‘Öfkem volkan gibi kabarıyor, onlarla hesaplaşmak istiyorum’

‘Öfkem volkan gibi kabarıyor, onlarla hesaplaşmak istiyorum’

‘Öfkem volkan gibi kabarıyor, onlarla hesapl... Hayatını kaybeden kardeşinin cenazesinde çözüm sürecini eleştirmesiyle gündeme gelen ve daha sonra KHK ile ordudan atılan Yarbay Mehmet Alkan, TSK'dan ihraç edilmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada " Öfkem volkan gibi kabarıyor,...

Hayatını kaybeden kardeşinin cenazesinde çözüm sürecini eleştirmesiyle gündeme gelen ve daha sonra KHK ile ordudan atılan Yarbay Mehmet Alkan, TSK'dan ihraç edilmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada " Öfkem volkan gibi kabarıyor, onlarla hesaplaşmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz sonrası TSK’dan ihraç edilip hakkında FETÖ’den dava açılan ve 2.5 yılın sonunda beraat eden Yarbay Mehmet Alkan, "Ben 30 Ağustos'ta terfi beklerken 1 Eylül 2016'da avukat arkadaş aradı, 'Komutanım KHK ile ihraç oldunuz' dedi. İnanamadım! O günü, bu işlemi hatırladıkça çok sinirleniyorum. Öfkem volkan gibi kabarıyor. Bu haksızlığı yapanları affetmem mümkün değil… Onlarla karşılaşmak, hesaplaşmak istiyorum" dedi.

Ben konuşmaktan da KHK'lılara destek vermekten de hiç korkmuyorum

"Darbeye katılanın Allah belasını versin. Bir avuç insan, 1000 kişi bile değil, bu işi yaptı… Ama aileleri ile birlikte belki 1 milyon kişi bu işin ceremesini çekiyor" diyerek tepki gösteren Alkan, "Ben konuşmaktan da KHK'lılara destek vermekten de hiç korkmuyorum, endişe de duymuyorum. Ben hak savunuculuğu peşindeyim. Haksızlığa uğrayan kim varsa onu savunmak durumundayım" ifadelerini kullandı.

Hayatını kaybeden kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenazesinde açılım sürecine, "Bu vatan evladı, 32 yaşında, daha vatanına, sevdiklerine doymadı, dünyaya doymadı, bunun katili kim? Bunun sebebi kim?" sözleriyle gösterdiği tepkiyle gündeme gelen Yarbay Alkan, Sözcü'den Özlem Gürses'in sorularını yanıtladı. Alkan'ın açıklamaları şöyle:

"Dosyamda gizli bir tanık var, benim devre arkadaşım, Abdullah. Cemaatin içinden gelmiş, katalog evliliği yapmış, Pensilvanya'ya gidip Fetullah'ın elini öpmüş… Kendi anlatıyor, ifadesinde var. Sonra 2014'te cemaatle arası açılmış. Benim için diyor ki 'Cemaatçi olduğunu biliyorum' Çünkü ben muhalifmişim… Akıl almaz ifadeler yani. Son duruşmada bu 'gizli tanık' ifadesini değiştirdi. 'Düzeltiyorum, cemaatçi olduğunu düşünüyorum' deyiverdi. Bu dava iki buçuk yıl sürdü ve beraat ettim 17 Haziran'da.

– Neden size böyle bir suçlama isnat edildi sizce?

Yaşadıklarımın bir tasfiye hareketi olduğunu düşünüyorum. Mahkemede de söyledim “Burada olmaktan utanıyorum. Kendi adıma değil, memlekette olanlar ve hukuk adına.

– Beraat kararınız çıktı, şimdi de savcı yine itiraz etti. Niye?

Savcı diyor ki “Biz bir şey bulamadık ama bu Mehmet Alkan'ın FETÖ'cü olmadığını göstermez.” Şüphe oluşmuş hakkımda.

– KHK'lılara destek veriyorsunuz, hiç endişeniz yok mu, ya biri bile kripto FETÖ'cüyse?

Ben kripto FETÖ'cü tanımına katılmıyorum bir kere. Çünkü bana da kripto diyorlar. Hakkında hiçbir delil bulamadıklarına hemen kriptoyu yapıştırıyorlar. Darbeye katılanın Allah belasını versin. Bir avuç insan, 1000 kişi bile değil, bu işi yaptı… Ama aileleri ile birlikte belki 1 milyon kişi bu işin ceremesini çekiyor. Ben konuşmaktan da KHK'lılara destek vermekten de hiç korkmuyorum, endişe de duymuyorum. Ben hak savunuculuğu peşindeyim. Haksızlığa uğrayan kim varsa onu savunmak durumundayım.

– Askeriyenin size aykırı gelen taraflarını da yazmışsınız.

Maalesef o yazdıklarımın hepsi gerçek. Bunların hepsi biliniyor komutanlar tarafından ama kimse bir şey yapmıyor. Benden önce koca koca komutanlar bunlara hep boyun eğmişler…

– Kitapta siyaseti deneme döneminiz de var.

Bu topraklar, bu kültür, doğruları duymak istemiyor, eleştiri istemiyor, herkes pohpohlanmak istiyor… Ben öyle değilim… Bugün içinde bulunduğumuz durumun en büyük sorumlusu da siyasettir, siyasetçilerdir. Siyaset Türkiye'nin sorunlarına çözüm üretseydi bambaşka yerde olurduk.

– Anlıyorum ki hayal ettiğiniz Türkiye bu değildi.

Tabii ki değildi. İleride daha güzel olacak mı? Elbette umudumuz o yönde, Atatürk'ün ilkelerine döndüğümüz anda bu ülke kurtulacaktır. Biz Atatürk'ün değerini bilmedik. Ama onu kötüleyenler sayesinde tüm ülke onun değerini çok iyi anladı. Onun ilkelerine döndüğümüz anda her şey çok güzel olacaktır."

"‘Öfkem volkan gibi kabarıyor, onlarla hesaplaşmak istiyorum’" haberi, 22 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan ‘Öfkem volkan gibi kabarıyor, onlarla hesaplaşmak istiyorum’ haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ‘Öfkem volkan gibi kabarıyor, onlarla hesaplaşmak istiyorum’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  2. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  3. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  4. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  5. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  6. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  7. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  8. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  9. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  10. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  11. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  12. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  13. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  14. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  15. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  16. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  17. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  18. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  19. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  20. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
Politika Haberleri