı ilk oturumu Mansur Yavaş başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Mansur Yavaş, karla mücadele...

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, ocak ayı ilk oturumu Mansur Yavaş başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Mansur Yavaş, karla mücadele çalışmaları nedeniyle kendisine yöneltilen eleştirilere ''bazı sosyal medya trolleri gibi, 2018 yılına ait kar fotoğraflarını koyarak bizi eleştirmek de ayıp oluyor… ‘Biz tuzladık siz gidin kontrol edin' demiyoruz'' diye cevap verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, ocak ayı ilk oturumunda konuşan Mansur Yavaş karla mücadele çalışmaları nedeniyle kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt vererek, "Karla mücadelede toplam bin 168 personel ve 390 araçla müdahale ettik. Bazıları gibi biz tuzladık gidin kontrol edin demiyoruz. Eksiğimiz varsa başımızın üstüne" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, afet riski olan yerlerle ilgili çalışma yaptıklarını belirterek, karda açılamayan ya da buzlanma ihtimali olan yollar ile ani yağışlarda yapılacak işlerin önceden planlandığını söyledi.

Başkent'te etkili olan kar yağışının kent yaşamını olumsuz etkilemesine yönelik eleştirilere yanıt veren Başkan Yavaş, sahadaki görevli araç ve personel listesini de paylaşarak, şu bilgileri verdi:

*Ana arterlerde özellikle de karın çok yağmasının muhtemel olduğu yerlerde bekleyen araçlarımızın tepe lambasını dahi açtırıyorum ki en azından vatandaşlarımız bizim orada nöbette beklediğimizi bilsin.

*Başkent'teki 8 bin 572 cadde 6 bin 381 kilometre uzunluğunda. 6 Ocak'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle toplam bin 168 personel ve 390 araçla müdahale ettik.

TUZ POLEMİĞİ

Büyükşehir Belediyesi'nin satın aldığı tuzun kalitesi konusunda yapılan polemiklere de açıklık getiren Başkan Yavaş, ortaya atılan iddiaların doğru olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

*Orada bir yanlışlık var. İhaleyi 28.08.2019'da yaptık. Bir kalem tuz aldık. Yani stoklarımızda tuz yaz aylarından beri var. İkinci ihaleyi yaptık. Peki niye yaptık?

*Çünkü ilk defa mahalle muhtarlarına tuz dağıtıyoruz. Onlar bizden tuz isteyince tuz yetmeyecek diyerek ikinci ihaleyi yaptık. 60 bin ton tuz alındı, 48 bin ton şu an stokta var, kullanılan ise 29 bin ton. Geçen seneden kalan 17 bin ton daha var. Ayrıca muhtarlar vasıtasıyla da apartmanlara tuz dağıtıyoruz ki böyle bir alışkanlık oluşsun. Elimizden gelen budur, eksiklerimizi de gördük.

*Ani bir yağış oldu, bunun da siyasi sorumluluğu üstleniyoruz. Vatandaşlarımız bunun takdirini yapacaktır.

*Yoksa bazı sosyal medya trolleri gibi, 2018 yılına ait kar fotoğraflarını koyarak bizi eleştirmek de ayıp oluyor… ‘Biz tuzladık siz gidin kontrol edin' demiyoruz. Siz anladınız ne demek istediğimi. Eksiğimiz varsa başımızın üstüne. Daha iyisini yapmak için elimizden geleni yapacağız.

"Mansur Yavaş’tan AKP’lilere ders gibi ‘kar’ cevabı!" haberi, 09 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Mansur Yavaş’tan AKP’lilere ders gibi ‘kar’ cevabı! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mansur Yavaş’tan AKP’lilere ders gibi ‘kar’ cevabı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:12 Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin biletleri artık satışta!
  2. 23:08 Eczacıbaşı'dan Büyük Haber! 546.000.000 TL'lik Dağıtım Tarihi Belli Oldu!
  3. 23:06 Rusya açıkladı: ABD'nin ünlü bankasının hesaplarına el koydu!
  4. 23:04 Zafer Partisi'nde iki istifa geldi
  5. 23:03 Zafer Partisi'nde İki İstifa Haberi!
  6. 23:00 Range Rover'a alternatif olarak şu Jeep modelini alın!
  7. 22:55 İBB Başkanı İmamoğlu'nun yargılandığı dava ertelendi
  8. 22:31 Beyaz Saray: "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok"
  9. 22:24 Beyaz Saray, Erdoğan'ın ABD ziyaretinde Biden ile görüşme olmayacağını açıkladı!
  10. 22:17 Anlaşma açıklandı ve transfer kesinlik kazandı: O isim NOW TV'den Kanal D'ye geçti
  11. 22:17 AKP'den ayrılıp CHP'ye geçti! Özel, kendi rozetini taktı: "Doğru yolu seçtim"
  12. 20:14 Ahmet Davutoğlu: "15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin"
  13. 19:54 Emeklilere Müjde! 15 Bin TL'ye Kadar Nakit Promosyon Fırsatı Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor!
  14. 19:54 ÇAYKUR'da İş İmkanı! İşte Başvuru Şartları ve Tarihleri
  15. 19:54 Kuş Gribi Kabusu Geri Geldi: Yumurta Fiyatları Artıyor!
  16. 19:54 Petek Dinçöz'ün Annesi Estetik Yaptırdı! Görüntüsü Sosyal Medyada Olay Yarattı!
  17. 19:41 SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi
  18. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  19. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  20. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
Haberleri