RTÜK''ten TRT raporu

RTÜK''ten TRT raporu

RTÜK''ten TRT raporu RTÜK’ün atanmış bürokratı da seçilmiş AKP''li başkanı da TRT’nin ''adaletsiz yayın yaptığını'' kabul etti.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri dönemi, kamu yayıncısı TRT ve özel radyo ve televizyon kanallarının muhalefet partileri ve cumhurbaşkanı adaylarına karşı ‘adaletsiz yayın’ tartışmaları ile geçti. Cumhurbaşkanı adayları, başta TRT olmak üzere televizyon kanallarınının bu tutumlarını miting meydanlarında sert sözlerle eleştirdi.

Sonunda RTÜK, bazı kanalların seçim dönemi yayınlarını inceledi. TRT Haber kanalına yönelik inceleme ise 8-14 Haziran tarihleri arasındaki 7 gün boyunca 24 saatlik yayını kapsadı. Sözkonusu tarihler içerisinde hükümet faaliyetleri hariç, sadece seçimlere ilişkin yayınlar dikkate alındı. Seçime yönelik yayınlar, “söz ve yorum programları”, “haberler”, “miting, kapalı salon toplantısı, basın toplantısı” başlıkları altında tarih, saat, süre ve içerik belirtilerek tek tek raporlandı.

SONUÇ: ADALETSİZ!

Cumhuriyet gazetesinden Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre üst kurul uzmanının hazırladığı izleme ve değerlendirme raporunda, TRT Haber’de yayımlanan söz ve yorum programları için, “AK Parti temsilcilerinin konuk olarak alındığı ancak seçime katılacak diğer siyasi parti temsilcilerine yer verilmediği” tespiti yapıldı.

Raporun sonuç bölümünde, “TRT Haber’in genel olarak siyasi partilerin haberlerine ve mitinglerine yer vermeye çalıştığı, ancak söz ve yorum programlarında AK Parti dışında seçime katılacak diğer parti temscilerine yer verilmediği, dolayısıyla YSK’nın seçime ilişkin tarafsızlık ilkesine aykırı yayın yapıldığı değerlendirilmiştir. TRT Haber’in seçim dönemi yayınları kapsamında yayınlamış olduğu söz ve yorum programlarında genel olarak tek partiye yer vermesi nedeniyle YSK’nın tarafsızlık ile ilgili hükmünü ihlal ettiği değerlendirilmiştir” ifadeleri kullanıldı. RTÜK’ün 3 izleme uzmanının TRT Haber’in taraflı yayın yaptığına ilişkin raporu, Üst Kurul gündemine getirilmek üzere İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı’na sunuldu. Hem rapor hem de TRT Haber’in yayın kaydı daire tarafından incelendi. RTÜK’ün bürokrat yöneticisi, İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanvekili Yaşar Uğurlu, RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya’ya, “Rapor hakkında karar alınmasını teminen yazımızın ve eklerinin Üst Kurul’a havalesini, takdir ve tensiplerine arz ederim” ifadelerinin olduğu imzalı yazısını gönderdi. RTÜK’ün AK Parti kontenjanından seçilen Yerlikaya da TRT Haber’in adaletsiz yayın yaptığına ilişkin ayrıntıların sunulduğu rapora “olur” vererek, üst kurul gündemine havale etti.

HABERDE KİME NE KADAR YER VERİLDİ?

7 günlük TRT Haber yayınında yer alan haber bültenlerinde ise; AKP’ye toplamda 10 saat 4 dakika 37 saniye, MHP’ye 1 saat 10 dakika 51 saniye yer verildiği belirlendi. Rapora göre CHP’ye 3 saat 16 dakika 39 saniye, İyi Parti’ye 1 saat 35 dakika 46 saniye, Vatan Partisi’ne 20 dakika 36 saniye, Saadet Partisi’ne ise 15 dakika 6 saniye yer ayrıldı. Raporda, bu tablo için “siyasi partilere mümkün olduğu kadar fırsat tanınmaya çalışıldığı” değerlendirmesi yapıldı.

"RTÜK''ten TRT raporu" haberi, 22 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 22 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan RTÜK''ten TRT raporu haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. RTÜK''ten TRT raporu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:41 SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi
  2. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  3. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  4. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  5. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  6. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  7. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  8. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  9. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  10. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  11. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  12. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  13. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  14. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  15. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
  16. 18:35 Çorlu Tren Kazası Davasında Mahkeme Kararı Açıklandı
  17. 18:34 Borsa İstanbul günü negatif bir seyirle kapattı
  18. 18:31 Mart ayında ABD'de bekleyen konut satışları arttı
  19. 18:31 Macron Avrupa'ya çağrıda bulundu: 'ABD’nin tebaası olmadığını göstermeli'
  20. 18:24 Galatasaray, Transferde Son Hedefine Kilitlendi: O Yıldızla Anlaşmaya Çok Yakın!
Otomotiv Haberleri