Melih Gökçek'in helikopter yolsuzluğu ortaya çıktı

Melih Gökçek'in helikopter yolsuzluğu ortaya çıktı

Melih Gökçek'in helikopter yolsuzluğu ortaya... Yeniçağ yazarı Murat Ağırel Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Melih Gökçek döneminde yapılan helikopter yolsuzluğunu ortaya çıkardı.Gökçek döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELKA'nın kiraladığı helikopterin...

Yeniçağ yazarı Murat Ağırel Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Melih Gökçek döneminde yapılan helikopter yolsuzluğunu ortaya çıkardı.

Gökçek döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELKA'nın kiraladığı helikopterin ASKİ'ye de kiranlandığı ortaya çıktı

İşte Murat Ağırel'in yazısı:

Cumartesi günü yazmış olduğum yazıda Ankara Büyükşehir Belediyesindeki helikopter yolsuzluğunu sizlere aktarmıştım.Kısaca yazımı hatırlatmak gerekir ise Ankara Büyükşehir Belediyesi bir tek biri çift motor helikopter kiralama ihalesine çıkıyor.

İhaleyi belediye iştiraki BELKA 1,7 Milyon TL'ye alıyor. 12 ay kiralamasına rağmen sadece 3 ay kullanılıyor. BELKA kiralamış olduğu helikopterleri aynı süre içerisinde bu sefer ASKİ 4,4 Milyon TL'ye kiralıyor!Helikopterleri kiralayan Güneydoğu Havacılık firması....Sahibi Hüseyin Sarıdağ, Genel Müdürü olarak da Hasan Sarıdağ gözüküyor.

Bu firmayı biraz araştırdım. 1999 yılında TBMM'de soru önergesine dahi konu olmuş bir firma. 1999 yılında Marmaris'te çıkan ve 50 hektar alanın kül olmasına neden olan orman yangınında Orman Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Ulukanlıgil, ihale sürecinin ocak ayında başlamasına karşın Güneydoğu Havacılık firmasının kendilerini oyaladığını savunarak, "Bu firma bize zaman kaybettirdi. Verdiği depozito da yandı. Daha sonra firmalar fiyat yükseltti. Böyle olunca ihalenin sonuçlanması gecikti" dedi.15.07.1999 tarihinde Bülent Akarcalı'nın Ulaştırma Bakanı'nın cevaplaması istemi ile soru önergesi verildi.

O dönem Ulaştırma Bakanı olan Enis Öksüz cevap verdi.Şöyle yazıyordu cevapta:"Hasan Sarıdağ'ın bakanlığımızda çalıştığı süre içinde, bakanlığımızın konuyla ilgili herhangi bir ihalesi olmamıştır. Ancak, söz konusu kişinin, Orman Bakanlığı'nın açmış olduğu Orman Yangını Söndürme İhalesi'nde, bakanlığımızdan almış olduğu 6 aylık ücretsiz iznini kullandığı esnada, kardeşlerinin ortak olduğu "Güneydoğu Havacılık İşletmesi Ltd. Şti."nin vekili olarak Orman Bakanlığı ile görüşmelerde bulunduğunun öğrenilmesi üzerine, konuyla ilgili olarak Bakanlığımız Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca, anılan şahıs, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ndeki Şube Müdürlüğü görevinden alınarak, bakanlığımızın başka bir biriminde Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'ne şef kadrosu ile atanmıştır."Evet...Şu anda firmanın Genel Müdürlüğü'nü yapan Hasan Sarıdağ daha önce Sivil havacılık Genel Müdürlüğü Daire Başkanı olarak görev yapmış, görevi esnasında ise kardeşinin şirketinin vekili olarak ihaleye katılmış görüşmelerde bulunmuş. Sonucunda görevinden alınmış.

