Alevilerden Akit gazetesine tepki: ''Derhal özür dilemeli''

Alevilerden Akit gazetesine tepki: ''Derhal özür dilemeli''

Alevilerden Akit gazetesine tepki: ''Derhal... Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı gerici Akit gazetesinin geçen hafta yayımladığı  “2 cemevi yaptıran Ataşehir Belediyesi hiç cami yaptırmadı! İşte CHP belediyeciliği” başlıklı haberine Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ataşehir Şubesi’nden tepki geldi. Dernek yaptığı yazılı açıklamada, Akit’ten haberini düzeltmesi ve Alevilerden özür dilemesi istendi. 

AKP hükümetine verdiği destekle bilinen Akit gazetesi Muhammet Uzun imzasıyla bir hafta önce “2 cemevi yaptıran Ataşehir Belediyesi hiç cami yaptırmadı! İşte CHP belediyeciliği” başlığıyla bir haber yayınlamıştı. Söz konusu haberde, “CHP’li Ataşehir Belediyesi vatandaşların dini tercihlerini ve ibadet yapma özgürlüklerini görmezden gelip bir cami dahi yaptırmazken, İçerenköy Mahallesi’nde bir cemevi açtı ve başkan yardımcısı Abdullah Der’in memleketine cemevi yaptırmasına da destek verdi” şeklinde ifadeler yer almıştı.

Akit’in bu haberine tepki gösteren Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Ataşehir Şubesi yazılı bir açıklamayla cevap verdi.

“Akit gazetesi Alevilerden özür dilemelidir” başlıklı bir açıklama yapan PSAKD Ataşehir Şubesi, “İster genel seçimler, ister yerel seçimler olsun seçimleri kazanmak için kullanılan araçlar önemlidir. Bu araçların en önemli ayağından biri de basındır. 28 Kasım tarihinde Akit gazetesi Ataşehir Belediyesi hakkında haber yapmıştır. Yapılan haberde belediyenin 10 yıllık faaliyetine dair bir değerlendirme yaparken değerlendirmesinin tamamını inançlar üzerine kurarak yapmıştır” dedi.

 'AKİT, ALEVİ İNANCINA DA SALDIRIYOR'

“Tarih boyunca Aleviler yok sayıldı. Bunun için baskı, sürgün ve katliamlar yaşadı. Akit gazetesi bu tarihsel yapıdan aldığı ideolojik gıda ile Ataşehir’de yerel seçimlere dair CHP’li ve Alevi olan Ataşehir Belediye Başkanı’nı hedefe koyarken Alevi inancına da saldırmaktadır. Haberde “Ataşehir belediyesi 10 yıl boyunca hiç cami yapmadı ama İçerenköy’de bir cemevi, Erzincan’a yapılan cemevine de yardım yapıldığı, cemevinde hazır halde dede bulundurulduğu söylenmektedir” denilen açıklama şöyle devam etti:

“Akit gazetesinin Ataşehir Belediyesi ile olan hesabı herkes tarafından bilinmektedir. İktidarın istemediği her belediye ya da her hangi bir durum olduğunda Akit gazetesi içinde hedef yapılmaktadır. Bunu yaparken her zaman olduğu gibi amaca gitmek için her şey mubah sayılmaktadır. Akit gazetesi bu haberle Ataşehir Belediyesi’ne saldırırken bununla inançlar arasında farklılık yaratmak istemektedir. Bu farklılıkla bir yandan siyasi olarak rant sağlarken diğer yandan Alevilere de saldırmaktadır. Cemevinde dede bulundurmanın suç, cemevine yardım yapılmanın ise yanlış ve usulsüz olduğunun mesajını diğer toplumsal kesimlere vermektedir.”

