Ekrem İmamoğlu: Yaşasın Cumhuriyet!

Ekrem İmamoğlu: Yaşasın Cumhuriyet!

Ekrem İmamoğlu: Yaşasın Cumhuriyet! Rakibi AKP'li Binali Yıldırım’a 806 bin 767 oy fark atarak tarihi bir zafer kazanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün mazbatasını ikinci kez aldı. Mazbatasını alan İmamoğlu, Saraçhane'deki İBB Başkanlığı'na...

Rakibi AKP'li Binali Yıldırım’a 806 bin 767 oy fark atarak tarihi bir zafer kazanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün mazbatasını ikinci kez aldı. Mazbatasını alan İmamoğlu, Saraçhane'deki İBB Başkanlığı'na geldi. İmamoğlu buradan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan görevi devraldı. Ekrem İmamoğlu İstanbullulara seferberlik çağrısı yaparak, “Artık zaman kaybetme vaktimiz bitti, hiçbir lüksümüz yok. Gece gündüz çalışmamız lazım. Seçim bitti. Yaptığımız İstanbul buluşmasıyla artık hepinizin bana yardımcı olmasını istiyorum” dedi.

YSK tarafından iptal edilen 31 Mart seçimlerini de kazanan İmamoğlu böylece 3 ay içinde ikinci kez mazbatasını almış oldu. Mazbatasını alan İmamoğlu, Saraçhane'deki İBB Başkanlığı'na gidiyor. Binlerce yurttaş, İstanbul'un seçilmiş başkanını karşılamak için Saraçhane'de bekliyor.

İmamoğlu mazbatasını almak üzere İl Seçim Kurulu bürosuna geçti. Burada mazbatasını teslim alan İmamoğlu “Şehrimize, milletimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İstanbul’umuz, hem Türkiye’mizin hem Avrupa’nın en büyük kenti. Elbette bu seçim sürecindeyken bütün İl Seçim Kurulu çalışanlarına, 39 ilçe seçim kurulu başkanlarına ve çalışanlarına, sandık kurulu üyelerine, tüm temsilcilere, sandıktan çıkan neticeyi milletimizin iradesinin tecelli etmesini sağlayan demokrasi neferlerine teşekkür ediyorum. Bugünkü mazbatamda çoğunluğu kadın olan bir ekibin imzası ile teslim alacağım. Bu cinsiyet eşitliği adına değerli bir mesajdır” dedi.

İBB'den 23 Haziran sonrası ilk İmamoğlu tweeti

23 Haziran seçimleri sonrası sessizliğini koruyan İBB'nin resmi Twitter hesabı, günler sonra ilk Ekrem İmamoğlu tweetini takipçileri ile paylaştı.

İBB'nin resmi Twitter hesabından Ekrem İmamoğlu'nun Resmi Twitter hesabı etiketlenerek yapılan paylaşımda "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız" ifadelerine yer verildi.

İBB'nin Resmi Twitter hesabından Ekrem İmamoğlu'nun resmi Twitter hesabıda takip edildi.

Öte yandan İBB'nin resmi Twitter hesabındaki takipçi hareketliliği de dikkat çekti.

İMAMOĞLU GÖREVİ DEVRALDI

İmamoğlu şöyle konuştu;

İBB’nin mührünü devraldım, daha önce de mazbatamızı almıştık. Böyle kadim bir kente belediye başkanlığı yapmanın kutsallığını herkes biliyor ve hissediyor. Şu anda en fazla hisseden benim diye düşünüyorum. Bu şehrin tarihine, maneviyatına, geçmişten bugüne her şeyine sahip çıkacak, doğrular yapmaya çalışacak yanlışlar yapmaktan sakınacak bir yönetim anlayışını ortaya koymayı istiyorum.

