Olağanüstü genel kurul çağrısının reddi sonrası TBB’de bir istifa daha!

Olağanüstü genel kurul çağrısının reddi sonrası TBB’de bir istifa daha!

Olağanüstü genel kurul çağrısının reddi sonr... Türkiye Barolar Birliği (TBB) yönetiminin, 12 baronun “olağanüstü genel kurula gitme” çağrısını reddetmesi üzerine istifalar sürüyor.TBB CMK Komisyonu Yürütme Kurulu üyesi avukat Erkan Şenses’in istifasının ardından...

Türkiye Barolar Birliği (TBB) yönetiminin, 12 baronun “olağanüstü genel kurula gitme” çağrısını reddetmesi üzerine istifalar sürüyor.

TBB CMK Komisyonu Yürütme Kurulu üyesi avukat Erkan Şenses’in istifasının ardından avukat Mustafa Ruhan Erdem de TBB İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu üyeliğinden istifa etti.

Gazete Duvar’ın haberine göre Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem istfasında, TBB’nin 12 baronun ‘olağanüstü genel kurul’ çağrısını reddettiğini hatırlatarak şöyle dedi:

“Bilindiği üzere Avukatlık Kanunu 115/2’de ‘Birlik Yönetim Kurulu en az on baronun yönetim kurulları yazı ile isterse Genel Kurulu olağanüstü toplanmaya çağırır’ denilmektedir. ‘Çağırır’ denilmiş olmasından da açıkça anlaşılacağı üzere, TBB Yönetim Kurulu’na herhangi bir inisiyatif tanınmış olmayıp, bu hükmün gereği olarak TBB Genel Kurulu’nun olağanüstü toplantıya çağrılması zorunlu olduğu halde, bazı mülahazalarla Avukatlık Kanunu’nun bu hükmüne aykırı olarak genel kurulun toplantıya çağrılmaması bende derin kaygı ve üzüntü yaratmıştır. Bu nedenlerle Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu üyeliğinden istifa ettiğimi belirtir, saygılarımı sunarım.”

Eskişehir Barosu'ndan istifa

TBB’yi olağanüstü genel kurula çağıran 12 baroya karşı aralarında TBB'yi savunan barolardan Eskişehir Barosu'ndan da Baro Yönetim Kurulu Üyesi Betül Duman istifa ettiğini açıkladı.

Mensubu olduğu baro tarafından yapılan ‘TBB’yi destek’ açıklamasının bilgisi dışında, fikri sorulmadan yapıldığını savunarak istifa ettiğini duyurdu. Duman, şöyle konuştu:

“Hukukun üstünlüğünü savunmakla mükellef ve savunmayı temsil eden en üst organ olan Türkiye Barolar Birliği’nin, hukuku açıkça çiğnemesi ve 35 Baro’nun da bu kararı, aynı kalemden çıkmış açıklamalarla desteklemesi, dahası mensubu olduğum ve yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığım Eskişehir Barosu’nun da bu hukuk dışı duruşun yanında yer alması tarafımda derin bir hayal kırıklığına sebep olmuştur. Bu hususta Eskişehir Barosu tarafından yapılan açıklamada, fikrimin alınmamış olması hatta böyle bir açıklama yapılacağının bilgisinin dahi tarafımla paylaşılmamış olması da ayrı bir hukuk ve etik dışı davranış olup, yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmamı imkansız ve anlamsız hale getirmektedir.”

Avukatlık Kanunu’nun 76. Maddesine göre; barolara hukukun üstünlüğünü savunmak ve korumak görevi verildiğini hatırlatan Duman, “Söz konusu maddeler ile tarafıma yüklenen ödevler ve “Hukuka, ahlaka, mesleğin onuruna ve kurallarına uygun davranacağıma and içerim” diyerek ettiğim meslek yeminim karşısında hukuka aykırı bulduğum bir duruşun yanında yer alabilmem mümkün değildir. Bu sebeplerle, Eskişehir Barosu Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ediyorum” dedi.

"Olağanüstü genel kurul çağrısının reddi sonrası TBB’de bir istifa daha!" haberi, 11 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Olağanüstü genel kurul çağrısının reddi sonrası TBB’de bir istifa daha! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Olağanüstü genel kurul çağrısının reddi sonrası TBB’de bir istifa daha! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  2. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  3. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  4. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  5. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  6. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  7. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  8. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  9. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  10. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  11. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  12. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  13. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  14. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  15. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  16. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  17. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  18. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  19. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  20. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
Politika Haberleri