Müslüman faiz yemez derlerdi fakat...AKP’li başkan yardım parasını faize yatırdı iddiası!

Müslüman faiz yemez derlerdi fakat...AKP’li başkan yardım parasını faize yatırdı iddiası!

Müslüman faiz yemez derlerdi fakat...AKP’li ... AKP'den CHP'ye geçen Eynesil Belediyesi'nde AKP'li eski başkan Coşkun Somuncuoğlu'nun, 2016 yılında meydana gelen afet için kullanılmak üzere gönderilen parayı da faize yatırdığı, bazı işlerin ise ödemesi yapıldığı halde...

AKP'den CHP'ye geçen Eynesil Belediyesi'nde AKP'li eski başkan Coşkun Somuncuoğlu'nun, 2016 yılında meydana gelen afet için kullanılmak üzere gönderilen parayı da faize yatırdığı, bazı işlerin ise ödemesi yapıldığı halde çivi dahi çakılmamış halde olduğu iddia ediliyor.

Giresun’un Eynesil ilçe belediyesi 31 Mart seçimlerinde AKP’den CHP’ye geçince geçmiş dönemde yapılan usulsüzlükler de birer birer ortaya çıkmaya başladı. Belediyenin CHP’li Başkanı Ahmet Latif Karadeniz, eski başkanın afet sonrası yaraların sarılması için gönderilen parayı faize yatırdığını, bazı işlerin ise ödemesi yapıldığı halde çivi dahi çakılmamış halde olduğunu açıkladı.

Giresun'un Eysenil ilçesi 31 Mart seçimlerine kadar AKP'nin elinde bulunuyordu. Eynesil, 31 Mart gecesi AKP'den CHP'ye geçti.

Artı Gerçek’ten Fırat Yeşilçınar’a konuşan CHP'li belediye başkanı Ahmet Latif Karadeniz, AKP döneminde yapılan usulsüzlükleri anlattı.

BELEDİYE 10 MİLYON BORÇLA DEVRALDI

Belediyeyi 10 milyon borç ile devraldığını söyleyen Karadeniz, "9 buçuk milyon borç ile belediyeyi devraldım. Bu İller Bankası'na olan borçtu. Ama sadece bununla sınırlı değildi. Esnafa da 400 bin borç ödedim. Toplamda 10 milyon borcumuz var. Kasada ise 600 bin para vardı. Harcamaya ve kullanmaya imkanları olmadığı için kullanmamışlar. Benden 10 gün önce yatırmışlardı bu parayı. Bu paranın geldiği sürede de ödenmesi gereken 300 bin personel gideri vardı" ifadelerini kullandı.

AFET İÇİN GÖNDERİLEN PARA FAİZE YATIRILMIŞ

2016 yılında yaşanan sel sonrası Eynesil'de mağdur olan vatandaşlar için gönderilen 2 milyon TL'nin faize yatırıldığını da Karadeniz şu sözlerle anlattı:

"Sel sonrası 2 milyon para gönderilmiş Eynesil'e. Onu halka aktaracaklarına bankaya yatırmışlar. Bu parayı faize yatırmışlar. 1 milyon 600 bin TL olan para uzun bir süre kalmış. Faiz getirisi 800 bin TL olmuş. Bu parayı da seçim öncesi vatandaşa hoş görünmek için betonlama için kullanmışlar."

YAPILMAYAN İHALELERE MİLYONLAR AKTARILMIŞ

Eski başkanın çeşitli ihaleler yaptığını ama bu ihalelerin uygulanmadığını söyleyen Karadeniz, "Belediye başkanı yeğenin elektrik şirketine ihaleler vermiş. Diğer akrabalarına da çeşitli ihaleler vermiş. Bununla da sınırlı kalmamışlar. Bir betonlama ihalesi yapılmış 2019 yılında. İhale iki mahallenin yollarının betonlanması ile ilgili. Bedeli 360 bin olarak gösterilen bu ihaleyi uygulamamışlar. Yine bir kanalizyon ihalesi yapılmış. Bedeli de 4 milyon. Fakat hiçbir kanalizasyon yapılmamış. Bunu da yapmış olarak gösterilmişler. O dönem bununla ilgili hesap da vermemişler. Ama dün belediyeye denetmenler geldi. O yapılmayan kanalizasyonların da bedelini de bize ödetmeye çalışıyorlar. Dün tutanak tuttular ve gittiler" dedi.

Karadeniz son olarak belediye binasının kötü olduğunu, itfaiye binasının olmadığını, personellerin de çalışma alanlarının belli olmadığını ekledi.

"Müslüman faiz yemez derlerdi fakat...AKP’li başkan yardım parasını faize yatırdı iddiası!" haberi, 29 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Müslüman faiz yemez derlerdi fakat...AKP’li başkan yardım parasını faize yatırdı iddiası! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Müslüman faiz yemez derlerdi fakat...AKP’li başkan yardım parasını faize yatırdı iddiası! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
    2. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
    3. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
    4. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
    5. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
    6. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
    7. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
    8. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
    9. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
    10. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
    11. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
    12. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
    13. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
    14. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
    15. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
    16. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
    17. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
    18. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
    19. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
    20. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
    Politika Haberleri