 'AKİT’İN YAPTIĞI HABERİ DÜZELTMESİNİ VE ÖZÜR DİLEMESİNİ İSTİYORUZ'

Açıklamada son olarak şunlara değinildi:

“Aleviler bu asimilasyonu tarih boyunca hep yaşadı. Bunlara karşı tarihinde nasıl tutum aldıysa bugün de aynı biçimde tutum alacaktır. Haber, Akit gazetesi yazdığı gibi de değildir. Ataşehir’de oturanların %30’u Alevilerden oluşmaktadır. İlçede 69 tane cami 2 adet de cemevi var. Bu oran her şeyi anlatmaya yetmektedir. Cemevleri de bahsi edildiği gibi son yıllarda yapılmamıştır. Ayrıca Ataşehir Belediyesi’nde cami ekibi bulunmaktadır. Tüm camiler bu ekipler tarafından temizlenmektedir. Bu ekipler cemevine de gelmekteler.

Alevilerin tarihi ve yaşamları hak ve hakikat üzerine kuruludur. Bırakın fazla almayı kendileri dışındaki ezilen yok sayılan her insana el uzatır, lokmalarını verir. İnancı yerine getirmek için, ‘seyir için değil hak için yapılır.’ Bu nedenle hiç kimsenin inancını sormaz, sorgulamaz ve herkesin inancına saygı gösterir. Ancak bunu diğer tüm kesimlerden de ister ve bekler. Çünkü bugüne kadar farklı toplumsal kesimler arasında yaşanan çatışmalarda, yok sayılmalarda Aleviler de çok bedel ödemiştir.

Bizler dün olduğu gibi bugün de asla haksızlıklara boyun eğmeyiz. Hakkımızda herkesin istediği gibi yanlış ve eksik haber yapmasını kabul etmiyor, Akit gazetesinin yaptığı haberi düzelmesini ve özür dilemesini istiyoruz.”

"Alevilerden Akit gazetesine tepki: ''Derhal özür dilemeli''" haberi, 06 Aralık 2018 tarihinde yazılmıştır. 06 Aralık 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Alevilerden Akit gazetesine tepki: ''Derhal özür dilemeli'' haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Alevilerden Akit gazetesine tepki: ''Derhal özür dilemeli'' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:18 Murat Ağırel: Hangi belediyeyi araştırırsanız araştırın tek bir “kanun” var, o da kanunsuzluk
  2. 09:13 Vatandaşın cebinden 500 milyar çıkabilir
  3. 09:08 'Para sayma' görüntüleriyle ilgili ifadeler ortaya; "Kaftancıoğlu ile noterde sözleşme imzalandı"
  4. 09:03 CHP'li Hüseyin Avni Sipahi'nin oğlu AK Parti'den aday oldu, yurtdışı çıkış yasağı kalktı
  5. 08:52 Ankaralılar dikkat: Bugün bazı yollar trafiğe kapalı
  6. 08:48 MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat yanıtladı: İmamoğlu - Kurum yarışında kim önde
  7. 08:41 Elektrikli Peugeot 208 Türkiye'de satışta: İşte fiyat listesi
  8. 08:37 Cem Yılmaz eski eşi Ahu Yağtu'ya ödediği nafakayı tiye aldı
  9. 08:35 Emel Müftüoğlu, Sezen Aksu'nun son halini paylaştı: Hastane künyesi dikkat çekti
  10. 08:26 Gökhan Zan: Boyun eğmeyeceğim çekilmiyorum
  11. 08:22 MHP’de 43 ismin üstü çizildi
  12. 08:20 Erkan Baş: Gökhan Zan, arkadaşlarımıza ‘Kendi geleceğimi düşünmem gerekir’ demiş
  13. 08:14 Aziz Yıldırım: Devlet 2015’te yaşanan kurşunlanma olayını çözmezse bu olaylar yaşanır
  14. 08:10 İsmail Saymaz: Gökhan, ‘Zan’ altında
  15. 08:07 Trabzon’da oynanan maç sonrasında çıkan çatışmacı ortam üzerinde düşünürken aklıma gelenler
  16. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sarı ve turuncu kodlu kar yağışı uyarısı
  17. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  18. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  19. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  20. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
Otomotiv Haberleri