"MİLLETİN ÖNÜNDE HİKKİMSE DURAMAZ, İSTANBUL BUNU İSPAT ETTİ"

Ekrem İmamoğlu Saraçhane'de konuşması için getirilen otobüsten İstanbullulara seslendi. İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Hepininiz çok seviyorum. İyi ki varsınız. Cumhuriyet'e ve demokrasiye inanmanın, geçmişten bugüne tüm değerlerine sahip çıkmanın keyfi içersindeyim. Sizlerle omuzomuza olabilmenin büyükbir keyfini yaşıyorum. Bugün İstanbul'un bayramı. İstanbul'a hayırlı olsun. Birileri saati durdurmak istedi. 31 Mart gecesi durdurmak istedikleri saati millet çalıştırdı. Milletin önünde hiçkimse duramaz. İstanbul bunu ispat etti. (Hak hukuk adalet sloganları atılıyor) Demokrasiye sıkıntı vermek isteyen bir avuç insana millet öyle bir ders verdi ki, "Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi" dedi. Bu millete büyük bir özgüven kazandırdı.

Sizlerle kol kola, omuz omuza olabilmenin büyük bir keyfini yaşıyorum. Bugün demokrasi bayramı. Bugün İstanbul’un bayramı. Hep birlikte çok güzel işler başaracağımızın müjdecisi olan bir gün bugün. İstanbul’a hayırlı olsun.

31 Mart gecesi birileri saati durdurmak istedi ama 31 Mart gecesi durdurmak istedikleri saati, 23 Haziran’da millet çalıştırdı millet!

Saatleri durdururarak zamanın akışını önleyemezsiniz. Milletin iradesini hiçbri güç geri çeviremez. Milletin iradesini hiç kimse ama hiç kimsse yok sayamaz.

Milletin iradesine ve milletin emanetini iade etmeye çalışırsanız millet de öyle bir karar alır ki bunun önünde hiç kimse ama hiç kimse duramaz. Sizler bunu ispat ettiniz.

Millet ne yaptı? Millet bir avuç insana, demokrasiye sıkıntı vermek isteyen bir avuç insana öyle bir ders verdi ki. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi dedi!

İstanbul, bu millete büyük bir özgüven kazandırdı. İstanbullu dedi ki, “benim adalet duygularımla oynayamazsınız. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir”

İstanbullu, 23 Haziran’da Cumhuriyet’e ve demokrasiye olan bağlılığını tescilledi. Bu tescil, dünyaya da şunu gösterdi. Türkiye, herhangi bir Orta Doğu ülkesi değildir. Türkiye, damarlarına kadar demokrasiye inanmıştır.

İstanbullu, sadece bize oy verenler değil, bütün İstanbullular, tüm barışçıl duygularıyla, adalete inanan tüm duygularıyla, sandığa gitmesi en güzel günü İstanbul’a ve Türkiye’ye yaşatması, o bakımdan çok değerli, ben bu şehri 16 milyon insanına teşekkür ediyorum.

Hep beraber demokrasiye verilen zararı tamir ettik. Hep beraber demokrasiyi hiçe sayanları bir kez daha milletçe yok saydık. Yok hükmündedir o bir avuç insan.

Bu şehirde 16 milyon insanımıza, eşit olduğumuzu gösterdik, hep birlikte. Eşitiz biz. Zengini fakiri eşitiz. Eşitlik duygusu çok önemli. Ayrımcılık yok. Türk, Kürt herkes eşit. Ermenisi, Rum’u, Süryanisi, Yahudi’yi Arnavut’u herkes eşit. Milletçe biriz biz biriz!

Kıymetli dostlar, sünnisi alevisi, hep bir aradayız.

Hristiyanı Musevisi birlikte mutlu olacağız. Birlikte mutluluk yaşatacağız bu kente. 16 milyon bütün hemşerilerimi, 16 milyon vatansever olarak bu millet ve devlet için her zaman hizmeti en önemli karakter görürüz. Bunun mücadelesini verdik. 23 Haziran bir kez daha bu şekilde büyük bir mesaj vermiştir İstanbulluya.

