Oda verilmeyince kantinde mesaiye başlamıştı... ‘Sakıncalı’ akademisyen yine işten çıkarıldı!

Oda verilmeyince kantinde mesaiye başlamıştı... ‘Sakıncalı’ akademisyen yine işten çıkarıldı!

Oda verilmeyince kantinde mesaiye başlamıştı... Avrasya Üniversitesi'ndeki işine mahkeme kararıyla geri dönen öğretim üyesi Murat Büyükyılmaz, üniversite oda vermeyince kantinde mesaiye başlamıştı...

Avrasya Üniversitesi'ndeki işine mahkeme kararıyla geri dönen öğretim üyesi Murat Büyükyılmaz, üniversite oda vermeyince kantinde mesaiye başlamıştı.

Trabzon'daki Avrasya Üniversitesi’nde işine mahkeme kararıyla dönen akademisyen Murat Büyükyılmaz, mesaiye kantinde başladı. Ancak Murat Büyükyılmaz, yeniden işten çıkarıldı.

Avrasya Üniversitesi'nde 17 Eylül 2018’de yaptığı sözleşmeyle başlayan ancak aynı ayın ekim ayında 'sakıncalı' görülerek görevinden uzaklaştırılan Büyükyılmaz'ın açtığı davada Samsun Bölge İdare Mahkemesi işe iade kararı vermişti.

Karar üniversiteye tebliğ edildikten sonra görevine geri dönen Büyükyılmaz, dün mesaiye başladı. Dünden bu yana kendisine üniversite tarafından oda verilmeyen Büyükyılmaz, kantinde çalıştı.

Kantinde oturarak çalışmaya başlayan Büyükyılmaz, bu durumu kendi Twitter hesabından paylaşarak "Mahkeme kararıyla işime iade edildim, ikinci mesai günümde de saat 8'den itibaren kantinde çalışarak bana oda verilmesini ve gerekli işlemlerin yapılmasını bekliyorum" dedi.

Büyükyılmaz, bu paylaşımdan bir süre sonra üniversitenin mütevelli heyeti kararıyla tekrar işten çıkarıldı.

Tekrar işten çıkarılma kararının ardından, 16 Punto’ya açıklamalarda bulunan Büyükyılmaz, “Avrasya. Üniversitesi yönetiminin ne yapmaya çalıştığını anlayamıyorum, Samsun Bölge İdare Mahkemesi’nin kararına rağmen böyle gerekçesiz ve anlamsız bir karara imza atmış olmaları çok üzücü. Demek ki beni, tekrar kovmak için geri çağırmışlar. Tüm anayasal haklarımın ve hak edişlerimin takipçisi olacağım. Gecikmeli de olsa hukukun ve adaletin tecelli edeceğine inanıyorum” dedi.

Avukatı Özgür Urfa da, “İşten çıkartma kararı, mahkemenin yürütme durdurma kararının etrafından dolanmak ve uygulamamak için alınmış keyfi ve dayanaksız bir karardır. Aylardır süren dava sürecinde yürütme durdurma kararı aldıktan sonra kararı uygulamayan üniversite bu kararla açıkça suç işlemektedir. Mahkeme kararını uygulamamak sebebiyle yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Ayrıca ikinci kez işten çıkartma kararına karşı da iptal davası açacağız” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Trabzon'daki Avrasya Üniversitesinde iktisat dersleri veren Akademisyen Murat Büyükyılmaz, güvenlik soruşturmasını geçmesine rağmen bir ay sonra 'sakıncalısın' denilerek işten çıkartılmış, bunun üzerine dava açmıştı. Samsun Bölge İdare Mahkemesi davacının itirazının kabulüne karar vererek Trabzon İdare Mahkemesinin 5 Temmuz 2019 tarihli sayılı kararının kaldırılmasına ve yürütmenin durdurulmasına karar vermişti.

"Oda verilmeyince kantinde mesaiye başlamıştı... ‘Sakıncalı’ akademisyen yine işten çıkarıldı!" haberi, 03 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Eğitim kategorisi altında bulunan Oda verilmeyince kantinde mesaiye başlamıştı... ‘Sakıncalı’ akademisyen yine işten çıkarıldı! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Oda verilmeyince kantinde mesaiye başlamıştı... ‘Sakıncalı’ akademisyen yine işten çıkarıldı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Eğitim Haberleri