Mersin'de '100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi' Miniklere Büyük Fırsat Sunuyor

Mersin'de '100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi' Miniklere Büyük Fırsat Sunuyor

Mersin'de '100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Me... Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde açılan '100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi', minikler için eğlenceli ve öğretici bir ortam sunuyor. Sabah 08.00'den akşam 17.00'ye kadar süren programlarla çocukların gelişimine katkı sağlanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin liderliğinde Tarsus'ta açılan '100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi', 36-72 ay arası çocuklar için eğitim ve aktivitelerle dolu bir ortam sunuyor. Miniklerin gelişimine odaklanan merkez, ailelerden tam not alıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi'nin koordinasyonuyla Tarsus'ta hizmete giren '100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi', miniklerin katılımıyla faaliyete geçti. 36-72 ay arası çocukların eğitim aldığı merkez, aileler tarafından olumlu bir şekilde karşılandı.

Minikler, oryantasyon programıyla birlikte çeşitli etkinliklere başladı. Sabah 08.00'de başlayan ve akşam 17.00'e kadar devam eden eğitim sürecinde çocuklar, öğretmenler eşliğinde çeşitli aktivitelerle hem eğleniyor hem de öğreniyorlar. Günleri, sabah selamlaşma rutiniyle başlayıp yoga ve zumba danslarıyla devam ediyor. Bilişsel ve sanat içerikli aktiviteler, ana dil etkinlikleri ve bedensel koordinasyonu geliştiren uygulamalarla çocukların gelişimine katkıda bulunuluyor. 36 ay grubundaki çocuklar ise günlerinin bir kısmını dinlenerek geçiriyorlar. Aileler, merkezi diğerlerinden ayıran özelliklerinden dolayı memnuniyetlerini dile getiriyorlar.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezleri Eğitim Koordinatörü Özlem Tanışık, merkezin ilk etapta 60 öğrenciyle hizmete başladığını ve ilerleyen süreçte bu sayının 100'e çıkarılacağını belirtti. Merkezde çocuklara tam gün hizmet verildiğini ve sağlıklı beslenme düzeninin sağlandığını vurgulayan Tanışık, uzman kadrolarıyla çocukların yaşlarına uygun programlar geliştirdiklerini ve ailelerle sürekli iletişim halinde olduklarını ifade etti.

Velilerden gelen görüşler ise oldukça olumlu yönde. Mine İpek Can, merkezin imkanlarını beğenerek özellikle iş hayatında olan anneler için güvenli bir çocuk bakım alternatifi sunduğunu belirtti. Yusuf Kenan Bozdağ ise merkezin kalitesinden ve sağlanan imkanlardan memnuniyetini dile getirirken, Emine Nur Uyan ise bölgedeki kreş açığının Büyükşehir Belediyesi tarafından kapatıldığını ve bu hizmetin çocuklar için önemli olduğunu ifade etti.

"Mersin'de '100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi' Miniklere Büyük Fırsat Sunuyor" haberi, 29 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 29 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Mersin'de '100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi' Miniklere Büyük Fırsat Sunuyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mersin'de '100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi' Miniklere Büyük Fırsat Sunuyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 16 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:22 Ermenistan ve Azerbaycan Tarihsel Anlaşma İmzalayarak Sınır Belirleme Sürecini Başlatıyor
  2. 21:18 Çocuk güvenliği tehlikede: AB Facebook ve Instagram’a soruşturma başlattı!
  3. 21:18 Banka ATM'lerindeki Dört Haneli Şifrelerin Güvenlik Riski
  4. 21:16 Gelinim Mutfakta altın heyecanı devam ediyor: 16 Mayıs puan durumu
  5. 21:13 Pilot anlattı: Uçakta depreme yakalanınca ne olur?
  6. 21:11 Feyza Altun'dan Şok Eden Paylaşım!
  7. 21:11 Sineklerle Baş Etmek İçin Doğal Çözümler: Yaz Aylarında Evde Kimyasallardan Uzak Durun!
  8. 21:06 Adımlarımızı atarken görmezden geldiğimiz bir mucize: Göz kırpma
  9. 21:05 Furkan Andıç ve Aybüke Pusat Sarmaş Dolaş!
  10. 21:05 ABD'de Ticari Ham Petrol Stokları Artarken Benzin Stokları Düştü
  11. 21:00 Google'dan Android Kullanıcılarına Güvenlik Güvencesi
  12. 20:55 Çin ve Rusya Liderleri Pekin'de Stratejik İlişkileri Güçlendirdi
  13. 20:54 Galatasaray, Fenerbahçe için hazırlanıyor!
  14. 20:49 Fenerbahçe Beko, galibiyetle başladı!
  15. 20:49 Kanseri 7 Yıl Öncesinden Tespit Edebilen Yeni Kan Testi: Çığır Açan Keşif!
  16. 20:44 Hamilelik Kararı: Betül Nur Yılmaz'ın FIFA Hakemliği Durduruldu
  17. 20:40 Galatasaray'da Dursun Özbek'e yönelik sert ifadeler kullandı!
  18. 20:39 Biden ve Trump, Canlı Yayın Tartışmaları için Karşı Karşıya Geliyor!
  19. 20:32 Settar Tanrıöğen, Beyin Kanaması Sonrası İlk Kez Görüntülendi
  20. 20:22 Paris'te Yaz Olimpiyatları Öncesi Güvenlik Tedbirleri Artıyor
Yerel Gündem Haberleri