Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - Önce siyah sonra beyaz

Önce siyah sonra beyaz

Maç önü seremoniye çıkarken Alanya'lı futbolcuların ellerindeki pankartta yazanlar dikkatimi çekti; " Harekete (bu kelime yeşil renkteydi) Çocuklukla Başla Sağlıklı Yaşa..Sağlık Bakanlığı...Ben buna bir anlam veremedim, anlayan varsa beri gelsin..

Maça gelince,; genel olarak 90 dakika kalite olarak lig standartlarının çok üstündeydi, ilk yarı Alanya futbol resitali sundu, ikinci 45'de ise Beşiktaş, üstelik son 10 dakikayı Oğuzhan ve N'Koudou'nun sakatlıklarıyla 9 kişiyle oynadı..

İlk devre sahada Beşiktaş diye bir takım yoktu, Alanya rakibini kendi yarı alanına hapsetti, özellikle sol kanatta N'Skala nın sürüklediği ataklarla rakibine zor anlar yaşattı...Beşiktaş ta başta Ljajic, Oğuzhan, Lens, N'Koudu, ve yalnız kalan Burak konu mankeni gibiydiler, tek direnç gösteren Atiba idi..Ancak bu denli üstün oynayan rakibine 45 dakikada tek pozisyon veren savunma hattı ve Karius un hakkını teslim etmek gerekir..

Beşiktaş rakibine göre 50-60 pas fazla yapmış, topa sahip olmada % 53 - 47 önde, fakat inanın toplam pas sayısının 3/4'ü birinci bölgede yapılanlar ve Karius'a verilen sayısız geri paslar, dikey ve ceza alanına derin pas yok..35'de Cisse'nin auta gönderdiği  mutlak pozisyon dışında gol pozisyonu yok..

İkinci yarıya Avcı gamsız Ljajic'in yerine Diaby i alarak başlayınca işin rengi değişti, Atiba'nın da yıldızlaşması ve kanatlarda N'Koudou ve Lens in vites atmasıyla siyah-beyazlılar oyunun üstünlüğünü eline aldı..Ve 50 inci dakikada N'Koudou nun ceza alanına girerken Baiano'ya attığı ters çalım çelmeyle sonuçlanınca kazanılan penaltıyı Burak gole çevirdi..

Golden sonra Alanya müthiş bir prese başladı ve sağ kanatta Efecan ataklarına başladı, ama bu sefer Caner  sahneye çıktı ve tek başına hücumlara göğüs gerdi, tabi Dorukhan, Vida , Ruiz ve Karius un katkılarını es geçmeyelim..Alanya bu baskıyı uygularken tüm riskleri aldı, yani Beşiktaş kontralarını unuttu, nitekim hızlı bir çıkışta nefis bir atak organizasyonu yapan Beşiktaş Burak'ın sağdan ortasına Diaby'nin plasesiyle skoru 2-0'a getirdi..

72'de Dorukhan'ın ciddi bir şekilde sakatlanmasıyla Douglas sağ savunma bölgesine geçti, 78 de N'Koudou  kalecinin hatasını değerlendirerek ceza alanı dışında presle kaptığı topu boş kale yerine  auta göndermesi önemli bir pozisyondu..84 de Abdullah Avcı skoru korumak  için doğru bir kararla Lens in yerine  Necip'i oyuna aldı..

Bu arada Oğuzhan sakatlandı ve değişiklik hakkı bittiği için kalan dakikaları yürüyerek geçirmek zorunda kaldı, ardından aynı olay N'Koudou'nun başına geldi..Halbuki birkaç dakika önce kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonu gole çevirse sakatlanma olmayacaktı belkide..

Beşiktaş hayata dönme maçını net bir skorla geçerken Alanya ilk mağlubiyetle tanıştı..

Fakat ben bu satırları yazarken üzücü bir bilgi geldi, Dorukhan'ın diz kapağında çıkık ve kıkırdak kopması meydana gelmiş,ameliyat olacak, aylarca sahalardan uzak kalması kaçınılmaz, Ulusal Takım adına da büyük kayıp, çok yazık..

Toplam 943 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.