Oppo, hızlı bir şekilde yükselmeye devam ediyor

Oppo, hızlı bir şekilde yükselmeye devam ediyor

Oppo, hızlı bir şekilde yükselmeye devam ediyor Akıllı telefon sektörünün önde gelen üreticilerinden biri olan Oppo , kısa süre önce ülkemizde de ilk cihazlarını resmen satışa sunmuştu. Son dönemde Çinli

Akıllı telefon sektörünün önde gelen üreticilerinden biri olan Oppo , kısa süre önce ülkemizde de ilk cihazlarını resmen satışa sunmuştu. Son dönemde Çinli üreticiler için potansiyel pazarlardan biri haline gelen Türkiye’de daha önce de Huawei, Honor ve Xiaomi gibi isimler de kurumsal çapta hizmet vermeye başlamışlardı.

Türkiye’de faaliyete geçen son Çinli üretici de Oppo oldu. Oppo kısa süre önce Türkiye pazarına 3 modelle giriş yaptı. Bu modellerin uygun fiyatlardan alıcıya sunulması, Çinli üreticinin kısa süre içerisinde önemli bir potansiyele ulaşmasına zemin hazırladı.

Peki ne oldu da bir anda Çinli üreticiler için Türkiye pazarı bu kadar önemli bir hal aldı? Aslında bu sorunun cevabı son derece basit. Malum, pek çok firma ülkemizde kurumsal olarak hizmet vermese de bu firmaların ürünleri 3. parti ithalatçılar sayesinde internet üzerinden satışa sunuluyor.

Örneğin Xiaomi Türkiye’ye geleli çok uzun bir süre geçmedi. Fakat Xiaomi’nin telefonları yıllardır internet üzerinden satılmakta. Dolayısıyla bu satışların da belli seviyelerde rağbet görmesi üreticilerin Türkiye’de faaliyete geçmelerine zemin hazırladı.

Dünyanın en çok telefon satan üreticilerinden biri

Eğer teknoloji dünyasını az çok yakından takip ediyorsanız, zaten Oppo isimini daha önce de duymuşsunuzdur. Hali hazırda dünyada en çok telefon sevkiyatı gerçekleştiren 5 isimden biri olan Oppo, özellikle Çin ve Hindistan’da hayli popüler bir marka.

Genel olarak diğer Çinli üreticiler gibi agresif bir fiyat politikasına sahip olan şirket, pazar ortalamasının altındaki fiyatları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Niteki Oppo aynı politikayı Türkiye pazarında da devam ettirmekte. Şimdilik model yelpazesi ülkemiz için sınırlı olsa da önümüzdeki dönemde çok daha fazla Oppo cihazının rafları süsleyeceğini söylemek mümkün.

Ülkemizdeki kullanıcı kitlesi hızla genişleyen Oppo, önümüzdeki dönemde Xiaomi ve Huawei gibi isimlerle rekabete girecektir.

Elbette bu rekabette Huawei’nin son dönemde yediği darbelerin de payı mevcut. Malum yaptırımlardan sonra, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Huawei cihazlarının satışı hayli azaldı. Bu yaptırımlardan çekinen bazı kullanıcılar alternatif modellere yönelmiş durumdalar.

TP-Link AC1200 Mesh Wi-Fi menzil genişletici RE300

Nitekim Oppo da bu alternatifler arasında yer alıyor. Teknik özellikler bakımından seviyesindeki telefonlarla eş değer nitelikte olan Oppo modelleri, fiyat tarafında da kullanıcılarını üzmüyor.

Kısaca özetlemek gerekirse, Oppo Türkiye pazarında parlak bir geleceğe sahip diyebiliriz. Özellikle de telefon fiyatlarının cep yaktığı şu günlerde, Çinli üreticinin uygun fiyat politikasıyla kullanıcı kitlesini daha da genişletmesi sürpriz olmayacaktır.

"Oppo, hızlı bir şekilde yükselmeye devam ediyor" haberi, 09 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan Oppo, hızlı bir şekilde yükselmeye devam ediyor haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Oppo, hızlı bir şekilde yükselmeye devam ediyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Teknoloji Haberleri