Kırklareli’nde oyların yeniden sayılmasına karar verildi

Kırklareli’nde oyların yeniden sayılmasına karar verildi

Kırklareli’nde oyların yeniden sayılmasına k... İl Seçim Kurulu saat 14:30'da itirazları değerlendirip karara bağlayacak. Sosyal Medya hesabından Kesimoğlu’na destek çağırısında bulunan Muharrem İnce

Kırklareli'de, aday gösterilmeyince CHP'den istifa edip, bağımsız aday olan Mehmet Siyam Kesimoğlu seçimi 248 oy farkla kazanmıştı. Ancak MHP ve AKP sonuçlara itiraz etmişti. MHP ve AKP’nin oyların yeniden sayılması yönündeki talebini değerlendiren Merkez İlçe Seçim Kurulu oyların yeniden sayılmasına karar verdi.  Muharrem İnce, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile birlikte Kırklareli Adalet Sarayı'na geldi. Kesimoğlu için destek çağrısı yaptıktan sonra Kırklareline geçti.

CHP tarafından aday gösterilmeyince partisinden istifa eden Mehmet Siyam Kesimoğlu, bağımsız aday olarak girdiği Kırklareli Belediye Başkanlığı seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre MHP'nin adayını geçerek seçimi kazandı. MHP ve AKP'liler oyların yeniden sayılması için başvuruda bulunmuştu. MHP ve AKP'liler oyların yeniden sayılması için başvurusunu değerlendiren Kırklareli Merkez İlçe Seçim Kurulu 170 sandığın yeniden sayılmasına karar verildi.

MUHARREM İNCE'DEN CHP'YE ÇAĞRI

CHP'li Muharrem İnce, Kırklareli'nde Belediye Başkanlığını bağımsız aday olarak kazanan Mehmet Siyam Kesimoğlu hakkında CHP'ye çağrıda bulundu. 'Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun, CHP’liliği tartışma konusu dahi edilemez' diyen İnce, 'Nitekim Belediye Meclisi seçimlerinde kendisine karşı yürütülen kara propagandaya rağmen CHP listesini destekleyerek bir kez daha göstermiştir' dedi.

İnce'nin Twitter hesabından yaptığı açıklamalar şöyle:

Seçim Kurulu toplantı halinde iken iktidar bloku tarafı ve Kırklareli AKP Milletvekili il seçim kurulunu baskı altına almakta, tüm oyların yeniden sayılacağı açıklamasını yapmaktadır.

Kırklareli'nde halkın iradesi Mehmet Siyam Kesimoğlu olarak tecelli etmiştir ve bu irade baskıyla değiştirilemez.

Cumhuriyetten demokrasiden, hukuktan, adaletten yana herkesi ve özel olarak da Kırklarelili CHP'liler bu konuda tavır almalı, halkın iradesine sahip çıkmalıdır.

Şu anda İstanbul'da Ekrem İmamoğlu için gösterilen dayanışma ve direnişin bir örneği de Kırklareli halkının tercihi, iradesi için gösterilmelidir. Mehmet Siyam Kesimoğlu ve Kırklareli halkı yalnız bırakılmamalıdır.

İNCE-2

Sözcü'den Mehmet Andaç'ın haberine göre, Kesimoğlu'na destek çağırısı yapan Muharrem İnce ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile birlikte Kırklareli Adalet Sarayı'na geldi. Karar sonrası bir açıklama yapan Muharrem İnce “Moralinizi yüksek tutun sonuçta burası da dağ başı değil hukuk devleti” dedi.

“BURASI DAĞ BAŞI DEĞİL HUKUK DEVLETİ”

Bağımsız aday olan kişi de siyasi partiyle aynı haklara sahip olduğunu belirten İnce, “Yani siyasi partinin adayı bir adım önden mi başlıyor? Sabırlı olalım, emin olun 248 sayısı artacak. Ben bundan hiç kuşku duymuyorum. Sayın İmamoğlu'na da Sayın Kesimoğlu'na da desteğimiz sonsuz. Moralinizi yüksek tutun sonuçta burası da dağ başı değil hukuk devleti” şeklinde konuştu.

İnce sosyal medya hesabından ise; “Kırklareli'nde milletin tercihi Mehmet Siyam Kesimoğlu olmuştur. Ayak oyunlarıyla, seçim kurullarına baskı yaparak bu gerçeği değiştiremezsiniz. Kırklareli Adliyesi önünde Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun yanındayız” şeklinde paylaşımda bulundu.

ince

“HERKESİN HAKKINI ARAMAYA HAKKI VARDIR”

MHP'nin oyların yeniden sayılmasına ilişkin ilçe seçim kuruluna yaptığı itiraz kabul edildiğini hatırlatan Mehmet Siyam Kesimoğlu “Biz de şimdi İl Seçim Kurulu'na dilekçemizi yazıp itirazımızı yapıyoruz. Süreç devam ediyor. Biz haklıyız. Sayımlar bittikten sonra inanıyorum ki oyumuz daha da artacak. Telaş etmeye gerek yok sabırlı bir şekilde gelecek kararı bekliyoruz. Biz hak, hukuk, adalet dedik, elbette herkesin hakkını aramaya hakkı vardır. Biz de buna saygı duyuyoruz, sabırla gelecek kararı bekliyoruz.”

MHP'Lİ BULUT'TAN AÇIKLAMA

Cumhur İttifakı'nın MHP’li adayı Derya Bulut, itirazlarının kabulü ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Arkadaşlar orada şuan, gerekli hukuki işleri yürütüyorlar. Ben açıkçası orada değildim. Hukuki süreç tamamlanınca gerekli görüşlerimizi bildireceğiz. Detayları bende bilmiyorum. Şuan adliyede de değilim zaten. Hukukçu arkadaşlar orada. Hukuken, kanunen, hiç kimsenin hakkının geçmemesi kaydıyla en doğrusu ne ise o olsun. Tek temennim o”

KESİMOĞLU: NÖBETTEYİZ

Mehmet Siyam Kesimoğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda,''Oyların yeniden sayımı kararı alan Merkez İlçe Seçim Kurulu’na itiraz dilekçemizi verdik, Kırklareli Adliyesi’nde nöbetteyiz...'' ifadelerini kullandı.

"Kırklareli’nde oyların yeniden sayılmasına karar verildi" haberi, 03 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Kırklareli’nde oyların yeniden sayılmasına karar verildi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kırklareli’nde oyların yeniden sayılmasına karar verildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
    2. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
    3. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
    4. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
    5. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
    6. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
    7. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
    8. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
    9. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
    10. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
    11. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
    12. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
    13. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
    14. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
    15. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
    16. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
    17. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
    18. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
    19. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
    20. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
    Politika Haberleri