Merkez Bankası'na getirilen Uysal için 'intihal' iddiası

Merkez Bankası'na getirilen Uysal için 'intihal' iddiası

Merkez Bankası'na getirilen Uysal için 'inti... Erdoğan'ın imzaladığı bir kararname ile Merkez Bankası başkanlığı görevden alınarak Murat Çetinkaya'nın yerine getirilen Murat Uysal'ın 2001'de mezun...

Erdoğan'ın imzaladığı bir kararname ile Merkez Bankası başkanlığı görevden alınarak Murat Çetinkaya'nın yerine getirilen Murat Uysal'ın 2001'de mezun olmak için yazdığı tezde intihal yaptığı iddia edildi.

Akademisyen Can Okar, yüksek lisans çalışmasını 2001'de Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü'ne bağlı Bankacılık Anabilim Dalında tamamlayan Uysal'ın tezinde tezde üç farklı çalışmadan intihal yaptığını iddia etti.

Uysal'ın tezine Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı'nın Ulusal Tez Merkezi sayfasından ulaşmak mümkün.

Akademisyen Okar Uysal'ın intihal yaptığı kaynakların Frederic S. Mishkin'in (2000), "Inflation Targeting in Emerging Market Countries (Gelişmekte olan ülkelerde enflasyon hedeflemesi)", Ferya Kadıoğlu, Nilüfer Özdemir ve Gökhan Yılmaz'ın (2000), "Inflation Targeting in Developing Countries (Gelişen ekonomilerde enflasyon hedeflemesi)" ve Melike Altınkemer'in (2001), "How Did They Manage the Floating Crisis? (Dalgalı krizi nasıl idare ettiler: Kore, Meksika ve Brezilya'dan örnekler)" olduğunu iddia etti.

Ayrıca Uysal'ın tez danışmanının, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın 'Elektrik Enerjisi Üretiminde Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Finansmanı' başlıklı doktora tezindeki danışmanı olan Prof. Dr. Erişah Arıcan olduğu ifade edildi.

Okar'ın ifadelerine göre Uysal tezinin giriş bölümünün tamamı Frederic Mishkin'in makalesinden alıntılamış. Akademisyen, metinlerin aynı olduğunu göstermek için ise makalelerin şu karşılaştırmalarını paylaştı:

Sol taraftaki görselde Mishkin'in 2000'de yazdığı "Inflation Targeting in Emerging Market Countries" adlı makalaesi, sağ tarafta ise Uysal'ın "Enflasyon hedeflemesi: Dünya'da ve Türkiye'deki uygulamaları" adlı tezinin inglizcesi görülüyor. Uysal'ın yazdığı makale Miskhin'in makalesinin aynısı.

Okar, tezde Mishkin'in yazımının aynı şekilde ilerleyen bölümlerde de kullanıldığını ama hiç sayfa altında kaynak gösterilmediğini ifade etti. Kaynakça bölümünde Mishkin'in ismi ve makalesi yer alıyor.

Okar, Uysal'ın yazdığı tezde kelimesi kelimesine kopyalanan bir başkan makaleninin de Ferya Kadıoğlu, Nilüfer Özdemir ve Gökhan Yılmaz imzalı "Inflation Targeting in Developing Countries" isimli makale olduğu olduğunu belirtti. Okar, Kadıoğu, Özdemir ve Yılmaz'ın tezin yazıldığı dönemde Merkez Bankası çalışanı olduklarını belirtti.

Bu intihalin yedi sayfa boyunca devam ettiğini dile getiren Okar, Uysal'ın her ne kadar kaynakçada bu isimlere yer verse de kaynak veya bir dipnot bulunmadığını aktardı.

Okar ayrıca Uysal'ın, Melike Altınkemer'in Mart 2001'de yayınlanan makalesinden de bire bir alıntı yaptığını belirterek, Altınkemer'in ismine tezin hiçbir yerinde yer verilmediğini aktardı.

"Merkez Bankası'na getirilen Uysal için 'intihal' iddiası" haberi, 09 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Ekonomi kategorisi altında bulunan Merkez Bankası'na getirilen Uysal için 'intihal' iddiası haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Merkez Bankası'na getirilen Uysal için 'intihal' iddiası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:08 ABD Stokları Düşerken Brent Petrol Fiyatları Yükselişte
  2. 13:58 TFF, Euro 2024'ü takip etmek isteyen vatandaşlara Schengen uyarısında bulundu
  3. 13:53 İzmir'de Çöl Tozu Bulutu: Görüş Mesafesi Azalırken Hava Kalitesi Değişiyor
  4. 13:53 Getir, o ülkede faaliyetlerini durdurma kararı aldı!
  5. 13:52 BAE Başbakanı, Dubai'deki Şiddetli Yağışlar İçin 545 Milyon Dolarlık Yardım Onayladı
  6. 13:48 O Banka 15.000 TL'lik nakit emekli promosyonunu resmen açıkladı!
  7. 13:46 Emeklilerin Alım Gücü Azalıyor: TÜED'den Çağrı
  8. 13:45 Rusya, THY'nin Latin Amerika uçuşlarına kabul etmemesinde ABD baskısını iddia ediyor
  9. 13:42 Pratik ve Lezzetli: Ev Yapımı Patatesli Rulo Börek Tarifi!
  10. 13:41 Borsa İstanbul günün ilk yarısını yükselişle tamamladı
  11. 13:38 Max Kruse'un Sıra Dışı Geri Dönüşü: BSV Al-Dersimspor'un Yeni Takım Kaptanı
  12. 13:34 AB'den Çevre İçin Önemli Adım: Tek Kullanımlık Plastikler Yasaklanıyor
  13. 13:34 Gazze'de yaşam savaşı devam ediyor: Can kaybı 34 bin 305, yaralı sayısı ise 77 bin 293'e yükseldi
  14. 13:30 İş Bankası'nın 100. Yıl Bonosu Yeşil Finansman halka arzında rekor talep gördü
  15. 13:27 Kahramanmaraş'ta 4 Yaşındaki Çocuk Vahşice Katledildi
  16. 13:20 İçişleri Bakanı: DEAŞ'a Yönelik Operasyonlarda 23 Şüpheli Yakalandı
  17. 13:14 Dolar ve Euro, Türk Lirası Karşısında Sabitleniyor: 25 Nisan 2024 Güncel Değerler
  18. 13:10 Altın Piyasası Dalgalı: 25 Nisan 2024 Güncel Fiyatlar!
  19. 13:06 Pedro Sánchez, Eşinin Yolsuzluk İddialarıyla İlgili Soruşturma Nedeniyle Görevini Askıya Aldı
  20. 13:00 Trafikte Emniyet Şeridi İhlali Artık Daha Pahalı: Ceza Miktarı Yüzde 58 Arttı!
Ekonomi Haberleri