HDP’nin MHP’den devraldığı Kars Belediyesi’ne, eski yönetimin davası nedeniyle haciz geldi

HDP’nin MHP’den devraldığı Kars Belediyesi’ne, eski yönetimin davası nedeniyle haciz geldi

HDP’nin MHP’den devraldığı Kars Belediyesi’n... Kars Belediyesi’nde, MHP’li yönetim döneminde usulsüz şekilde ihale alan ve iş yapmayan firma ve kişilerin açtıkları dava nedeniyle belediye çalışanlarının maaşlarına haciz konuldu. Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen, "Gerekirse...

Kars Belediyesi’nde, MHP’li yönetim döneminde usulsüz şekilde ihale alan ve iş yapmayan firma ve kişilerin açtıkları dava nedeniyle belediye çalışanlarının maaşlarına haciz konuldu. Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen, "Gerekirse oturduğumuz makamlardan vazgeçebileceğimizi ama yağma, talana karşı ilkelerimizden ödün vermeyeceğimizi göreceksiniz" dedi.

Kars Belediyesi’ne önceki dönem iş yapan firma ve kişilerin açtığı dava nedeniyle, belediye çalışanlarının bu ayki maaşlarına haciz konuldu. Halkların Demokrasi Partisi’nin (HDP) 31 Mart yerel seçimlerinde MHP’den 338 milyon 380 bin TL borçla devraldığı Kars Belediyesi’nin tüm taşınmaz, hesaplar ve araçlarına haciz konulmuştu. Borcun tamamını tahsil edilememesi üzerine bu kez belediyenin banka hesabında bulunan işçilerin bu ayki maaşlarına haciz konuldu.

BELEDİYE İŞÇİLERİ MAAŞ ALAMAYACAK

Kars Belediyesi, maaşlara haciz konulmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Yönetimimiz, göreve geldiği Nisan ayından itibaren, çalışanlarımızın önceki dönemden ödenmeyen 3 aylık birikmiş maaşlarını yaşanan tüm maddi zorluklara rağmen ödemesini gerçekleştirerek, emekçi mağduriyetini giderip var olan farkı kapatmıştır. Fakat daha önceki dönemde belediyeye usulsüz biçimde iş yapmış ve resmi olarak yerine getirmesi gereken teslimi gerçekleştirmediği tarafımızda kanıtlanan Gökhan Yılmaz ve Azerhan Mutluer isimli kişilerin çalışanlarımızın bu ayki maaş hesaplarına banka üzerinden haciz koydurmaları sebebiyle ilgili maaş ödemesi yapılamayacaktır. Kamuoyuna duyurulur” denildi.

'USULSÜZ İŞLERE ÖDEME YAPMAMIZ İSTENİYOR'

Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, İller Bankası'nın "Maaş hesaplarına haciz konulamayacağı" yönünde hükmü net olmasına rağmen neredeyse her ay maaş ödemelerini imkansızlaştıracak icra kararları çıktığını söyledi. İcra Dairesi'yle yaptıkları görüşmelerde bir türlü mesafe alamadıklarını ifade eden Bilgen, "Özellikle daha önce yapılan ve usulsüzlük olduğu net olan işlerle ilgili dosyaları yargıya intikal ettirmiş olmamıza rağmen bu konuda etkin bir süreç işlemedi. Kendi tespitlerimize rağmen bu usulsüz işlere haciz yoluyla ödeme yapmaya mecbur bırakılmak isteniyoruz. Oysa hem ceza hem de tazmin işlemi gerçekleşmiş olsa, çalışanlarla ilgili maaş ödemelerinde geçmişten gelen üç aylık alacakları kapattığımız gibi aylık düzenli ödemeleri de yapabilecek kaynak sorununu çözmüş bulunmaktayız" diye belirtti.

