Mustafa Denizli için kritik gün: İfade vermeye gidecek

Mustafa Denizli için kritik gün: İfade vermeye gidecek

Mustafa Denizli için kritik gün: İfade verme... Mustafa Denizli, hakkında açılan “evrakta sahtecilik” davasında İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ifade verecek.

Mustafa Denizli, hakkında açılan “evrakta sahtecilik” davasında İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ifade verecek.

Denizli, yaklaşık üç yıldır boşanma sürecinde olduğu eşi Evin Elçi Denizli’nin imzasını taklit ettiği iddiası ile Perşembe günü hakim karşısına çıkacak.

Denizli’nin 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istenen davanın ilk duruşması İstanbul Çağlayan Adliye’sindeki 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 7 Mart’ta yapılmıştı.

Evin Elçi Denizli’nin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı şikayet yerinde bulunmuş ve Mustafa Denizli hakkında evrakta sahtecilik suçuna yönelik iddianame hazırlanmıştı.

Hazırlanan iddianamede, şüpheli Mustafa Denizli'nin kızı Selin Denizli Burnaz ile damadı Hüseyin Abdullah Burnaz’ın yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle Ulus Ortaköy'deki dairesini bankaya teminat olarak gösterebilmek için hazırlanan muvafakatnamedeki imzanın Evin Elçi Denizli'ye ait olmadığının bilirkişi incelemesinde tespit edildiği yer aldı.

“NASIL İMZALI HALE GELDİĞİNİ HATIRLAMIYORUM”

İddianameye göre, şüpheli Mustafa Denizli savcılıktaki ifadesinde, "Belge sehpanın üzerinde duruyordu. Nasıl imzalı hale geldiğini hatırlamıyorum. Ancak eşimin yerine imza atmış olabilirim" dedi.

Mustafa Denizli eşinin de imzaladığı iddia edilen muvafakatnameyi daha sonra bankaya sundu. Davadaki diğer şüpheli banka yetkilisi Elif Ö. de 'Bu imzalar huzurumda alınmıştır' şeklinde şerh vererek belgeyi tasdik etti. Ancak Evin Elçi Denizli daha sonra bu durumdan haberdar oldu ve savcılığa şikayette bulundu. Müşteki Evin Elçi Denizli şikayetinde hiçbir muvafakatnameye imza atmadığını belirtti.

Evin Elçi Denizli adına atılan imzanın kendisine ait olmadığını teyit eden bilirkişi, Mustafa Denizli ile Elif Ö.’nün imzaları içinse, “kendi ellerinin ürünüdür” dedi.

İddianamede Mustafa Denizli'nin bankaya teminat olarak göstermek istediği taşınmazla ilgili eşi adına sahte imzalı belgeyi ibraz ettiği, bankacı Elif Ö.'nün de imzalar huzurunda atılmamış olmasına rağmen bu yönde şerh verip imzalamak suretiyle sahte imzalı muvafakatnameyi yasal olarak geçerli hale getirdiği kaydedildi.

Evin Elçi Denizli ilk duruşmada, “Boşanma sürecinde Mustafa’nın bilgim ve onayım dışında hesabımdan kendi hesabına para aktardığını tespit ettim. Bununla ilgili yasal yollara başvurdum ve lehime sonuçlandı. Bundan dolayı belgedeki imzanın sanık Mustafa Denizli tarafından atıldığına inanıyorum”dedi.

İlk duruşmada Mustafa Denizli’nin avukatı ise, davada hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istedi.

Geçen duruşmada Evin Elçi Denizli’nin avukatı, suç tarihinin 2011 yılı olduğuna dikkat çekerek, zaman aşımının yakınlığına vurgu yapmış ve duruşmaya gelmeyen Mustafa Denizli hakkında yakalama kararı talep etmişti.

"Mustafa Denizli için kritik gün: İfade vermeye gidecek" haberi, 10 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Spor kategorisi altında bulunan Mustafa Denizli için kritik gün: İfade vermeye gidecek haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mustafa Denizli için kritik gün: İfade vermeye gidecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:41 Suzuki modellerinde nisan ayına özel kampanyalar
  2. 08:38 Kızılcık Şerbeti’nin Görkem’i Özge Özacar’dan Sıla Türkoğlu açıklaması
  3. 08:35 Tokat'ta peş peşe depremler
  4. 08:28 Verdiği pozlar olay olmuştu: Uraz Kaygılaroğlu özür diledi
  5. 08:24 Seçimi kazandı, 3 gazeteye aboneliği iptal etti: Yıllık 426 bin TL
  6. 08:14 Aytunç Erkin yazdı: Erdoğan’ın korkusu teşkilatların çözülmesi
  7. 08:10 İsmail Saymaz: Sopayla döverek öldürmüşler
  8. 08:06 Fehmi Koru: Erdoğan’ın oy hesabıyla onun hesabı arasında büyük fark var
  9. 08:04 Gök gürültülü sağanak geliyor: Meteoroloji’den İstanbul dahil çok sayıda kente uyarı
  10. 04:15 Bir boya çeşidi olan akrilik boya nedir?
  11. 04:11 Bir zamanlar Türkiye'nin önde gelen mobilya devi olan şirket iflas etti!
  12. 04:05 İstanbul'daki taksiciler, öldürülen meslektaşları için bir araya geldi
  13. 03:29 Hırvatistan'da genel seçimleri Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) kazandığı bildirildi
  14. 03:27 CHP, 20-21 Nisan tarihlerinde bir "Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenliyor
  15. 03:23 Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı
  16. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
  17. 02:42 Bu testi 45 saniyeden kısa sürede çözen %10'luk kişiden biri misiniz?
  18. 02:39 Faydalarıyla sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır?
  19. 02:37 Bu 8 burca asla sırrınızı vermeyin!
  20. 02:34 Tokat'ta 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Spor Haberleri