İttifak partilerimize teşekkür ediyorum, evladı olduğum beni yetiştiren bugüne getiren Cumhuriyet Halk Partisi’ne teşekkür ediyorum. Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. İttifak partimiz İYİ Parti’ye çok teşekkür ediyorum. Saygıdeğer Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’e teşekkür ediyorum.

Partilerimizin tüm çalışanlarına, emekçilerine, her iki il başkanıma, onların nezdinde ilçe başkanlıklarına, kadın kollarına, gençlik kollarına, milletvekillerine, parti meclis üyelerine, genel başkan yardımcılarına çok ama çok teşekkür ediyorum.

Canan Kaftancıoğlu’na teşekkür ediyorum, Buğra Kavuncu’ya teşekkür ediyorum.

Bu süreçte demokrasiye katkı sundukları için bize destek veren, vermeyen siyasi partilere teşekkür ediyorum. Oylarını almasa da herkese eşitçe hizmet edeceğim. Demokrasiye katkı sunan HDP'li hemşehrilerime teşekkür ediyorum.

Ayrıca demokrasiye her ortamda katkı sunarak adaylığını devam ettiren Vatan Partisi adayına da teşekkür ediyorum. Özellikle demokrasiye duruşuyla katkı sunan Saadet Partisi'ne teşekkür ediyorum.

AK partili hemşerilerime, MHP’li hemşerilerime teşekkür ediyorum. DSP’li, BBP’li, BTP’li, Vatan Partili, DP’li dostlarımıza teşekkür ediyorum.

İstanbul Gönüllülerine teşekkür ediyorum. İstanbul Gönüllüğü kavramı sadece seçimle kalmayacak. Aynı zamanda bütün İstanbulluları İstanbul Gönüllüsü olmaya davet ediyorum. Haziran ayı itibarı ile kampanyamıza destek olan, yanımda olan kampanya çalışanlarıma, bütün danışmanlarıma, yol arkadaşlarıma herkese çok teşekkür ediyorum. Türkiye'nin yaratıcı insanlarına, Türkiye'nin iş insanlarına, Türkiye'nin emekçilerine, kısacası o büyük kalpleri ile İstanbul'un çocuklarına teşekkür ediyorum. İstanbul'un gençlerine teşekkür ediyorum. İstanbul'un kadınlarına teşekkür ediyorum. Bu şehrin, beyefendilerine, bu şehrin insanlarına, güzel hemşehrilerine teşekkür ediyorum. Bugüne kadar yanımda olan ve bundan sonra da yanımda olacağına inandığım sanatçılarımıza teşekkür ediyroum. Hepinize şunu söyleyeyim: Ekrem İmamoğlu'nun size söz verdiğim gibi, İstanbul'da israf bitecek, tasarruf başlayacak. Gelir adaleti başlayacak. Hakça, hukuka uygun, eşit bir şekilde İstanbul'un nimetlerini 16 milyona paylaştıracağım. Kendimi bu şehrin insanlarına adayacağım. Sizler için gece gündüz çalışmaya söz veriyorum. Artık zaman kaybetme vaktimiz bitti. Hiçbir lüksümüz yok. Gece gündüz çalışmamız lazım. Seçim bitti. Hepinizin bana yardımcı olmasını istiyorum. Hep birlikte çözüm üreteceğiz. İstanbul'a herkesin gönül vermesini istiyorum. Bana yardımcı olmanızı istiyorum. Hep birlikte İstanbul'da benimle beraber çalışmaya hazır mıyız? Birlikte İstanbul'u ayağa kaldıracağız. İş insanlarına sesleniyorum. İlk etapta, özellikle başta kreş kampanyamız olmak üzere çocuklara destek olmalarını bekliyoruz. Kıymetli dostlar biz bu şehrin inançlarını, kurucu değerlerini hep birlikte var edeceğiz. Şehrin her kesiminin insanlarına saygınlık kazandıracağız. Göreceksiniz, huzur ortamı inşa edceğiz.

