Gerici Akit, 6284’ü manşetten hedef aldı: ''Cinnete götüren yasa''

Gerici Akit, 6284’ü manşetten hedef aldı: ''Cinnete götüren yasa''

Gerici Akit, 6284’ü manşetten hedef aldı: ''... Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı Yeni Akit, bugünkü manşetinde kadınların şiddete karşı korunması ve boşanma-nafaka hakkı gibi düzenlemeler getiren 6284 sayılı kanunu hedef gösterdi

Gerici Yeni Akit, bugünkü manşetinde 6284 sayılı kanunu hedef aldı. “Cinnete götüren yasa: 6284” manşetiyle çıkan “gazete”nin ilgili haberinde “Kadına şiddeti önlemek amacıyla çıkarılan ancak aksine şiddeti körükleyen 6284 sayılı yasanın Osmaniye’de bir aileyi daha yok etmesi, bu yasanın insanları cinnete ve şiddete sürüklediğini bir kez daha gözler önüne serdi” ifadeleri kullanıldı. Ayrıca “Batı’dan devşirilen 6284 sayılı yasa, insanları delirtiyor, yuvaları yıkıyor” da denildi.

Osmaniye’nin Dereli köyünde Hürü Ergi isimli bir kadın ve oğlu Oğuzhan Ergi, hakkında uzaklaştırma kararı bulunanan Kemal Ergi tarafından öldürüldü. Eşine şiddet uyguladığı belirlenen Kemal Ergi, söz konusu uzaklaştırma kararının ardından evde bulunan av tüfeği ile evin içinde rast gele ateş açarak eşi ve çocuklarını ağır yaraladı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Hürü Ergi ve Oğuzhan Ergi’nin öldüğünü belirledi.

Kadın düşmanlığıyla bilinen Yeni Akit ise söz konusu olayı manşetine taşıyarak 6284’e saldırmaya devam etti. Haberde konuşturulan Hülya Gök isimli bir kadın avukat “Bir aile daha uzaklaştırma neticesinde paramparça oldu. Bu kanun bizim toplumumuza uymadı. Sadece kadın beyanıyla eşleri kırk yıllık evinden, yuvasından aylarca uzaklaştırmak toplumda reaksiyona neden oluyor. Evlerinin dışında kinlenen, eşine telefon etmesi dahi yasak kılınan eşlerin cinnetleri ne yazık ki hazin olaylara neden oluyor.” ifadelerini kullandı.

Kadınların aile içi şiddete karşı korunması, boşanma ve nafaka haklarının güvence altına alınması ve şiddet yaşanmadan önlem alınması gibi konularda avantajına olan bu yasa; AKP’li yayın organlarınca sık sık hedef tahtasına oturtuluyor.

6284 SAYILI YASA BUGÜN NİYE HEDEFTE?  
*Bugün hedefte sadece yasa yok. Özellikle son dönemde, Boşanma Komisyonu Raporu ile daha görünür hale gelen kadınların hukuk alanında sahip oldukları araçlar, mekanizmalar, hukuki çarelerin etkisiz hale getirilmesine, ortadan kaldırılmasına ilişkin bir ajanda ortaya çıktı.

*Kadınların özel hayatlarında şiddete karşı veya istihdam, kamu politikalarında ayrımcılığa karşı sahip oldukları yasal araçları kaldırırsanız, kadınların kararlarını, bedenlerini, hayatlarını yönetmek daha kolay bir amaç haline gelir.
6284 sayılı Yasa’nın kendisine değil, kadınların erkek şiddeti ile başa çıkma iradelerine, amaçlarına karşı bir müdahale aslında bu. Kadınların şiddete karşı mücadele etmesinin haklılığına karşı bir saldırı niteliği taşıyor.

*“Yasa erkekleri mağdur ediyor, erkek gereksiz nedenlerle evden uzaklaştırılıyor, kadınlar yasayı kötüye kullanıyor, erkekler mağdur oluyor, aile kurumu sarsılıyor...” Yasaya dönük bu iddialar konusunda ne dersiniz?

*Kadına yönelik şiddetin ve bu şiddetin ölümle sonuçlanması oranlarının son derece yüksek olduğu bir ülkede, şiddete karşı mücadele mekanizmalarının erkekleri mağdur ettiğini söylemek bir oksimoron örneği olarak kayıtlara geçebilir.
Kadının güçlenmesinden, desteklenmesinden, şiddetten uzakta kendi hayatını kurmasından endişe edilen, korku duyulan bir toplumda, erkek şiddetine karşı mücadele mekanizmalarının erkekleri mağdur ettiği gibi gerçek olmayan bir gündemle sadece meşgul ediliyoruz. Hukuk da bu yol ile manipüle ediliyor.

*Ezbere ve otomatik haline gelmiş, kadınların ihtiyaçlarını ve karşı karşıya oldukları riskleri gözetmeyen uygulamalar var ve bu uygulamaların değişmesi gerekiyor. Fakat 6284 sayılı Yasa ile ilgili tüm bu uygulama sorunları, erkekleri değil, yeniden kadınları güç durumda bırakan süreçler.

"Gerici Akit, 6284’ü manşetten hedef aldı: ''Cinnete götüren yasa''" haberi, 11 Aralık 2018 tarihinde yazılmıştır. 11 Aralık 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Gerici Akit, 6284’ü manşetten hedef aldı: ''Cinnete götüren yasa'' haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gerici Akit, 6284’ü manşetten hedef aldı: ''Cinnete götüren yasa'' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:11 Türkiye milyarlarca dolarlık dev yatırımı daha kaçırdı!
  2. 00:09 Audi'lerin bagajlarındaki rakamlar ne anlama geliyor? İşte güç tablosunun sırrı!
  3. 00:06 Ucuza lüks otomobil arayanlara iyi haber geldi! Yeni Citroen C3 Aircross size göre olabilir
  4. 00:00 Sadettin Saran açıkladı: Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  5. 23:50 Dünyanın en iyi havalimanları açıklandı: Türkiye de listede
  6. 23:46 AKP’li Nihat Zeybekçi İsrail’le ticareti savundu: ''Katliam başka ticaret başka''
  7. 23:43 Türkiye boykota gidiyor! Ünlü adlar da destek verdiğini açıkladı
  8. 23:41 Altın sahiplerini korkutan uyarı geldi: "Bu fırsat kaçmaz, hazırlanın"
  9. 23:32 Trump'ın yargılandığı bina önünde kendini ateşe verdi
  10. 23:29 BM açıkladı: Sudan'da insan eliyle oluşturulan kriz çok büyük boyutta
  11. 23:08 Dünya Bankası, Türkiye'ye milyonlarca dolarlık bir borç verme kararı aldı!
  12. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  13. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  14. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  15. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  16. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  17. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  18. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  19. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
  20. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
Otomotiv Haberleri