Öğrenciler eylemdeydi: Valilik Çapa Tıp'ın taşınacağını duyurdu!

Öğrenciler eylemdeydi: Valilik Çapa Tıp'ın taşınacağını duyurdu!

Öğrenciler eylemdeydi: Valilik Çapa Tıp'ın t... İstanbul Valiliği, Çapa Diş Hekimliği Fakültesi binasının tahliyesine karar verildiğini duyurdu. Fakülte'de bulunan 7 binanın tahliyesi yapılacak.

İstanbul Valiliği, Çapa Diş Hekimliği Fakültesi binasının tahliyesine karar verildiğini duyurdu. Fakülte'de bulunan 7 binanın tahliyesi yapılacak.

Depremin ardından binalarının durumu tartışma konusu olan ve günlerdir öğrencilerin binalara girmemek için eylem yaptığı Çapa Diş Hekimliği Fakültesi ile ilgili İstanbul Valiliği kararını verdi.

Valilikten yapılan açıklamada “İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde binaların genel olarak bodrum katlarında kullanılan betonun deniz kumundan imal edildiği, beton kalitesinin düşük olduğu tespit edilmiştir. Bunun yanında çok sayıda kolonun rutubete bağlı olarak korozyona uğradığı, beton dökülmelerinin oluştuğu, kolonlarda hem deprem hem de fiziki şartlardan kaynaklı önemli yapısal hasar bulunduğu tespit edilmiş ve binaların tahliyesine karar verilmiştir” denildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“26 Eylül 2019 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi ile İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yerleşkelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca görevlendirilen teknik ekipler tarafından ön tespitler gerçekleştirilmiştir.

{{unknown}}

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa Yerleşkesi)

İstanbul Tıp Fakültesi Çapa Yerleşkesi'nde bulunan binalarda yapılan deprem ön hasar tespitleri neticesinde;

İç Hastalıkları Poliklinikleri Binası, Cerrahi Tıp Bilimleri Binası, Dekanlık Binası ve Temel Tıp Bilimleri Bölümü Binası'nda deprem kaynaklı yapısal bir hasara rastlanılmadığı,

Ord. Prof. Dr. Hulusi Behçet Kütüphanesi Binasının; yapım yılı, malzeme kalitesi ve kullanım amacı dikkate alınarak yapılacak performans analizleri neticesine göre karar verilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır.

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

Diş Hekimliği Fakültesi'nde bulunan 7 adet binada yapılan deprem ön hasar tespiti incelemesi neticesinde;

Binaların genel olarak bodrum katlarında kullanılan betonun deniz kumundan imal edildiği, beton kalitesinin düşük olduğu tespit edilmiştir.

Bunun yanında çok sayıda kolonun rutubete bağlı olarak korozyona uğradığı, beton dökülmelerinin oluştuğu, kolonlarda hem deprem hem de fiziki şartlardan kaynaklı önemli yapısal hasar bulunduğu tespit edilmiş ve binaların tahliyesine karar verilmiştir.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi; Binalarda yapılan deprem ön hasar tespitleri neticesinde; 26.09.2019 tarihinde meydana gelen depremden dolayı;

Çocuk Acil binasının az hasarlı, diğer 13 binada ise yapısal bir hasar olmadığı tespit edilmiştir.

Kardiyoloji Enstitüsü (Haseki) Mikrobiyoloji Laboratuvarı,

Sağlık Bilimleri Fakültesi (Bakırköy) binaları,

Veteriner Fakültesi (Avcılar) binasının az hasarlı olduğu tespit edilmiştir.

Binaların yapım yılı ve kullanım amacı dikkate alınarak yapılacak performans analizleri neticesine göre hareket edilmesi gerektiği bildirilmiştir.

Yapılan çalışmalarda hasar tespit durumuna göre binalarda sunulan eğitim ve sağlık hizmetlerinin devamına ilişkin karar, her iki üniversitemizin rektörlüklerince verilecektir.”

Ne olmuştu?

İstanbul Üniversitesi Çapa Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, depremde çatlak oluşan binalarının yenilenmesi için eylemlerine bugün de devam etti. Öğrenci temsilcileri ve üniversite yönetimi ile görüşen Dekan Gülsüm Ak, sorunun çözümü için AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu talep ettiğini söyledi.

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi Diş Hekimliği binasında depremde çatlaklar oluşması sebebiyle öğrencilerin yaptığı eylem bugün de devam etti.

Oturma eylemi yapan öğrenciler derse girmezken, Fakülte Dekanı Gülsüm Ak, sabah öğrencilere açıklama yaptı. Ak, çözüm için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyleyerek, “Biz bütün enerjimizi bu fakülteye ne yapabiliriz, en kısa zamanda nereye gidebiliriz. En iyi şekilde bu işi nasıl çözebilirize odaklanmamız lazım” dedi.

Provokasyon yapıldığını savunan Dekan Ak “Biz sizi kendimizden ayrı görmüyoruz. Sizlerle beraberiz, sizinle işbirliği içinde olmak istiyoruz. sorunlarını çözmek istiyoruz” dedi.

"Öğrenciler eylemdeydi: Valilik Çapa Tıp'ın taşınacağını duyurdu!" haberi, 01 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Eğitim kategorisi altında bulunan Öğrenciler eylemdeydi: Valilik Çapa Tıp'ın taşınacağını duyurdu! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Öğrenciler eylemdeydi: Valilik Çapa Tıp'ın taşınacağını duyurdu! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  2. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  3. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  4. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
  5. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  6. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  7. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  8. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  9. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  10. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  11. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  12. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  13. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  14. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  15. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  16. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  17. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  18. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  19. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  20. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
Eğitim Haberleri