Mudanya Belediyesi'nden ücretsiz diyetisyenlik hizmeti

Mudanya Belediyesi'nden ücretsiz diyetisyenlik hizmeti

Mudanya Belediyesi'nden ücretsiz diyetisyenl... Mudanya Belediyesi, obeziteye bağlı gelişebilecek kronik hastalık risklerini en aza indirmenin yanı sıra toplumun dengeli ve sağlıklı beslenmesi için

Mudanya Belediyesi, obeziteye bağlı gelişebilecek kronik hastalık risklerini en aza indirmenin yanı sıra toplumun dengeli ve sağlıklı beslenmesi için ücretsiz diyetisyen uygulamasını başlattı.

Zeytin Dalı ve Uğur Böceği projeleriyle eğitimden sağlığa, kişisel bakımdan gıda ve yakacak yardımlarına, hasta nakil hizmetlerinden anne ve bebek sağlığına kadar ihtiyacı olan herkesin yanında yer alan Mudanya Belediyesi, sağlık alanında yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdi.

Mudanya Belediyesi, obeziteye bağlı gelişebilecek kronik hastalık risklerini en aza indirmek, vatandaşların sağlıklı bir şekilde kilo vermeleri, dengeli ve sağlıklı beslenmeleri için ücretsiz diyetisyen uygulamasını başlattı.

Mudanya Belediyesi Diyetisyeni Gönül Tuba Tarıkahya Ciğerli, Mudanyalıları obezite, sağlıklı beslenme, öğünlerin planlanması, fiziksel aktivitenin önemi, kiloya neden olan yiyeceklerden uzak durulması gibi konular hakkında bilgilendirecek.

Böylece obeziteye bağlı gelişebilecek olan kronik hastalık riskleri de minimum düzeye indirilecek. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, gelecek nesillerin daha sağlıklı yetişmesi ve obezite hastalığından korunmasını amaçladıklarını belirtti.

KENT MERKEZİNDEN KIRSALA SAĞLIKLI BESLENME PROGRAMI

Uygulama kapsamında şu programlar bulunuyor:  Vücut yağ, kas ve su analizlerinin yapılması, obezite riski  olan bireylerde beslenme, diyabeti olan bireylere  beslenme, gebelerde ve emziren annelerde sağlıklı beslenme, zayıflık şikayeti olan bireylere kilo aldırma, yüksek tansiyonu olan bireylerde sağlıklı beslenme, karaciğer yağlanması olan bireylerde sağlıklı beslenme, çocuklara sağlıklı beslenme...

Mudanya merkezde ve köylerde sağlıklı beslenme eğitimleri ve vücut analiz cihazı ile ölçümler yapılacak. İlçe genelindeki okullarda sağlıklı beslenme eğitimleri verilecek.

3 KİŞİDEN 1’İ OBEZİTE

Çağın hastalığı obezite ile mücadelenin önemine değinen Mudanya Belediyesi Diyetisyeni Gönül Tuba Tarıkahya Ciğerli, “Obezite vücut kompozisyonunda anormal miktarda yağ birikmesi ile karakterize bir hastalıktır. Artan obezite prevalansı tüm dünyada büyük bir sağlık problemidir.

Ülkemizde de diğer dünya ülkelerinde olduğu gibi obezite görülme sıklığı gün geçtikçe artmaktadır. Rakamlar incelendiğinde 3 kişiden 1’inin obezite olduğunu görüyoruz.

Obezite; vücut sistemleri ve psikososyal durum üzerinde yarattığı olumsuz etkilerden dolayı şeker, uyku apnesi, felç, yüksek tansiyon, koroner arter hastalığı, kan yağlarının yükselmesi, insülin direnci ve kanser gibi pek çok sağlık problemlerine neden olmaktadır” ifadelerini kullandı.

"Mudanya Belediyesi'nden ücretsiz diyetisyenlik hizmeti" haberi, 04 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Mudanya Belediyesi'nden ücretsiz diyetisyenlik hizmeti haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mudanya Belediyesi'nden ücretsiz diyetisyenlik hizmeti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:36 New York Borsası, düşüşle kapanış gerçekleştirdi
  2. 00:34 Beşiktaş Defans Sorununu Çözdü! 6 Milyon Euroluk İspanyol Yıldız İmzaya Yakın!
  3. 00:17 Koton ve Lila Kağıt Sanayi Halka Arz Edilecek!
  4. 00:03 Yenilenen Dev Renault Duster, Türkiye Yollarına Çıkıyor! Ne Zaman Satışa Çıkacak?
  5. 00:03 Kunduracının Tuzağına Düşen Adam: Her Şey Karısının Ayakkabılarını Götürmesiyle Başladı!
  6. 00:03 Mobilya Devleri El Değiştiriyor! İstikbal ve Bellona'nın Yeni Sahibi Belli Oldu: O Grup Alıyor!
  7. 00:02 AYM Başkanı Özkaya: Yüksek yargı organları arasında hiyerarşik bir ilişki yok
  8. 00:02 Altın Fiyatında Rekor! Dünya Bankası'ndan Altın Müjdesi, Yatırımcıları Heyecana Sürükledi!
  9. 00:00 Satılık ve kiralık konut fiyatlarında düşüş yaşandı: 9 aylık seri devam ediyor
  10. 23:47 Survivor'da Kim Veda Etti? İşte Adaya Veda Eden İsim!
  11. 23:37 Bir Polis Memurumuz Şehit Oldu!
  12. 23:29 Chery'nin Nisan ayı kampanyası başladı! Çifte kampanya avantajı kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor!
  13. 23:28 Bilim dünyasında kırılan dünya rekoru: Tam 48 saniye süresince çalışıyor!
  14. 23:27 TikTok kullanıcılarına kötü haber!
  15. 23:27 Putin Erdoğan'ın 'Faiz sebep enflasyon sonuç' politikasını eleştirdi
  16. 23:25 İyi bir mikro iklim için neden evde defne yaprağı yakılmalıdır?
  17. 23:25 Davutoğlu'ndan Erdoğan'a: 15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin
  18. 23:24 Şimşek ve Erdoğan'dan Emeklilere Müjde! Zam Oranı Netleşti, Temmuz'da Hesaplara Yatacak!
  19. 23:22 Depresyonun vücut ısıyla bağlantısı olduğu ortaya çıktı
  20. 23:17 BM'den Gazze uyarısı: "Hala kıtlığa doğru gidiyoruz"
Haberleri