Gazeteci Deniz Yücel’e M100 Medya Ödülü verilecek

Gazeteci Deniz Yücel’e M100 Medya Ödülü verilecek

Gazeteci Deniz Yücel’e M100 Medya Ödülü veri... Gazeteci Deniz Yücel, Avrupa medya ödülü olarak görülen M100 Medya Ödülü''ne layık görüldü; ödül 18 Eylül''de verilecek

Türkiye’de bir yıl tutuklu olarakhapishanede kaldıktan sonra şubat ayında tahliye edilen gazeteci Deniz Yücel, Avrupa medya ödülü olarak nitelendirilen M100 Medya Ödülü’ne layık görüldü. Ödülün organizatörleri tarafından yapılan açıklamada, bu ödül ile Türkiye’de tutuklu olan bütün gazetecilerin hatırlanmasının hedeflendiği belirtildi.

'DENİZ YÜCEL HABERLERİNİ KORKUSUSCA YAZDI'
Potsdam Uluslararası Medya Derneği tarafından düzenlenen M100 Sanssouci Kolokyumu çerçevesinde verilen ödül, 18 Eylül akşamı yapılacak tören ile Deniz Yücel’e verilecek. Ödül töreninde Yücel’le ilgili konuşmasını Deutsche Welle Baş Editörü Ines Pohl yapacak.

M100 Danışma Kurulu Başkanı ve Potsdam Belediye Başkanı Jann Jakobs,”Deniz Yücel’in bir gazeteci olarak Türkiye’deki siyasi ilişkilere dair haberlerini sağlam temeller üzerinde korkusuzca yazdığını” belirterek “cezaevinde bile eleştirel ve bağımsız gazetecilik için mücadele verdiğini” vurguladı. Sosyal Demokrat Partili Jakobs, “otokratlar ve popülistlerin özgür ve açık bir toplumun değerlerini tehdit ettiğini” bu dönemde Deniz Yücel’in tutumunun özellikle büyük bir cesaret gerektirdiğini dile getirdi.

NE OLMUŞTU?
Türk ve Alman vatandaşı olan 44 yaşındaki Deniz Yücel, hakkında iddianame olmaksızın bir yıl Türkiye’de tutuklu kalmış, 16 Şubat 2018 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Tahliyesinin ardından Almanya’ya dönen Yücel hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçlarından açılan davanın ilk duruşması Haziran ayında yapılmış ve beraat talebi reddedilmişti. Savcılık, Yücel hakkında 18 yıla kadar ağır hapis cezası talep ediyor.

GEZİ PARKI EYLEMCİLERİNDEN ÖDÜL ALMIŞTI
M100 Medya Ödülü, 2005 yılından beri demokrasi, ifade ve basın özgürlüğü için mücadele eden isimlere veriliyor. 2013 yılında ödül Gezi Parkı eylemleri sırasında “Duran Adam” olarak tanınan koreograf ve dansçı Erdem Gündüz layık görülmüştü. Gündüz, Gezi Parkı eylemleri sırasındaki polis müdahalesini protesto için Taksim Meydanı’nda saatlerce hareketsiz durarak adını duyurmuştu. Ödüle layık görülenler arasında Hz. Muhammed karikatürü nedeniyle ölüm tehditleri alan Danimarkalı karikatürist Kurt Westergaard, Almanya’nın eski Dışişleri bakanlarından Hans-Dietrich Genscher, Afrika’ya yardım için Live Aid konserlerini düzenleyen şarkıcı Bob Geldof gibi isimler bulunuyor.

M100 Sanssouci Kolokyumu’na bu yıl Avrupa ve ABD’den yaklaşık 60 genel yayın yönetmeni, tarihçi ve siyasetçinin katılması bekleniyor. Toplantıda, Avrupa ile ABD arasındaki ilişkiler ele alınacak.

"Gazeteci Deniz Yücel’e M100 Medya Ödülü verilecek" haberi, 21 Ağustos 2018 tarihinde yazılmıştır. 21 Ağustos 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Gazeteci Deniz Yücel’e M100 Medya Ödülü verilecek haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gazeteci Deniz Yücel’e M100 Medya Ödülü verilecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Otomotiv Haberleri