Naci Ekşi Anadolu Lisesinin imam hatibe dönüştürülmesine öğrenci ve velilerden tepki

Naci Ekşi Anadolu Lisesinin imam hatibe dönüştürülmesine öğrenci ve velilerden tepki

Naci Ekşi Anadolu Lisesinin imam hatibe dönü... İstanbul Bağcılar'daki Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesinin taşınması ve okulun Ümmü Mihcen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine dönüştürülmesine...

İstanbul Bağcılar'daki Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesinin taşınması ve okulun Ümmü Mihcen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine dönüştürülmesine tepki gösterildi.

İstanbul Bağcılar’da bulunan Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesinin, Ümmü Mihcen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine dönüştürülmesine Eğitim Sen, veliler, öğrenciler ve mezunlar okul önünde yaptıkları açıklamayla tepki gösterdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı’ya tepki gösteren öğrenci ve veliler "Okuluma dokunma'", "Naci Ekşi yerinde kalsın" pankartları açtı

Açıklamada konuşan Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkanı Mesut Mike, Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesinin yerine bakanlığın veri tabanında adı olmayan Ümmü Mihcen Kız Anadolu İHL ve orta kısmı adına korsan kayıt yapılarak işin oldubittiye getirilmek istendiğini söyledi.

"GEREKSİNİM DEĞİL, SİYASİ UYGULAMA"

Okulun kurucusu olan Dr. Naci Ekşi’nin de okulun taşınmasına karşı olduğunu belirten Mike, sınavla öğrenci alan başarılı okullardan biri olan okulun tüm toplu taşıma olanaklarına sahip olması nedeniyle her bölgeden öğrencilerin tercihi olduğuna vurgu yaptı. Okulu ulaşım olanaklarının zayıf olduğu bir bölgeye taşıyarak akademik eğitime darbe vurulacağını söyleyen Mike “Yapılan itirazlar ve yazılan dilekçeler sonucu milli eğitim müfettişlerince inceleme yapılmış ve okulun taşınmaması yönünde rapor verilmiştir. Buna rağmen yapılan uygulama bir gereksinim sonucu değil tamamen bir siyasi uygulamadır” dedi.

Açıklama sırasında okulda olan öğrencilerin dışarı çıkmasının okul idaresi tarafından kapılar kilitlenerek engellendiği belirtildi.

Velilerin yaptığı açıklamanın tam metni şöyle:

Değerli basın emekçileri, değerli veliler ve sevgili öğrenciler ; 3 yıldan buyana DR. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesinin başka bir yere taşınması ve bu binanın imam hatip okuluna dönüştürülmesi sürekli gündeme getirilmekteydi bu süreçte gerek okulun personeli gerekse öğrenci ve veliler tepkilerini ortaya koyarak uygulamayı durdurdular. Ancak gelinen noktada bazı çevrelerin MEB ile birlikte bu binanın İHL ne dönüşmesi için somut adım attığı ve şuan bakanlığın veri tabanında adı olmayan Ümmü Mihcen kız Anadolu ihl ve orta kısmı adına kayıt yaptırdığı görülmektedir. Tüm itirazları dikkate almadan benzeri görülmemiş biçimde korsan kayıt yapılarak oldu bittiye getirilmektedir.

Bilindiği üzere bu okul bir hayır sever tarafından dönemin Bakırköy belediye başkanı DR. Kemal Naci Ekşi tarafından yaptırılmıştır ve dönemin valiliği okula DR. Kemal Naci Ekşi adını vermiştir. Sayın Naci Ekşi’de okulun taşınması karşısında mücadele vermektedir. DR. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi 1988 yılından bu yana bu bölgenin eğitim ihtiyacını karşılayan önemli eğitim kurumları arasına girmiştir. Sınavla öğrenci alan başarılı okullarımızdan biridir. Okulun konumu metro-tramvay ve tüm toplu taşıma olanaklarına sahip olması nedeniyle her bölgeden öğrencilerin tercih ettiği bir okuldur. Bu okulu ulaşım olanaklarının zayıf olduğu bir bölgeye taşımak akademik eğitime darbe vurmaktır.

Eğitim-öğretimin çok büyük sorunları varken okul dönüşümleri adı altında ; bilimsel planlamaya , veli ve öğrencilerin istek ve taleplerine bakmaksızın yapılan bu değişimler, yapısal sorunları daha da derinleştirmektedir. Ayrıca velilerin ve öğrencilerin bu konudaki şikayet dilekçeleri , okul aile birliğinin itirazları gerekli mercilere iletilmiş, il milli eğitim müfettişlerince inceleme yapılmış ve okulun taşınmaması yönünde rapor verilmiştir. Buna rağmen yapılan uygulama bir gereksinim sonucu değil tamamen siyasi bir uygulamadır.

Değerli kamuoyu; İddia edildiği gibi bu bölenin bir imam hatip okuluna ihtiyacı yoktur. İmam Hatip Okullarının oranı ilçede % 23.3.Bu oran Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz’ın açıkladığı % 13.57’lik Türkiye ortalamasının oldukça üzerindedir. Bu oran bile Bağcılar’ın AİHL’ye gereksinimi olmadığını göstermektedir.

Bağcılarda Toplam 30 ortaöğretim kurumu bulunmaktadır: 1 tane Fen Lisesi

12 tane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi-Çok Programlı Lise

10 tane Anadolu Lisesi ( 2’si Sınavla Alıyor)

7 tane Anadolu İmam Hatip Lisesi ( 2’si sınavla alıyor)

Bu okullardaki toplam kontenjanlar ise şu şekilde oluşmuş:

MTAL 1681 öğrenci alıyor

AL 704 öğrenci aliyor

AİHL 1759 öğtenci alıyor

9. Sınıflar için açık kalan kontenjanlar :

MTAL 243 kontenjan boş kalmış

AL 17 kontenjan boş kalmış

AİHL 129 kontenjan boş kalmış, rakamların da gösterdiği gibi Bağcılarda yapılmak istenenin aksine bilimsel akademik eğitim veren Anadolu liselerine ihtiyaç vardır.

Açık kontenjanlar ( özellikle 9. Sınıf) öğrencilerin gereksinim ve taleplerini ortaya koymaktadır. Kamu yöneticilerinin görevi bu verileri değerlendirerek, kamu hizmetini tüm yurttaşlara eşit, ücretsiz ve nitelikli ulaştırmaktır.

<>

<>

"Naci Ekşi Anadolu Lisesinin imam hatibe dönüştürülmesine öğrenci ve velilerden tepki" haberi, 16 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Naci Ekşi Anadolu Lisesinin imam hatibe dönüştürülmesine öğrenci ve velilerden tepki haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Naci Ekşi Anadolu Lisesinin imam hatibe dönüştürülmesine öğrenci ve velilerden tepki 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:35 Arsenal, derbi maçını 5 golle galip tamamladı
  2. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  3. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  4. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  5. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  6. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  7. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  8. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  9. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  10. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  11. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  12. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  13. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  14. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  15. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  16. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  17. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  18. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  19. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  20. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
Haberleri