MHP tabanı AKP'nin Kürtlere yönelik adımlarından rahatsız: İttifak bozulur mu?

MHP tabanı AKP'nin Kürtlere yönelik adımlarından rahatsız: İttifak bozulur mu?

MHP tabanı AKP'nin Kürtlere yönelik adımları... AKP’nin Kürt oylarını almak için son zamanlarda kullandığı söylemlere tepki gösteren MHP’de, parti tabanının da AKP’ye tepki gösterebileceği ifade ediliyor.Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan...

AKP’nin Kürt oylarını almak için son zamanlarda kullandığı söylemlere tepki gösteren MHP’de, parti tabanının da AKP’ye tepki gösterebileceği ifade ediliyor.

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’daki “Kürdistan” sözüne Genel Başkan Devlet Bahçeli’yle başlayan tepki sürüyor. MHP ayrıca Binali Yıldırım ile CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun ortak yayını için gazeteci İsmail Küçükkaya’nın moderatör olarak seçilmesiyle ilgili “AKP’ye sitemli.” MHP’de, “Küçükkaya’nın adı belirlenirken, Genel Başkanımızın Küçükkaya’ya tavrı nedeniyle nezaketen sorulmalıydı” yorumları yapılıyor.

Selda Güneysuyu'nun Cumhuriyet'te yer alan kulis haberine göre, önce Yıldırım’ın Diyarbakır’da “Kürdistan” ifadesini kullanması, ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanlığı’na seçilen Neçirvan Barzani’nin yemin törenine katılması kulislerde, “AKP yeni çözüm süreci açılımını başlatmak istiyor” diye tartışılırken, İstanbul seçimi öncesi AKP kanadının bu hamlesine MHP’nin ne yanıt vereceği konuşuluyordu. Bahçeli, önceki gün, “Kürdistan diye bir yer yoktur” diyerek isim vermeden Yıldırım’a tepki gösterdi. Ancak Yıldırım’ın bu ifadeleri MHP’de tartışılmaya devam ediyor. MHP’de, “AKP’nin bu yönlü hamlelerinin, İstanbul seçiminde Kürt kökenli seçmenlerin etkin rol oynayacağını düşünmesinden ve Kürt kökenli seçmenlerin eğiliminin daha çok Ekrem İmamoğlu’na yönelmiş olmasından kaynaklandığı” dillendiriliyor. Ancak “AKP’nin bu yaklaşımının MHP tabanından da tepki görebileceğine” dikkat çekiliyor.

İTTİFAK BOZULUR MU?

MHP’de, Yıldırım’ın “Kürdistan” ifadesinin ve Çavuşoğlu’nun ziyaretinin “Cumhur İttifakı bozuluyor” şeklinde değerlendirilmesinin de “yanlış olduğu” belirtiliyor. Bahçeli’nin önceki günkü Yıldırım’a yönelik “Kürdistan diye bir yer yoktur” sözlerinin “ittifakın bozulmasından ziyade AKP’ye bir uyarı niteliği taşıdığına” dikkat çekilirken, “AKP’nin, MHP’nin politik duruşuna ters düşen bu tür söylemlerden kaçınması gerektiği” vurgulanıyor.

‘MHP’YE DANIŞILMADI’

MHP, Yıldırım ile Ekrem İmamoğ-lu’nun ortak canlı yayını için gazeteci İsmail Küçükkaya’nın moderatör olarak seçilmesi noktasında AKP’ye sitemli. Küçükkaya’nın moderatörlüğü ile ilgili “MHP’ye sorulmadan karar alındığı” öğrenilirken, MHP’li yetkililer, Bahçeli’nin Küçükkaya’nın “MHP ile ilgili yorumlarına” daha önce de tepki gösterdiğine de dikkat çekiyor. MHP’de, “AKP’nin danışmasına, sormalarına gerek yok. Kendilerinin bileceği iş, ama Genel Başkanımızın İsmail Küçükkaya’ya karşı tavrı herkesin malumu. Nezaketen sorabilirlerdi” yorumu da yapılıyor.

"MHP tabanı AKP'nin Kürtlere yönelik adımlarından rahatsız: İttifak bozulur mu?" haberi, 12 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan MHP tabanı AKP'nin Kürtlere yönelik adımlarından rahatsız: İttifak bozulur mu? haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. MHP tabanı AKP'nin Kürtlere yönelik adımlarından rahatsız: İttifak bozulur mu? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
    2. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
    3. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
    4. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
    5. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
    6. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
    7. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
    8. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
    9. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
    10. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
    11. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
    12. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
    13. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
    14. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
    15. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
    16. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
    17. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
    18. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
    19. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
    20. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
    Politika Haberleri