Nurcan Arslan’a sıkılan 11 kurşunu yok sayan Yargıtay, müebbet hapis cezasını bozdu

Nurcan Arslan’a sıkılan 11 kurşunu yok sayan Yargıtay, müebbet hapis cezasını bozdu

Nurcan Arslan’a sıkılan 11 kurşunu yok sayan... İstanbul’da Nurcan Arslan’ı 11 kurşunla öldüren ve aldığı müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan Melih Barış, yeniden yargılanacak. Arslan ailesi, kararın “cinayet tasarlanmadan işlendi” gerekçesiyle bozulmasına...

İstanbul’da Nurcan Arslan’ı 11 kurşunla öldüren ve aldığı müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan Melih Barış, yeniden yargılanacak. Arslan ailesi, kararın “cinayet tasarlanmadan işlendi” gerekçesiyle bozulmasına tepkili.

Üç yıl önce İstanbul Küçükçekmece’de Nurcan Arslan’ı barışma teklifini kabul etmediği gerekçesiyle 11 kurşunla öldüren sanık Abdullah Melih Barış’ın yargılanmasına 7 Ocak 2020’de yeniden başlanacak.

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşma öncesi Nurcan Arslan’ın ailesi Yargıtay’ın bozma gerekçesine tepki gösterdi. Yargıtay geçtiğimiz Ekim ayında katil Barış’ın cinayeti tasarlayarak işlemediği gerekçesiyle verilen müebbet hapis cezasını bozdu.

BirGün'den Gökay Başcan'ın haberine göre, Nurcan Arslan’ın kardeşi Gülcan Arslan, “Kadın cinayetlerinin fazlalaştığı böyle bir dönemde Yargıtay kararı bizi şoke etti” dedi. Katilin Tokat’tan buraya ruhsatsız silahıyla birlikte geldiğini hatırlatan Arslan, yaşananları şu sözlerle diye getirdi: “Katil, yola çıkmadan önce kardeşime ‘Seninle doğum gününü kutlayacağım ve sonra ‘asla’ görüşmeyeceğim’ diyor. Bu asla kelimesi ne anlam taşıyor? Cinayeti işledikten sonra, Nurcan’a yardım etmek isteyen güvenlik görevlilerini yaklaştırmıyor. Ve yine büyük soğukkanlılıkla Nurcan’ın kuzenine mesaj atıyor, ‘Nurcan öldü iyi mi oldu?’ diye. 11 kurşunla öldürüyor ama tasarlama yokmuş! Hukuk mücadelesine yeniden başladık, katilin en ağır cezayı alması için elimizden geleni yapacağız.”

KATİL PROJE Mİ ÇİZMELİYDİ?

Arkadaşı Sevdi Aycıl ise katilin Nurcan Arslan’a 2 ay boyunca tehdit mesajları attığını belirterek “Sosyal medya hesaplarını ele geçiriyor. Akraba ve arkadaşlarına tehdit içerikli mesajlar atıyor. Tasarlayarak öldürmek için mahkeme başka ne delil bekliyor? İlla plan, proje mi çizmesi gerekiyor? Her gün yeni kadın cinayetleri oluyor, biz artık biriyle duygusal bir ilişki kurarken korkuyoruz. Devlet neredeyse ‘Kadın öldürmek suç değildir’ diye yasa çıkartacak diye korkuyoruz. Katil 11 kurşun sıkıyor ve hepsi belden yukarı” diye konuştu.

CİNAYETİN TASARLANDIĞI AÇIK

Yargıtay kararının, yargının erkek egemen anlayışının bir göstergesi olduğunu belirten avukat Sezin Uçar şöyle dedi: “Kadına yönelik şiddetin, kadın katliamlarının önleneceğinin iddia edildiği bir dönemde yargı mekanizmalarının böyle bir karar vermesi; kadına şiddet uygulayan erkekleri, kadın katillerini cesaretlendirecek bir karar. Nurcan’ın cinayetinde tasarlayarak öldürme olduğu çok açık. Sanığın şehir dışından silahla gelmesi, özel bir görüşme ayarlaması, tüm bunlar tasarlamanın koşullarının oluştuğunu gösteriyor. Kararın nitelikli halinden dolayı bozulmuş olması sanığın alacağı cezayı indiriyor.”

"Nurcan Arslan’a sıkılan 11 kurşunu yok sayan Yargıtay, müebbet hapis cezasını bozdu" haberi, 24 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Nurcan Arslan’a sıkılan 11 kurşunu yok sayan Yargıtay, müebbet hapis cezasını bozdu haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nurcan Arslan’a sıkılan 11 kurşunu yok sayan Yargıtay, müebbet hapis cezasını bozdu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  2. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  3. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
  4. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  5. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  6. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  7. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  8. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
  9. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  10. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  11. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  12. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  13. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  14. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  15. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  16. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  17. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  18. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  19. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  20. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
Politika Haberleri