Mehmet Ayvalıtaş davasında sanıklara beraat!

Mehmet Ayvalıtaş davasında sanıklara beraat!

Mehmet Ayvalıtaş davasında sanıklara beraat! Gezi direnişi sırasında Ümraniye’de düzenlenen eylemde araç çarpması sonucu hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş’la ilgili davada mahkeme iki sanığın da...

Gezi direnişi sırasında Ümraniye’de düzenlenen eylemde araç çarpması sonucu hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş’la ilgili davada mahkeme iki sanığın da beraatına karar verdi.

Gezi Direnişi sırasında Ümraniye’de TEM otoyolu üzerinde gerçekleşen yürüyüş sırasında bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş’ın ölümüne ilişkin davanın karar duruşması bugün İstanbul Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davadaki iki sanık Mehmet Görkem Demirbaş ve Cengiz Aktaş “yüklenen suçtan taksirlerinin bulunmaması sebebiyle” beraat etti. Mehmet Ayvalıtaş’ın kardeşi Volkan Ayvalıtaş karar sonrası “Dünyanın en büyük adalet sarayını da yapsanız, içinde adalet olmayınca boşuna yapmış olursunuz. Unutmayın Mehmet'imi, unutmayın Gezi'yi...” dedi.

'Bilirkişi raporları tutarsız, taraflı ve asılsız'

Ayvalıtaş ailesinin avukatlarından Sevgi Evren, bugünkü duruşmada bilirkişilerin sanıkların kusurlu olmadığına dair raporlarını şöyle değerlendirdi: “Mahkemenize sunulan raporlar tutarsız, taraflı ve asılsız raporlardır. Oluşan tüm somut deliller, bilirkişi raporları bunun kasti bir insan öldürme eylemi olduğunu kanıtlıyor. Sanıklar kendisini savunmadan devlet onların kusurlarını görmezden geldi. Sanıkların akşam saat 21.00’da olan olayla ilgili alkol muayeneleri sabah saat 07.30’da yapılmıştır. MOBESE görüntüleri bile olaydan 6 ay sonra zorlamalarımızla dosyaya dahil edildi. Bu korku, bu üstünü örtmeye çalışma neden? Sanık Cengiz Aktaş kendi şeridini terk ederek önünde fren yapan aracı sollayarak kalabalığın arasına bile isteye dalmıştır. Hız azaltması gerekirken gaza basarak bu kadar insanın hayatıyla oynamıştır.” Avukat Evren, sanıkların kasten ölüme sebebiyet vermesinden dolayı cezalandırılmasını talep etti.

'Bu dava memur, savcı ve hakimlerin kanunları çiğnediği bir davadır'

Avukat Ayla Öztabak da “Olay sıradan bir trafik kazası sayılsa en fazla iki duruşmada gerekli cezalar verilmiş olurdu. Ancak olayın Gezi olaylarında gerçekleşmiş olması 7 yıldır sürmesine neden oldu” dedi. Avukat Ömer Kavili de “Bu dava Gezi davasıdır. Bu dava halkın davasıdır. Bu dava kanunlara bağlı kalacağına şerefi üzerine yemin eden memur, savcı ve hakimlerin kanunları çiğnediği bir davadır” diye konuştu. Müdahil avukatların kovuşturmanın genişletilmesi yönündeki tüm taleplerini reddeden mahkeme aranın ardından kararını açıkladı ve bilirkişi raporlarına uyarak sanıkların beraatına hükmetti.

Ne olmuştu?

Gezi Direnişi sırasında 2 Haziran 2013 gecesi Ümraniye 1 Mayıs Mahallesi’nde yürüyen grubun üzerine doğru hızla giden aracın çarptığı Ayvalıtaş’ın ölümü kayıtlara trafik kazası olarak geçti. Aracın sürücüsü ifadesinin alınmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Annesi Fadime Ayvalıtaş da 13 Aralık 2013’te kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetti. Ayvalıtaş’a aracıyla çarpıp ölümüne sebep olan sanıklar Mehmet Görkem Demirbaş ile Cengiz Aktaş, Türk Ceza Kanunu’nun 85/2. maddesi uyarınca “taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma” suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılandı. İstanbul Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki davaya sunulan bilirkişi raporunda, “Ayvalıtaş’ın kendi ölümünde asli ve tam kusurlu olduğu” tespiti yer aldı, iki sanığın olayda kusurlu olmadığı sonucuna varıldı.

"Mehmet Ayvalıtaş davasında sanıklara beraat!" haberi, 21 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Mehmet Ayvalıtaş davasında sanıklara beraat! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mehmet Ayvalıtaş davasında sanıklara beraat! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:38 İsrail Askerlerinin Ev Baskınında Köpek Saldırısına Uğrayan Filistinli Genç: Useyd Taha
  2. 17:34 Fenerbahçe, Sivasspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  3. 17:33 SimSimi nedir? SimSimi hakkında uyarılar
  4. 17:30 ATO Başkanı: Fiyat Artışlarıyla Mücadelede Birlik ve Sabır Önemli
  5. 17:27 TEKNOFEST 2024 ne zaman ve nerede?
  6. 17:23 Ak parti Başkanı Erdoğan'dan Şaşırtan Açıklama: 'Artık Fenerbahçeli Değilim!'
  7. 17:20 Fenerbahçe'de İsmail Kartal, Eleştiri Yağmuruna Tutuldu!
  8. 17:17 Ankara'da Boşanma Sürecindeki Kadın Cinayete Kurban Gitti
  9. 17:12 Serdar Ortaç'ın Mücadelesi: Playback Konserde Denge Zorluğu
  10. 17:07 Balık Av Yasaklarıyla Fiyatlar Tırmanıyor: Tezgahlar Boş Kalmıyor
  11. 17:03 Fitch Ratings, Türkiye'nin Kredi Notu Yükselmesinin Ardından Panel Düzenleyecek
  12. 16:59 Şubat Ayında Türkiye'de Ücretli Çalışan Sayısında %4,1 Artış Kaydedildi
  13. 16:55 Altın Piyasasında Günlük Yükseliş: Standart Altının Kilogram Fiyatı Arttı
  14. 16:54 ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İran ile ilgili soruları bıraktı
  15. 16:54 İzmirliler, bu gece ve yarına dikkat! Mecburi olmadıkça evden çıkmamaları önemle tavsiye ediliyor
  16. 16:54 Kadın cinayetleri bitmiyor! Karısını öldürebilmek için oğlunu kullandı
  17. 16:54 CHP Milletvekili Kadim Durmaz: "Deprem kapımıza dayandı hâlâ önlem planı yok!"
  18. 16:51 AB Konseyi Başkanı, Ukrayna Yardımlarını Savundu: 'Rusya'dan Korkmuyoruz'
  19. 16:48 İnstagram'a o nostaljik özellik geliyor!
  20. 16:47 Tahran'da İsrail'in İsfahan'a Düzenlediği Saldırı Protesto Edildi
Politika Haberleri