'Oy kazanmak için indirim uyguluyorlar'

'Oy kazanmak için indirim uyguluyorlar'

'Oy kazanmak için indirim uyguluyorlar' CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal 31 Mart tarihinde sona erecek olan ÖTV ve KDV indiriminin Cumhurbaşkanı kararıyla uzatılması hakkında konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal 31 Mart tarihinde sona erecek olan ÖTV ve KDV indiriminin Cumhurbaşkanı kararıyla uzatılması hakkında konuştu.

Seçime günler kala böyle bir indirimin yapılmasının siyasi etik ve ahlaka uygun olmadığını belirten Tanal, “ Neden bu taviz şimdi veriliyor neden ödemeler şimdi sözde yumuşatıldı ve neden daha önceden yapılmadı da şimdi yapılıyor? Çünkü siz halkı 17 yıldır yaptığınız gibi önce sıkıştırıp sonra oy kazanmak için sözde indirim uyguluyorsunuz” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, Cumhurbaşkanı kararıyla ÖTV ve KDV indirimi hakkında, milletin aklıyla dalga geçiyorlar ifadelerini kullandı. Tanal, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Gelişmekte olan ülkelerde vergi gelirlerini artırabilmek için genellikle kolay müdahale edilebilir ve etkisi gözle görülebilir durumda olan dolaylı vergileri artırma yolu seçilmektedir. Türkiye’de de benzeri bir şekilde ‘KDV ve ÖTV’(dolaylı vergiler) olarak bu amaca hizmetle kullanılmaktadır. Bu durum Avrupa Birliği ülkeleri ile kıyaslandığında sosyal, iktisadi, idari ve mali anlamda ülkemiz açısından olumsuz bir tablo oluşturmaktadır.

Yapılan indirimler enflasyonu coşturan bir şey mi? Hayır!! Fiyatları iyice aşağı çeker mi?İmkânsız görünüyor!! Bu durum cari açığı da arttırmaz. Vergi indirimleri 'büyümelerin yavaşlamasına izin vermeyeceğim' mesajını veriyor olsa da diğer yandan bütçe tarafının da arzu edildiği kadar sağlam olmayacağı mesajını veriyor. Bence pırlantada,yatta vergi sıfır oluyorken temel ihitiyaç kalemlerinden; su, elektrik, doğalgaz ve ekmekte verginin yükselmemesi gerekir. Bunlara baktığınızda hangisi sıfırlandı, vatandaşın ihtiyacı ekmek, su, elektrik, sebze meyve doğalgaz mı, pırlanta mı?

Biraz da halkın temel ihtiyaçları olan ürünlerin çiftçi mazotu, asgari ücret, cenaze ve bezin üzerinde verginin kalkması gerekir.  Millet aç, gençler işsiz. Hem gençlere iş imkanı sağlamıyorsunuz birde milletin aklıyla dalga geçer gibi mobilyada beyaz eşyada  otomotivde ÖTV indirimi diyorsunuz. Vatandaş ne yapsın? Bunlar anca sizler gibi saltanat içinde lüks içinde yaşayanlar için önemli.

İnsanlar ucuza meyve sebze alabilmek için kurduğunuz o tanzim satışlarda saatlerce sıra bekliyor. Bırakın artık bu işleri. Kirli  yaşayıp temizmiş gibi gösteriyorsunuz. Gönül belediyeciliği diyorsun ondan mı bu gönül almaları yapıyorsun. Vatandaş aş istiyor, ekmek istiyor, iş istiyor.Karanlıktan şikayet eden bir ışık yakmalı. Ve Martın sonu artık gerçekten Bahar olmalı.”

"'Oy kazanmak için indirim uyguluyorlar'" haberi, 22 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan 'Oy kazanmak için indirim uyguluyorlar' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Oy kazanmak için indirim uyguluyorlar' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:30 Alman basını: Nico Hulkenberg Audi ile anlaştı, resmi açıklama yakın
  2. 09:24 Yeni anayasa için havuz kurulacak: Süreci Numan Kurtulmuş yönetecek
  3. 09:16 Pazarcık'ın yeni belediye başkanı anlattı: Son mesai saatinde 4.5 milyonluk fatura kesildi
  4. 09:13 Fatih Terim isyan etti: Böyle bir hakem masraf edip Fransa'dan mı getirilir
  5. 09:06 İstanbul boğazındaki ünlü mekanda tecavüz skandalı
  6. 09:00 Çorlu tren kazası davası bugün
  7. 08:50 AK Parti’den Bursa’da dev enkaz: Borç 20 milyar TL
  8. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  9. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  10. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  11. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  12. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
  13. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  14. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  15. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  16. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
  17. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  18. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  19. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  20. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
Politika Haberleri