Merkel'in daveti ile Libya masası Berlin’de kuruluyor… Erdoğan da gidecek

Merkel'in daveti ile Libya masası Berlin’de kuruluyor… Erdoğan da gidecek

Merkel'in daveti ile Libya masası Berlin’de ... Libya krizine çözüm bulmak amacıyla düzenlenecek ilk uluslararası konferans yarın Berlin’de yapılacak. Hafter, Berlin öncesi konferansa davet edilmeyen Yunanistan’a gitti. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Başbakan...

Libya krizine çözüm bulmak amacıyla düzenlenecek ilk uluslararası konferans yarın Berlin’de yapılacak. Hafter, Berlin öncesi konferansa davet edilmeyen Yunanistan’a gitti. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Başbakan Kiryakos Miçotakis ile görüşen Hafter, kendisini destekleyen Atina yönetimi ile görüş alışverişinde bulundu. Atina yönetimi, Brüksel ile Trablus arasında imzalanacak tüm anlaşmaları veto edeceğini açıkladı.

Gözler yarın Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenecek Libya Konferansı’nda. Almanya’nın öncülük ettiği konferans için Başbakan Angela Merkel aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 12 ülkeden devlet ve hükümet başkanları ile Birleşmiş Milletler dahil dört çok uluslu örgütü Berlin'deki konferansa davet etti.

Konferans Almanya Başbakanı Angela Merkel'in davet ve girişimiyle gerçekleşiyor. "Berlin Süreci" adı verilen konferansla Almanya, ateşkesin ve akabinde barışın sağlanması çabalarını desteklemek istediğini belirtiyor.

Tarafların talep ve önerileri dinlenecek. BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesinin de bulunacağı masada, ilk etapta bağlayıcı kararların alınması beklenmiyor.

Konferansa Türkiye, ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, Kongo Cumhuriyeti, İtalya, Mısır, Cezayir'in yanı sıra BM, AB, Afrika Birliği ve Arap Birliği temsilcilerinin katılacağı, Trablus merkezli UMH Başbakanı Fayiz el Serrac ve Libya'nın doğusundaki Tobruk merkezli hükümete ait silahlı güçlerin lideri General Halife Hafter davet edildi.

{{unknown}}

MOSKOVA MEMNUN

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova'nın Ankara'nın Libya krizine barışçıl çözüm bulunması için verdiği desteği değerli bulduğunu açıkladı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov da Rusya ve Türkiye’nin Libya’daki durumu çözmek için çok yoğun çalıştığını ve koordineli adımların sonuç verebileceğini söyledi. Sputnik’e konuşan Ryabkov, siyasi iradenin olması durumunda, 13 Ocak’ta Moskova’da yapılan anlaşmaların uygulanmasının mümkün olduğunu ve bunun için daha fazla çaba sarf edilmesi ve esnek olunması gerektiğini belirtti.

ATİNA'DAN ‘VETO’ TEHDİDİ

Yunanistan, AB'nin Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin Türkiye ile imzaladığı mutabakat muhtırasını geçersiz ilan etmemesi halinde Brüksel ile Trablus arasında imzalanacak tüm anlaşmaları veto edeceğini açıkladı.

Başbakan Kiryakos Miçotakis, Alpha televizyonunda yayınlanan konuşmasında "Mutabakatın geçersiz sayılması bir önkoşul olarak konmadıkça Yunanistan Libya için öngörülen herhangi bir siyasi çözümü, (Avrupa Birliği) zirve toplantılarında kabul etmeyecek" dedi. "Davet edilmememiz yanlıştı" diyen Miçotakis "Libya ile deniz sınırlarımız var ve Berlin'de olmalıydık" diye konuştu.

HAFTER BERLİN ÖNCESİ ATİNA’DA

Libya Ulusal Ordusu'na komuta eden Halife Hafter konferansa gitmeden önce Atina'ya sürpriz bir ziyaret düzenledi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Başbakan Kiryakos Miçotakis ile görüşen Hafter, kendisini destekleyen Atina yönetimi ile görüş alışverişinde bulundu.

"Merkel'in daveti ile Libya masası Berlin’de kuruluyor… Erdoğan da gidecek" haberi, 18 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Merkel'in daveti ile Libya masası Berlin’de kuruluyor… Erdoğan da gidecek haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Merkel'in daveti ile Libya masası Berlin’de kuruluyor… Erdoğan da gidecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  2. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  3. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  4. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  5. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  6. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  7. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  8. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  9. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  10. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  11. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  12. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
  13. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  14. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  15. 15:26 AKP'nin Eğitimde Yapboz Modeli: MEB'den Yeni Müfredat Detayları
  16. 15:25 İlber Ortaylı'dan Ayasofya açıklaması: Namaz kılmak için gudubet bir bina
  17. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  18. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  19. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  20. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
Haberleri