Mudanya Mütarekesi 97. yılı kutlama etkinlikleri başlıyor

 Mudanya Mütarekesi 97. yılı kutlama etkinlikleri başlıyor

 Mudanya Mütarekesi 97. yılı kutlama etkinli... Mudanya Mütarekesi’nin 97. yıldönümü, Mudanya Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl da coşkuyla kutlanacak.  Araştırmacı Yazar Erol Mütercimler, Yazar İnci Aral, sevilen sanatçılar Mehtap Meral, Suat Suna, Kürşat Başar...

Mudanya Mütarekesi’nin 97. yıldönümü, Mudanya Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl da coşkuyla kutlanacak.  Araştırmacı Yazar Erol Mütercimler, Yazar İnci Aral, sevilen sanatçılar Mehtap Meral, Suat Suna, Kürşat Başar ve Can Bonomo ile  “Cem’niyet grubu, Mütareke Meydanı’nda Bursalılarla buluşacak. Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi olan Solo Türk ise Mudanya semalarında gösteri uçuşu gerçekleştirecek.

 Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya, 97 yıl önce Türkiye’nin bağımsızlığına giden yolu açan Mudanya Mütarekesi’ni bu yıl da adına yakışır bir etkinlikle kutlayacak. Mudanya Mütarekesi’nin 9-11 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek kutlama programını, Başkan Hayri Türkyılmaz, düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Mudanya’nın tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleriyle pek çok farklı değeri bir arada yaşayan, dünyanın en güzel kentlerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Türkyılmaz, “Türkiye’nin bağımsızlık yoluna Mudanya’nın imzası var. Bağımsızlığa giden imzanın atıldığı yer olan Mudanya’da tarihimizden ilham alarak kentimize dair belirlediğimiz vizyon ile tüm dünyada ses getirecek çok önemli proje ve etkinliklere imza atıyoruz. Artık Mudanya’yı ve Mudanya Mütarekesi’nin önemini tüm Türkiye ve dünya biliyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İsmet İnönü ve silah arkadaşlarının bizlere bıraktığı bu kutsal emaneti, gelecek nesillere taşımak adına tüm gücümüzle çalışıyoruz. Tüm Bursa’yı 9- 11 Ekim tarihlerinde Mütareke Meydanı’na davet ediyoruz” diye konuştu.

Toplantıya Gazeteci – Yazar Enver Aysever de katıldı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile Enver Aysever, Mütareke etkinlikleri kapsamında 18 Ekim’de başlayacak olan “Yazı Akademisi”nin protokolüne imza attı.

Enver Aysever, çok yönlü okuma alışkanlığı kazanmak ve hayal gücünü kullanarak yazma becerilerini geliştirmek isteyen edebiyat tutkunlarına rehberlik edeceklerini belirtti. Aysever,  yazarlıktan anlatıya, derin okuma ve kurguya kadar farklı konular üzerine gerçekleşecek atölyenin, Bursa’nın edebiyat ve sanat hayatına önemli katkı sunacağını dile getirdi.

97 YILLIK COŞKU, MUDANYA’YI SARACAK

Mütareke Etkinlikleri 9 Ekim’de Mudanya Bandosu Konseri ve Halk Oyunları gösterisi ile başlayacak. Mudanya Mütarekesi kutlamaları kapsamında 9 Ekim Çarşamba günü Suat Suna ve Kürşat Başar müzikli söyleşisi saat 20.30’da Mütareke Meydanı'nda olacak. Kutlamalar kapsamında 10 Ekim’de Mudanya Belediyesi Ritim Grubu gösterisinin ardından Yazar İnci Aral ve Sanatçı Mehtap Meral söyleşi programında Mudanyalılarla buluşacak, ardından da Cem Karaca şarkılarıyla saat 20.30’da “Cem’niyet” grubu sahne alacak. Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi olan Solo Türk 14.00’de Mudanya semalarında gösteri uçuşu gerçekleştirecek. Araştırmacı -Yazar Erol Mütercimler “Mudanya Mütarekesi ve Diplomasi Savaşı” söyleşisiyle 16.30’da Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde Bursalılarla buluşacak. Kutlamalar Can Bonomo konseri ile final yapacak.

" Mudanya Mütarekesi 97. yılı kutlama etkinlikleri başlıyor" haberi, 07 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan  Mudanya Mütarekesi 97. yılı kutlama etkinlikleri başlıyor haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır.  Mudanya Mütarekesi 97. yılı kutlama etkinlikleri başlıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  2. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  3. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  4. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  5. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  6. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  7. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  8. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  9. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  10. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  11. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  12. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  13. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  14. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  15. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  16. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  17. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  18. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  19. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  20. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
Yerel Gündem Haberleri