'İŞÇİLERİN GEÇMİŞ DÖNEME AİT 5 MİLYON TL'SİNİ ÖDEDİK'

Bu kararın bir yandan yolsuzlukla mücadele konusunun savsaklanmasına neden olduğunu, diğer yandan belediye çalışanlarının haklı alacaklarının ödenmesini imkansızlaştırdığını dile getiren Bilgen, geçmiş belediye yönetimi döneminden kalan 5 milyon TL'lik işçi maaşlarının da kendi dönemlerinde ödendiğini aktardı. (MA)

"NE PAHASINA OLURSA OLSUN İŞÇİNİN ALIN TERİNİ YEDİRMEYECEĞİZ"

Başkan Ayhan Bilgen, "Ne pahasına olursa olsun işçinin alınterini Kars'lının hakkını kimseye yedirmeyecek yapılmamış yollar için ödemeye izin vermeyeceğiz.Yasa açıkça maaş hesabına haciz konamaz diyorken buna göz yuman yargı etkin yolsuzluk soruşturması için niye hızlı hareket etmiyor?" dedi.

"ŞEHRE İHANET EDİYORLAR"

Belediye Eş Başkanı Şevin Alaca, "Kars Belediyesi’nin halka hizmet götürmesini ve emekçinin hakkının ödenmesini engellemek adına yapılan bu haciz işlemlerini yapanlar şehre ihanet etmektedir. İşçinin ekmek parasına dahi göz dikmek hangi insanlığa sığar Kars halkının takdiridir" ifadelerini kullandı.

"HDP’nin MHP’den devraldığı Kars Belediyesi’ne, eski yönetimin davası nedeniyle haciz geldi" haberi, 30 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan HDP’nin MHP’den devraldığı Kars Belediyesi’ne, eski yönetimin davası nedeniyle haciz geldi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP’nin MHP’den devraldığı Kars Belediyesi’ne, eski yönetimin davası nedeniyle haciz geldi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:41 Dünyanın en zengin yüzde 0,001'i parasını buna yatırıyor!
  2. 22:38 İşte enfeksiyonu yok edip ödemi alan o baharat!
  3. 22:34 Tırnaklarınızdaki beyaz noktaları küçümsemeyin!
  4. 22:06 Fitch Ratings'den Türkiye'ye maliye politikası uyarısı geldi: "Düzenleme şart"
  5. 22:06 Öz Gıda İş Sendikası Patiswiss eylemi için çağrıda bulundu: "Tüm emekçi dostları bekliyoruz"
  6. 22:05 Mahkeme, Savaş Ay'ın bankadaki parasının nasıl paylaşılacağına karar verdi
  7. 22:02 On binlerce öğretmen adayının beklediği haberi aldı! İşte atanacak öğretmen sayısı
  8. 21:18 Beşiktaş Türk teknik direktör getiriyor! Santos'un yarattığı yıkımı o düzeltecek
  9. 21:18 CNN'nin "Borcunuzu şişiriyor musunuz?" sorusuna Şimşek'ten cevap: "Ortada abartılacak bir şey yok"
  10. 21:18 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den Hamle! Bursaspor Divan Kurulu İle Bir Arada!
  11. 21:18 İYİ Parti'nin kurultay yeri açıklandı!
  12. 19:30 İran'da Mahsa Emini protestoları: Rap şarkıcısı idama çarptırıldı
  13. 19:27 Kılıçdaroğlu’ndan Özel’e ‘Erdoğan’ tepkisi geldi: "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir"
  14. 19:08 Galatasaray, Şampiyonluk İddiasını Güçlendirmek İçin Victor Lindelöf Transferinde Kararlı
  15. 19:08 TikTok CEO’su Shou ABD'deki yasa için konuştu: "İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz"
  16. 19:03 Gizemli Zaman Yolcusu: 6000 Yıl Sonrasının Şaşırtıcı Görüntüleri Ortaya Çıktı
  17. 18:58 Sırrı Sakık ve Önder Aksakal arasındaki tartışma Meclis'te gergin anlar yaşanmasına neden oldu
  18. 18:55 PKK terör örgütünün Almanya sorumlularından Saim Çakmak yakalandı
  19. 18:53 Biden, Tiktok'un Amerika'da yasaklanması kararını içeren tasarıyı imzaladı
  20. 18:50 Beyaz Saray, Ermeni Soykırımı'nı Anma Açıklamasında Kararlılıkla Duruşunu Sürdürüyor
Politika Haberleri