Ankara Barosu''ndan, gerici Akit''e: ''Selüloz israfı''

Ankara Barosu''ndan, gerici Akit''e: ''Selüloz israfı''

Ankara Barosu''ndan, gerici Akit''e: ''Selül... Ankara Barosu’nun düzenlediği LGBT+ seminerini dinci Akit gazetesinin “sapkınlara eğitim semineri” şeklinde “haber”leştirmesine, Ankara Barosu’ndan yanıt geldi.

Atatürk ve cumhuriyet düşmanı gerici Akit gazetesi için “selüloz israfı” denilen açıklamada, “Bir yazarının 14 yaşında bir çocuğa tecavüzden 13 yıl hapis cezası aldığı, çocuklara tecavüzü ve sözde çocuk ‘evliliklerini’ her fırsatta normalleştiren ve nedense bunu bir ‘sapma eylemi’ olarak görmeyen, kadın düşmanlığını bir kimlik ve yerleşmiş söylem haline getirmiş bir zihniyetin ‘sapma’ olarak nitelendirdiği her şey insanlığın yanında ve insanlığın yararına olma potansiyelini içinde taşımaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Ankara Barosu’nun açıklaması şöyle:

“2019 senesine kadar kurulamamış olmasından hicap; ancak bizim girişimlerimizle kurulmasından mutluluk duyduğumuz Ankara Barosu LGBT+ Kurulu ile ilgili “gazete” olarak nitelenmesine rağmen tarihin gözünde bir selüloz israfından öteye gidemeyecek olan insan, hayvan ve doğa düşmanı zihniyetçe “sapkın” ya da “sapkınlara eğitim verenler” olarak nitelendirildiğimiz için ayrıca mutluluk duyduğumuzu belirtmek zorundayız.

Bir yazarının 14 yaşında bir çocuğa tecavüzden 13 yıl hapis cezası aldığı, çocuklara tecavüzü ve sözde çocuk "evliliklerini" her fırsatta normalleştiren ve nedense bunu bir "sapma eylemi" olarak görmeyen, kadın düşmanlığını bir kimlik ve yerleşmiş söylem haline getirmiş bir zihniyetin "sapma" olarak nitelendirdiği her şey insanlığın yanında ve insanlığın yararına olma potansiyelini içinde taşımaktadır. Howard Becker, anılan gazetede kuvvetle muhtemel bilimsel anlamı hiç idrak edilmeden büyük bir iştahla kullanılan “sapkın” terimini şöyle tanımlar: “Toplumsal gruplar, ihlal edilmesi sapkınlık olarak tanımlanan kurallar koyarak sapkınlığı yaratırlar. Bu kuralları belli kişilere uygularlar ve bu kişileri de hariciler olarak etiketlerler. (...) Sapkın, bu etiketin kendisine başarıyla uygulandığı kişi; sapkın davranış da insanların sapkın olarak nitelendirdikleri davranıştır."

Bu durumda, çocuklara tecavüzü normalleştirip normalleştirdiği gerçek sapkınlığı bizzat icra eden bir zihniyetin kendi koyduğu kurallar dahilinde kendisi gibi olmayan herkesi “sapkın” olarak nitelemesi, öngörülebilir ve bir o kadar da çürümüşlüğü kendinden menkul bir saldırı yöntemidir.

Ancak belirtmek isteriz ki, cinsel yönelimleri kendilerinden başka hiç kimseyi ilgilendirmeyen bireyler ve onlara hukuki destek sağlamak isteyen meslektaşlarımıza "sapkın" deme hakkını kendinde gören bir zihniyetin karşısında tüm ideolojilerden, kimliklerden ve ilişkilerden azade bir şekilde durmak yerine bu korkunç saldırı üzerinden baro siyaseti yaptığınız zaman, tam olarak o zihniyetten bir farkınız kalmadığı gibi buna ek olarak "fırsatçılık"la da özdeşleştirilebilirsiniz.

Eleştiri ve manipülasyon yapmak için Mustafa Kemal Atatürk ve laik Cumhuriyet başta olmak üzere çocuktan, kadından, hayvandan, doğadan, sanattan, özgür ve güzel olan ne varsa hepsinden nefret eden bu zihniyetin iki çağ öncesinden gelen saldırılarını bir çocuk heyecanıyla beklemek ve fırsat kollamak; söylemde ve eylemde bu çirkin zihniyetle eşitlenmektir.

Ve yeri gelmişken tekrarlamaktan onur duyarız: Karanlık zihniyetlere ve o zihniyetlerden medet uman tüm edilgenlere inat cinsel ayrımcılığın, türcülüğün olmadığı; daha özgür, daha mutlu, daha aydınlık ve adaletin her yerde ama en çok vicdanlarda tesis edildiği günlerin VAKTİ GELDİ.

"Ankara Barosu''ndan, gerici Akit''e: ''Selüloz israfı''" haberi, 15 Şubat 2019 tarihinde yazılmıştır. 15 Şubat 2019 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Ankara Barosu''ndan, gerici Akit''e: ''Selüloz israfı'' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ankara Barosu''ndan, gerici Akit''e: ''Selüloz israfı'' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  2. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  3. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  4. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  5. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  6. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  7. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  8. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  9. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  10. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  11. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  12. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  13. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  14. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  15. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  16. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  17. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  18. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  19. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  20. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
Otomotiv Haberleri