Mudanya’nın ilk kitap fuarı başlıyor

Mudanya’nın ilk kitap fuarı başlıyor

Mudanya’nın ilk kitap fuarı başlıyor Mudanya Belediyesi'nin Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP) işbirliğiyle düzenlediği Mudanya'nın ilk kitap fuarı 23 Ağustos'ta başlıyor.

Mudanya Belediyesi'nin Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP) işbirliğiyle düzenlediği Mudanya'nın ilk kitap fuarı 23 Ağustos'ta başlıyor. 23 Ağustos -1 Eylül tarihleri arasında Mütareke Meydanı ve Girit Mahallesi’nde düzenlenecek fuar kapsamında, 65 yayınevi, 65 gazeteci-yazar ile dış politikada deneyimli siyasetçiler, 9 gün boyunca 20 farklı söyleşi ve imza gününde Bursalı kitapseverlerle buluşacak.

Uluslararası Göç ve Mültecilik: “Gelenler, Gidenler ve Kalanlar” temasıyla düzenlenecek etkinlik kapsamında Mudanya'nın 8 farklı mahallesinde ise eğitici, bilgilendirici ve eğlendirici atölye çalışmaları yapılacak. Fuarın tanıtım toplantısı; Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve YAYKOOP Başkan Yardımcısı Elif Akkaya ve Genel Sekreteri Filiz Deniztekin’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Onur konuğunun toplum bilimci yazar Prof. Emre Kongar olduğu öğrenilen fuarda, CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz ve deneyimli siyasetçi Murat Karayalçın, “Türkiye’nin Dış Politikası ve Mültecilik” oturumu yapacak.

65 YAYINEVİ VE GAZETECİ KONUK

Fuar kapsamında 65 yayınevi ve 65 gazeteci-yazar ile dış politikada deneyimli siyasetçiler 9 gün boyunca 20 farklı söyleşi başlığında ve imza gününde Bursalı kitapseverlerle buluşacak. Oturumların konu başlıkları ise; “Gelişmekte Olan Ülkelerde Siyasi Partiler ve Stratejileri”, “AKP ve 17 Yılın Bilançosu”, “Türkiye Nereye Gidiyor?”, “Edebiyatta Barışın Dili ve Mülteci Olmak”, “97. yılında Zafer Bayramı: Milli Mücadelenin Karakteri”, “Türkiye Panoraması: Ekonomik Kriz, Siyaset ve Adalet”, “AKP’nin Suriye Politikaları Ekseninde Mülteci Krizi”, “Edebiyat, Göç ve Mültecilik”, “Suriyelilere Nasıl Bir Gelecek?”, “Uluslararası Göç ve Mültecilik kapsamında Hak- Hukuk- Adalet”, “Devlet İçinde Devlet: Yeni Nesil Cemaatler”, “Bölgede Siyasal İslam’ın Yükselişi, Savaş, Suriye ve Göç”, “Türkiye’de Basın Özgürlüğü: Linç Kültürü ve Barışın Dili” olacak.

Oturumlara, konuşmacı olarak, Cüneyt Akman ve Murat Ağırel, Can Gürses, Merdan Yanardağ, Mine Söğüt ve Ayşen Şahin Aksakal, Çağdaş Bayraktar, Mehmet Ali Güller, Özlem Özdemir ve Barış Doster, Mustafa Sönmez ve Aslı Aydın, Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin, Esra Alkan, İbrahim Varlı ve Melda Onur, Nilüfer Benal, Yaprak Damla Yıldırım, Emel İrtem ve Belma Fırat, Abdullah Aysu, İsmail Saymaz, Akif Beki, Ahmet Kasım Han, Mustafa Balbay, Enver Aysever, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan ve Timur Soykan, İhsan Eliaçık ve Levent Gültekin, Ali Lidar, Özlem Gürses, Cem Erciyes ve Murat Yetkin gibi gazeteci ve yazarların yanı sıra, İstanbul milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre, Akademisyen Kerem Kılıçdaroğlu, CHP PM Üyesi İlhan Cihaner, İstanbul Milletvekili ve Anayasa Hukukçusu Prof. İbrahim Kaboğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek gibi önemli siyasetçiler katılacak.

"Mudanya’nın ilk kitap fuarı başlıyor" haberi, 09 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Mudanya’nın ilk kitap fuarı başlıyor haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mudanya’nın ilk kitap fuarı başlıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  2. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  3. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  4. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
  5. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  6. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  7. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  8. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  9. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  10. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  11. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  12. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  13. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  14. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  15. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  16. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  17. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  18. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  19. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  20. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
Kültür Sanat Haberleri