Melih Gökçek’ten mal varlığının incelenmesi kararına tepki!

Melih Gökçek’ten mal varlığının incelenmesi kararına tepki!

Melih Gökçek’ten mal varlığının incelenmesi ... Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınan Melih Gökçek, mal varlığının incelenmesi yönündeki mahkeme kararına ilişkin açıklama yaptı....

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınan Melih Gökçek, mal varlığının incelenmesi yönündeki mahkeme kararına ilişkin açıklama yaptı. Gökçek, "Mahkeme karar verdiyse tabii ki araştırılır. Bu normal bir durum. Ben servetimin araştırılmasından endişe eden bir adam değilim, araştırılsın” dedi

Devlet eski Bakanlarından Gürcan Dağdaş, kendisi hakkında hakaret davası açan Melih Gökçek'in mal varlığının araştırılmasını talep etmiş, Dağdaş'ın, bu talebi mahkeme tarafından kabul edilmişti. Sıkça tartışma konusu olan mal varlığı hakkında verilen kararla ilgili ilk değerlendirmeyi Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e yapan Gökçek, "Mahkeme karar verdiyse tabii ki araştırılır. Bu normal bir durum. Ben servetimin araştırılmasından endişe eden bir adam değilim, araştırılsın.” dedi

Kapatılan Refah Partisi'nden iki kez milletvekili seçilen ve 28 Şubat'ta sona eren Refahyol Hükümeti'nde Devlet Bakanlığı görevini yürüten Gürcan Dağdaş, kendisi hakkında hakaret davası açan Melih Gökçek ile ilgili dün sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu.

Dağdaş, yaptığı paylaşımda, hakaret davasının görüldüğü duruşmada Melih Gökçek'in mal varlığının incelenmesiyle ilgili talepte bulunduğunu ve mahkemenin bu talebi kabul ettiğini dile getirdi.

GÖKÇEK: ENDİŞE ETMİYORUM, ARAŞTIRILSIN

Gökçek'in mal varlığının incelenmesi için tapu ve bankalara yazı yazılmasına, ayrıca mal beyanlarının da incelenmesine yönelik kararı Sözcü yazarı Saygı Öztürk de bugün yayınlanan ‘Karar: Gökçek’in mal varlığı araştırılacak’ başlığıyla köşesine taşıdı. Duruşma ile ilgili detaylı bilgi veren Öztürk, Melih Gökçek’e de verilen kararı sordu. Gökçek, kararla ilgili ilk değerlendirmesinde “Mahkeme karar verdiyse tabii ki araştırılır. Bu normal bir durum. Ben servetimin araştırılmasından endişe eden bir adam değilim, araştırılsın” dedi.

İşte Saygı Öztürk’ün yazısında yer alan o bölüm:

Hakim tarafları dinledi. Tarafların dilekçelerinde gösterdikleri ve henüz sunmadıkları belgeleri sunmaları, başka yerden getirilmesi amacıyla gereken açıklamayı yapmaları konusunda iki hafta süre verdi. Mahkeme kararının 5. maddesi önemliydi. Kararda şöyle denildi:

“Tapuya ve bankalara müzekkere yazılarak davacı Melih Gökçek'in, ilk belediye başkanı seçildikten (27 Mart 1994) sonraki taşınmazların, üzerine kayıtlı tapu kayıtlarının sorulmasına, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden davacının ilk belediye başkanı seçildiği dönemde bildirdiği mal beyanının istenmesine, sair hususların bilahare değerlendirilmesine” karar verildi.

Melih Gökçek – Gürcan Dağdaş duruşması 5 Mart 2020'ye ertelendi. Bu durumu Melih Gökçek'e sorduğumda şunları söyledi: “Mahkeme karar verdiyse tabii ki araştırılır. Bu normal bir durum. Ben servetimin araştırılmasından endişe eden bir adam değilim, araştırılsın.”

Melih Gökçek öteden beri mal varlığı iddialarıyla gündeme getiriliyor. Bu durum, kuşkusuz Gökçek'i de rahatsız ediyordur. En azından gerçek neyse mahkeme eliyle ortaya çıkacaktır.

"Melih Gökçek’ten mal varlığının incelenmesi kararına tepki!" haberi, 22 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Melih Gökçek’ten mal varlığının incelenmesi kararına tepki! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Melih Gökçek’ten mal varlığının incelenmesi kararına tepki! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Politika Haberleri