Hakkındaki iddialara ise "Ben her şirketi yönlendiriyorum. İşim bu. 6 ay ücretsiz izin aldığım da doğru. Ama Genel Müdürlüğümüz taşındığı için izin almıştım" diye cevap vermiş.Bu süreçten sonra 05.03.2008 tarihinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen işleri Daire Başkanı İrfan Kaya atanıyor.Tam bu sırada...Sivil Havacılık Şube Müdürlüğü 4 Haziran 2009'da Güneydoğu Havacılık şirketine yönelik rutin bir denetim yaptı. Denetim sırasında, helikopter bakımlarının yetkisiz personel tarafından yapıldığı tespit edildi. Bunun üzerine şirketin bakım yetkisi askıya alındı ve eksikliklerin giderilmesi için süre verildi.Şirket, bu süre içinde, yetkisiz personeli eğitiminden geçirerek ilk eksikliği giderdi. Ardından da helikopterlerin bakımlarını yeniden yaptı. Bunun üzerine, SHGM askıya aldığı yetkiyi şirkete geri verdi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü 30 Aralık günü Güneydoğu Havacılık şirketine, ani bir baskın düzenledi. Denetimde yapılmamış bakımları yapmış gibi gösterdiği ortaya çıktı. Ayrıca helikopterde bakım gecikmesi yaşandığı da tespit edildi. Bunun üzerine, şirketin bakım yetkisi elinden alındı. Uçuşları da durduruldu.Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne atanan İrfan Kaya 03.05.2011 tarihinde görevinden ayrılıyor ve EGO Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başlıyor. 09.02.2012 tarihinde ise ASKİ Genel Müdürü olarak atanıyor.İrfan Kaya'nın pilot lisansı bulunuyor ve havacılık sektörüne de ayrı bir ilgisi var. Öyle ya BELKA'nın 1,7 milyona kiraladığı helikopterler 4,4 Milyona kiralamak büyük bir beceri gerektiriyor!Havacılık aşkı öyle büyük ki Güneydoğu Havacılık ve ASKİ ortak uçuş okulu dahi kuruyor.Hatta...Hasan Sarıdağ okul ile ilgili "Bütün desteği ASKİ veriyor.  İkisi helikopter pilotu olmak üzere toplam da 4 öğretmenle birlikte bu işi yapacağız" diye röportaj dahi veriyor.Hasan Sarıdağ sadece Güneydoğu Havacılıkta yönetim kurulu üyesi değil aynı zamanda 19 Eylül 2011/7902 sayılı ticaret sicil gazetesine göre AZURE Havacılık firmasınında yönetim kurulunda.

Güneydoğu Havacılık 2013-2015 tarihleri arasında %90'ı ASKİ'den toplam 4 milyon 100 bin TL değerinde 12 ihale almış.İhale konuları evlere şenlik...Fotoğraf çekimi, katalog oluşturulması, sandviç alımı, uçak alımı işi, prefabrik bina alım işi, parke ve fayans alım işi, çelik kapı vs. vs. gibi havacılıkla alakası olmayan iş konuları...Ben şimdi soruyorum.Güneydoğu Havacılık şirketinde yönetim kurulu üyesi olan Hasan Sarıdağ'ın kızı ve damadı ASKİ'de çalıştı mı?Halen çalışıyor mu?Sayın İrfan Kaya'nın havacılık sevdası nedeni ile Ankaralı yurttaşların cebinden ne kadar çıkmıştır?İrfan Kaya görevden alındıktan sonra bu ilişkiler mercek altına alındı mı?ASKİ hakkında nereden tutarsak elimizde kalıyor.

"Melih Gökçek'in helikopter yolsuzluğu ortaya çıktı" haberi, 24 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Melih Gökçek'in helikopter yolsuzluğu ortaya çıktı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Melih Gökçek'in helikopter yolsuzluğu ortaya çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  2. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  3. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  4. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  5. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  6. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  7. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  8. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  9. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
  10. 08:11 Fehmi Koru: Birileri, CHPlilere, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı
  11. 08:09 Soğuk hava geliyor: Meteoroloji’den çok sayıda kent için kuvvetli sağanak uyarısı
  12. 08:06 İsrail İran’a misilleme saldırısı başlattı
  13. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  14. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  15. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  16. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  17. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  18. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  19. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  20. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
Politika Haberleri