Mevlüt Uysal, 'Büyükçekmece palavrası'nı işte böyle sürdürüyor

Mevlüt Uysal, 'Büyükçekmece palavrası'nı işte böyle sürdürüyor

Mevlüt Uysal, 'Büyükçekmece palavrası'nı işt... AKP’nin Büyükçekmece adayı ve Ekrem İmamoğlu’na mazbata verilmediği için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı gözüken Mevlüt Uysal, yerel seçim sürecine ilişkin açıklama yaptı.‘AKP’ye oy vereceği belli olan kişilerin...

AKP’nin Büyükçekmece adayı ve Ekrem İmamoğlu’na mazbata verilmediği için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı gözüken Mevlüt Uysal, yerel seçim sürecine ilişkin açıklama yaptı.‘AKP’ye oy vereceği belli olan kişilerin seçmen listesinden düşürüldüğü’ iddiasında bulunan Uysal, Büyükçekmece seçimlerinin iptal edileceğini düşündüğünü belirtti.

Mevlüt Uysal: Soyadlarına bakıldığında AK Parti'ye oy verdikleri kolayca tespit edilebilen 3092 seçmenin kaydı düşürülmüş

Uysal’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde: 

  • 351 seçmenden toplan 11 bin 954 seçmen düşürülmüş. Bunların içerisinde ölüm, yurdışına çıkanlar, askere gidenler bir de hiçbir yerde seçmen olamayanlar var. 14 bin 160 seçmenin yeni kaydı yapılmış.
  • Toplamda 27 bine yakın seçmen hareketi olmuş. 11 bin 954 seçmen içerisinden, yani Büyükçekmece seçmenlerinden düşenlerin içerisinden çoğunun hiçbir yerde seçmen kaydı yok. Bu oy kullanma hakkı elinden alınmış.
  • Nasıl olmuş da bu seçmenler seçmen kaydında yok. Seçmen kayıtlar üzerindeki değişiklikler organize bir ekip olarak yapılmıştır. Kurumların verileri kullanmadan yapılması mümkün değil. 26 bin seçmenin hareketliliğini bir kişinin yapması mümkün değil.
  • Birkaç yol var; Bina olmayan yerlerde, boş arsalarda, bina var gibi gösterilerek seçmen oluşturulmuş. İş yeri kaydı olan yerler konut gibi gösterilmiş. Mal sahiplerinin haberi olmadan sahte seçmen kaydı yapılmış. Ya da boş binanın üzerinde ilave iki kat varmış gibi seçmen yazılabilecek adresler oluşturulmuş.
  • Seçmen listeleri askıya çıktığı zaman, AK Parti üyelerimizin seçmen listesinde yer almadığını gördüğümüz zaman inşaatlarda, boş arazilerde 736 seçmen olduğunu gördük ve itiraz ettik. Aynı seçmenlere CHP de itiraz etti. Bunların 711’inin kaydı donduruldu. Ancak bu sırada gördük ki 830 kayıt daha yapılmış.
  • Buna rağmen YSK itirazımızı reddetti. Ret sebebi kolluk kuvvetleri tarafından yerine gidilip tespit yapılamaması. Ancak bu kadar çok seçmen hareketi olan yerde bu kontrol yapılması mümkün olmuyor. Seçim kurulu şunu söyledi: Burada ciddi bir yolsuzluk yapılmış. Nüfus müdürlüğünden bir bilgisayardan yapılmış.
  • Belediyeden eleman istenmiş Mehmet Özgür Samanlı diye bir kişi işlem yapmış. 18 Ocak’ta bu şahıs tutuklandı. Sahte adres kayıtlarını hep aynı kişi yapmış.
  • AK Parti’ye oy vereceği belli olan kişiler seçmen listesinden düşürülmüş. Büyükçekmece’de 24 Haziran’dan bu yana seçmen artışı yüzde 3.
  • Bunu yapanlar belediyeyle iş yapanlar. Planlama, imar bölümünde çalışan bir ekip. Sandık kurulu başkanlarının Büyükçekmece’de 519 sandıkta 1038 görevli olması gerekiyor, bunlardan 285 görevli bizzat mülki idare amiri tarafından verilen listeyle değil, dışardan atanmıştır. Bunların arasında başka ilçelerden, İstanbul dışından, memur olmayanlar vardır. Bu da seçimlerin iflahini gerektirecek bir konudur.
  • Seçimlerin bu şaibeden kurtulması adına öncelikle Büyükçekmece seçimlerinin iptal edileceğini düşünüyorum.

"Mevlüt Uysal, 'Büyükçekmece palavrası'nı işte böyle sürdürüyor" haberi, 11 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Mevlüt Uysal, 'Büyükçekmece palavrası'nı işte böyle sürdürüyor haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mevlüt Uysal, 'Büyükçekmece palavrası'nı işte böyle sürdürüyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:10 İstanbul'da Olumsuz Hava Koşulları Deniz Ulaşımını Etkiledi: Sefer İptalleri Yaşandı
  2. 09:54 Kızılaycı müteahhide sessiz tahliye: 70 kişinin öldüğü sitenin müteahhidi tahliye oldu
  3. 09:50 Ankara Emniyeti'nde operasyon skandalı: 'Yanlışlıkla' bir hakimin evine baskın yapıldı
  4. 09:44 BUDO'nun bugünkü 8 seferi yapılamayacak
  5. 09:40 Erdoğan, Şimşek 10 ayda ekonomiyi düzeltir, hazine tekrar düzelir diye hesap yaptı ama olmadı
  6. 09:34 10 bin dolarlık nafaka krizi devam ediyor: Cem Yılmaz'dan eski eşi Ahu Yağtuğ'a gönderme
  7. 09:27 Max Verstappen 2024 'Time 100' listesinde yer aldı
  8. 09:22 Şamil Tayyar'dan çok konuşulacak 'kabine' iddiası: Genel Merkez'le sınırlı kalmayacak!
  9. 09:18 Prof. Dr. Naci Görür’den "halkı tedirgin ediyorsun" yorumlarına sert tepki
  10. 09:15 AKP'li vekilin yanlış yere park ettiği aracını ihbar eden 2 kişiye, 2'şer yıl hapis cezası verildi
  11. 08:56 Ataşehir Belediyesi'nde 30'dan fazla işçi isteği dışında emekli ediliyor
  12. 08:51 Ali Yerlikaya duyurdu: 41 ilde uyuşturucu operasyonu: 268 gözaltı
  13. 08:47 AK Parti hükümeti, kültür hizmetleri için 4, din hizmetleri için 23,5 milyar TL harcadı
  14. 08:44 AK Partililer sarayın müdavimi olmuş
  15. 08:41 Suzuki modellerinde nisan ayına özel kampanyalar
  16. 08:38 Kızılcık Şerbeti’nin Görkem’i Özge Özacar’dan Sıla Türkoğlu açıklaması
  17. 08:35 Tokat'ta peş peşe depremler
  18. 08:28 Verdiği pozlar olay olmuştu: Uraz Kaygılaroğlu özür diledi
  19. 08:24 Seçimi kazandı, 3 gazeteye aboneliği iptal etti: Yıllık 426 bin TL
  20. 08:14 Aytunç Erkin yazdı: Erdoğan’ın korkusu teşkilatların çözülmesi
Politika Haberleri