Otomobil fiyatları düşecek mi?

Otomobil fiyatları düşecek mi?

Otomobil fiyatları düşecek mi? Şu aralar pek çok kişinin kafasında aynı soru var. Otomobil fiyatları düşecek mi? İşte bu konu hakkındaki tüm detaylar.Şu aralar pek çok kişinin

Şu aralar pek çok kişinin kafasında aynı soru var. Otomobil fiyatları düşecek mi? İşte bu konu hakkındaki tüm detaylar.

Malum, ülkemizde sıfır otomobil almak şu aralar pek de kolay değil. Her ay başında düzenli olarak sıfır otomobil fiyatları na dair tabloları sizlerle paylaşıyoruz. Güncel listelere baktığımızda orta segmentte sıfır benzinli otomobil fiyatlarının 70.000 TL civarından başladığını görüyoruz. Eğer ayağımı yerden kessin yeter derseniz 60.000 TL civarına tamamen boş otomobiller bulmanız da mümkün.

Fakat eli yüzü düzgün, biraz da donanımlı bir model almak istediğinizde rahat bir şekilde 100.000 TL’yi gözden çıkarmanız gerekiyor.

En ucuz dizel otomobiller için tıklayın

Kısaca özetlemek gerekirse, günümüzde sıfırdan otomobil almak hayli zorlaştı diyebiliriz. Bu durumun temel nedeni ise döviz kurlarının ve faiz oranlarının hayli yüksek olması. Peki tüm bu tabloya karşın önümüzdeki dönemde otomobil fiyatları düşecek mi? İşte bu konuyu masaya yatırıyoruz.

Otomobil fiyatları

Şu anda fiyatlar normallerin üzerinde

Öncelikli olarak şunu hatırlatmamız gerekiyor. Hali hazırda sıfır otomobil fiyatlarında mevcut bir ÖTV indirimi söz konusu. Yani otomobil üreticilerinin listelerinde gördüğünüz etiketler, aslında indirimli fiyatlar. Nitekim bu ÖTV indirimi de 30 Haziran itibariyle sona ermiş olacak.

Sıfır otomobilleri bir kenara bırakıp, ikinci el pazarına baktığımızda da farklı bir tabloyla karşılaşmıyoruz. Şu anda 40.000 TL civarına eli yüzü düzgün, sorunsuz binebileceğiniz bir 2. el otomobil bulmak hiç kolay değil. Peki şu aralar fiyatlar neden yükseldi?

Hemen belirtelim. Malum önümüz tatil. Ülkemizde her yaz otomobil fiyatları belli bir oranda yükselir. Bu sene de aynı şey oluyor.

9 günlük bayram tatili ve hemen ardından başlayacak olan yaz tatili sebebiyle 2. el piyasasındaki fiyatlar normalin üzerine çıkmış durumda. Geçtiğimiz ay 43.000TL yazılan otomobil fiyatı, şimdilerde 47.00050.000 TL seviyesine kadar yükselmiş durumda. O yüzden şimdilik 2. el otomobil pazarına pek yaklaşmanızı tavsiye etmeyiz.

Otomobil fiyatları

Otomobil fiyatları düşecek mi yoksa yükselecek mi?

Şimdi gelelim asıl konumuza. Otomobil fiyatları düşecek mi yoksa yükselecek mi? Aslında bu sorunun cevabı pek çok etkene bağlı diyebiliriz. Dilerseniz öncelikle sıfır otomobil pazarına değinelim.

Geçtiğimiz günlerde hurda indiriminin 10.000TL’den 15.000TL’ye çıkarılması mecliste onaylandı. Yani mevcut fiyatların önümüzdeki günlerde 5.000TL daha aşağıya çekilmesi gündemde.

Öte yandan Haziran ayının sonunda bitecek olan ÖTV indiriminin de bir kez daha uzatılacağı tahmin ediliyor. Kısaca özetlemek gerekirse, döviz kurunda ani bir yükseliş olmadığı takdirde sıfır otomobil fiyatlarının önümüzdeki dönemde 5.000TL daha ucuzlaması kesin diyebiliriz.

Şimdi gelelim 2. el pazarına. Malum sıfır otomobil pazarında muazzam bir daralma söz konusu. Peki bu daralma 2. el pazarını da etkiliyor mu? Açıkçası fiyatlara bakacak olursak, pek de etkilenen birşey yok gibi. Çünkü acil paraya ihtiyacım olduğu için satıyorum yazanlar bile absürt fiyatlar yazıyor. Üstelik indirime de yanaşmıyorlar. Dolayısıyla açım diyen bile tok satıcı rolüne bürünmüş durumda.

Hal böyleyken 2. el pazarında araç fiyatlarının düşeceğini söylemek polyannacılık olur.

Kısaca özetlememiz gerekirse, sıfır araç almayı düşünenler bir süre daha bekleyebilirler. Fakat 2. el otomobil almayı düşünenler için değişen pek birşey olmayacak gibi görünüyor. Muhtemelen bayramda şişen fiyatlar, yıl boyunca aynı şekilde devam edecektir.

"Otomobil fiyatları düşecek mi?" haberi, 27 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan Otomobil fiyatları düşecek mi? haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Otomobil fiyatları düşecek mi? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Teknoloji Haberleri