MEB, kişiye göre torpil uyguluyor: Liste hazırlanmış...

MEB, kişiye göre torpil uyguluyor: Liste hazırlanmış...

MEB, kişiye göre torpil uyguluyor: Liste haz... Hükümete yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir Sen üyesi müdür yardımcısı Akif M. yarım saat içinde atama listesine alındı. Bir gün sonra ise Akif M...

Hükümete yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir Sen üyesi müdür yardımcısı Akif M. yarım saat içinde atama listesine alındı. Bir gün sonra ise Akif M. “öğretmenlere psikolojik taciz uyguluyor” diye şikayet edildiği kuruma yeniden atandı. Akif M. için liste 4 kez değişirken birçok soruşturma geçiren müdür yardımcısına verilen cezalar ise iki yıldır uygulanmadı.

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) hükümete yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir Sen üyesi müdür yardımcısı için “kişiye özel atama listesi” yayımladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un atamalarda liyakat vurgusuna karşın bakanlığın her kademesinde “kişiye özel listeler” devam ediyor.

Hakkında soruşturmalar bulunan ve yandaş sendikanın Ankara şubesinde bir önceki dönem yönetimde bulunan Akif M. ilk listede yer almadı. Resmi siteden açıklanan taslak listenin yarım saat içinde değiştirilmesi dikkat çekti. Hakkında verilen cezaların 2 yıldır uygulanmadığı öğrenilen Akif M.’nin yer aldığı liste, bir gün sonra yeniden değiştirildi. Bu sefer atandığı ilçenin de değiştirildiği görüldü.

CEZALARI UYGULANMADI

Bakanlığın liste değişimi ile yeniden yönetici olarak görevlendirdiği Akif M. hakkında Rehberlik Araştırma Merkezi’nde görev yaptığı dönemde MEB’in yürüttüğü soruşturmada “öğretmenlere psikolojik taciz (mobbing) uyguladığı” şikayetleri incelendi. Akif M. hakkındaki şikâyetler için “sübuta erdiği” yönünde değerlendirme yapan bakanlık, “Görevin işbirliği içinde yapılması ilkesine aykırı davranışlarda bulunmak” suçundan “uyarma”, “iş arkadaşlarına, maiyetindeki personele ve iş sahiplerine kötü muamelede bulunmak” hükmünden de 2 kez “kınama” cezası verildi.

Ayrıca müdür yardımsıcı Akif M.’nin Devlet Memurları Yasası’nın “Devlet memurları, resmi sıfatlarının gerektirdiği itibar ve güvene layık olduklarını hizmet içindeki ve dışındaki davranışlarıyla göstermek zorundadırlar. Devlet memurlarının işbirliği içinde çalışmaları esastır” hükmüne uygun davranmadığı belirtilerek, başka bir kuruma atanmasına hükmedildi. Ancak müdür yardımcısı Akif M. hakkında son 2 yıldır yürütülen soruşturmalarda verilen cezaların ise uygulanmadığı öğrenildi.

DİPNOT DA KALDIRILDI

Akif M.’nin yer aldığı ilk listede görev yeri değişikliği kararı nedeniyle başka bir ilçede görevlendirildiği görüldü. Ancak MEB’in bir sonraki gün açıkladığı yeni listede müdür yardımcısının öğretmenlere psikolojik taciz uyguladığı kurumda yeniden görevlendirildi.

MEB atama listesinde Akif M. hakkında “açıklama” başlığı ile ek bir notun yer alması da dikkat çekti. Listenin sonunda MEB’in “Açıklama: Listemizde bulunan müdür yardımcılarımızdan Akif M.’nin yeniden görevlendirme sürecinde yerleştirmelerinin tercih iptal edilerek değil, maarif müfettişlerinin inceleme-soruşturma teklifine göre idari teklifin uygulanması talabiyle verdikleri dilekçeleri doğrultusunda değerlendirilmişlerdir” ifadeleri yer aldı. Ancak açıklama 4. listede kaldırdı.

"MEB, kişiye göre torpil uyguluyor: Liste hazırlanmış..." haberi, 06 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Eğitim kategorisi altında bulunan MEB, kişiye göre torpil uyguluyor: Liste hazırlanmış... haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. MEB, kişiye göre torpil uyguluyor: Liste hazırlanmış... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  2. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  3. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  4. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  5. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  6. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  7. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  8. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  9. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  10. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  11. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  12. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  13. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  14. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  15. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  16. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  17. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  18. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  19. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  20. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
Eğitim Haberleri