Meral Akşener’e FETÖ soruşturması için açıklama!

Meral Akşener’e FETÖ soruşturması için açıklama!

Meral Akşener’e FETÖ soruşturması için açıkl... İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında FETÖ üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında FETÖ üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Avukat Hasan Seymen'in açıklamasına göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 2016 yılında başlatılan soruşturmada savcılık, Mayıs ayında gizlilik kararı verdi.

İYİ Parti Seçim İşleri Hukuk ve İnsan Hakları’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan MEral Akşener'in avukatı Hasan Seymen, soruşturma ile ilgili Akşener’in ifadesine başvurulmadığını ifade etti..

Avukat Hasan Seymen'in açıklaması şu şekilde:

Müvekkilim, İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener hakkında 2016 yılında FETÖ soruşturması başlatılmıştır. Asılsız iddialarla dayanaksız bir şekilde ve tümüyle siyasi sebeplerle açılan soruşturma dosyasında, o tarihten bu yana herhangi bir somut delil bulunmadığı gibi, Sayın Meral Akşener’in de ifadesine başvurma ihtiyacı duyulmamıştır.

Tüm kamuoyunun malumu olduğu üzere, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi’nden sonra gerek müvekkilim Meral Akşener, gerekse müvekkilimin genel başkanı olduğu İYİ Parti hızlı bir yükselişe geçmiş bulunmaktadır. Bu yükselişin sonucunda birçok Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile İl Belediye Başkanlığı milletimizin takdir ve güveni ile Millet İttifakının adaylarına emanet edilmiştir. Son olarak da, müvekkilimin olağanüstü çabaları ve desteği ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi de unutulmaz bir sonuç ile neticelenmiştir.

Bu husus birilerini rahatsız etmiş olacak ki, 2016 tarihli soruşturma tekrar canlandırılarak 28.05.2019 tarihinde ‘’SORUŞTURMA İÇERİĞİNİN ŞÜPHELİ VEYA MÜDAFİİ TARAFINDAN ÖĞRENİLMESİ HALİNDE SORUŞTURMANIN AMACININ TEHLİKEYE DÜŞECEĞİ DEĞERLENDİRİLEREK’’ dosya içeriğini inceleme veya belgelerden örnek alma yetkimizin kısıtlanmasına karar verilmiştir. Bugün yani 28.06.2019 tarihinde bu kısıtlama kararının kaldırılması talebiyle dilekçe vermiş bulunmaktayım.

Malumunuz olduğu üzere ; Gerek FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması gerekse müvekkilim Sayın Meral AKŞENER’e atılan FETÖ iftirasının ortaya çıkartılması amacıyla bizzat İYİ Parti TBMM Grubu tarafından araştırma önergesi verilmiş; ancak bu önerge iktidar partisi ve MHP oylarıyla reddedilmiştir.

Bu soruşturmanın hukuk kuralları çerçevesinde sürdürülmesi ve sağlıklı bir şekilde sonuçlandırılması için elimizden geleni yapacağız. Varsa Savcılık makamının ihtiyaç duyduğu tüm delilleri bizzat teslim edeceğiz.

Ayrıca bizleri yargı erkini kullanarak sindirmeye çalışanlara karşı mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz.

Sayın Genel Başkanımızın veremeyeceği hiçbir hesabı yoktur. Fetö ile yıllarca kol kola olanların bizlere attıkları çamurlar hiçbir şekilde üzerimize yapışmaz. Bunu en iyi bilenler de 3 yıldır sebepsiz yere bekleyen soruşturma dosyasını bugün tekrar raftan indirtenlerdir.

Üç yıldır açık olan dosyada toplanamayan hangi delil, 3 yıl sonra kısıtlama kararı verilerek toplanacaktır? Kısıtlama kararının kaldırılarak soruşturmanın şeffaf bir şekilde, tüm milletimizin huzurunda yapılmasını istiyoruz.

Müvekkilim Meral Akşener Türkiye’nin umududur. Bu umudu kimseye örseletmeyiz. Herkes haddini de hakkını da bilmelidir. Bilmeyenlere bildirmek İse İYİ’lerin görevidir.

"Meral Akşener’e FETÖ soruşturması için açıklama!" haberi, 28 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Meral Akşener’e FETÖ soruşturması için açıklama! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Meral Akşener’e FETÖ soruşturması için açıklama! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:28 AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu, Rolex Paylaşımını Silme Kararını Açıkladı
  2. 12:23 İran-İsrail Gerilimi Petrol Fiyatlarını Uçurdu: Türkiye Enerji Arayışlarını Sürdürüyor
  3. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
  4. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
  5. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
  6. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
  7. 11:28 İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı
  8. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
  9. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
  10. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  11. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
  12. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  13. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  14. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  15. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  16. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  17. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
  18. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  19. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  20. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
Politika Haberleri