Bugün itibarıyla trafikte korna çalmayacağız. Yolda giderken camdan dışarıya çöp atmayacağız. Yere çöp atmayacağız, atanları uyaracağız. Uygar bir şehir olacağız. Otobüste, metroda hepimiz yaşlı bir hemşehrimizi gördüğümüzde, hamileye, engelliye yerimizi vereceğiz. Uygur İstanbullular olacağız.

Benden önce bu şehre iyi işler yapmış kim varsa teşekkür ediyorum. Biz bu şehrin yaşayanlarını barıştıracağız. Siyasette kirli dili yok edeceğiz. Partizanlığı bu binalardan söküp atacağız. Artık liyakat var, adalet var.

Burada bir Fenerbahçeli ile Trabzonsporlu evleniyor onların nikahını kıyacağım.

Ne demiştik, yolumuz uzun. Ne demiştik, heyecanımız var! Ne demiştik, gençliğimiz var! Çalışacağız ve başaracağız. Kimsenin şüphesi olmasın. Allah şahit, çok çalışacağım.

Benimle gurur duyacağınız işler yapacağız. Bize, hatamız olduğunda lütfen bizi uyarın. Bize önerilerinizi yollayın. Bizi yalnız bırakmayın. Bizi eleştirin. Arkamızdan başka işler çevirenler varsa onlardan da bizi koruyun. Var mıyız?

Biz şunu söylüyoruz, bu şehrin çoğunluğu millet. Bu şehrin insanları hizmet bekliyor hizmet. biz ne dedik? Kişilere değil, partilere değil, biz İstanbul’a hizmet etmeye geliyoruz. Onların sevgisi, onların güzel duyguları her sabah kalktığımızda bizi şarj edecek, güne enerjik başlayacağız. Bu şehrin güzel renkleriyle, çok güzel işler başaracağız.

Tüm takımlarına, GS, FB, BJK’siyle çok güzel işler başaracağız. Kıymetli dostlarım bu sevgiyle aşamayacağımız hiçbir engel yok. Bu sıcakta bir arada olduk. Hayırlı olsun dedik. Yardımınıza, desteğinize elbette ihtiyacımız var. Ben kendimi burada bulunan bulunmayan 16 milyon İstanbulluya emanet ediyorum.

Sizlerle beraber çok büyük işler başaracağız. Sizleri de Allah’a emanet ediyorum. Bu sevgiyle aşamayacağımız hiçbir engel yok. Hepinizi çok sseviyorum. Her şey çok güzel olacak!

OLDU OLDU! İyi ki varsınız.

TARİHİ GÜNDEN NOTLAR

Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasını izlemek üzere binlerce kişi Saraçhane'ye akın etti. Kalabalığın ucu bucağı gözükmedi.

Ekrem İmamoğlu'nun konuşması sık sık 'Hak, hukuk, adalet' sloganıyla kesildi.

İmamoğlu konuşurken vatandaşlardan rahatsızlananlar oldu. İmamoğlu, ambulansları rahatsızlık geçiren vatandaşlara yönlendirdi.

İmamoğlu konuşmasını sonlandırdıktan sonra ceketini çıkarıp, kollarını sıvayarak İstanbulluları selamladı.

İmamoğlu mazbatasını aldıktan sonra Saraçhane'deki otobüsten “Başkanımız şu anda mazbatasını almış bulunuyor, buraya doğru geliyor” anonsu yapıldı. Anons, büyük alkışla karşılandı.

"Ekrem İmamoğlu: Yaşasın Cumhuriyet!" haberi, 27 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Ekrem İmamoğlu: Yaşasın Cumhuriyet! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ekrem İmamoğlu: Yaşasın Cumhuriyet! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  2. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  3. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  4. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  5. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  6. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  7. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  8. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  9. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  10. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  11. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  12. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  13. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  14. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  15. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  16. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  17. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  18. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  19. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  20. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
Politika Haberleri