Öykü Arin'in annesi 'yılın annesi' seçildi

Öykü Arin'in annesi 'yılın annesi' seçildi

Öykü Arin'in annesi 'yılın annesi' seçildi İzmir'in Torbalı ilçesindeki Galatasaray Taraftarlar Derneği üyeleri, lösemi hastası olan kızı 4 yaşındaki kızı Öykü Arin Yazıcı'yı yaşatmak için büyük fedakarlık yapan ve son olarak kızına kendisinden yarı uyumlu ilik...

İzmir'in Torbalı ilçesindeki Galatasaray Taraftarlar Derneği üyeleri, lösemi hastası olan kızı 4 yaşındaki kızı Öykü Arin Yazıcı'yı yaşatmak için büyük fedakarlık yapan ve son olarak kızına kendisinden yarı uyumlu ilik nakli yapılan Eylem Şen Yazıcı'yı 'yılın annesi' seçti.

İzmir'de yaşayan Eylem Şen Yazıcı ile Çağdaş Yazıcı'nın kızı Öykü Arin'e, geçen yılın kasım ayında löseminin nadir görülen türlerinden biri olan juvenil miyelomonositik lösemi (JMML) tanısı koyuldu. Tanıdan sonra Yazıcı ailesi, Öykü Arin'e uygun ilik bulunması için hem yurt içinde hem yurt dışında 'Öykü Arin'e Umut Ol' sloganıyla kampanya başlattı. Birçok ünlü ismin de destek verdiği kampanya sayesinde binlerce kişi, kök hücre bağışında bulundu; ancak Öykü için uygun donör bulunamadı. Antalya'da tedavisine devam edilen Öykü Arin için başlatılan 'Öykü Arin'e Umut Ol' kampanyasında mutlu haber gelmeyince daha fazla vakit kaybetmek istemeyen doktorlar, hastalığın, küçük kızın organlarına zarar vermemesi amacıyla anneden yarı uyumlu nakil yapılmasına karar verdi.

KAMPANYA DEVAM EDİYOR

Tedavisi süren Öykü Arin için geçen 11 Nisan Perşembe günü nakil süreci başlatıldı. Kan değerleri ölçülen ve genel sağlık taramasından geçen Eylem Şen Yazıcı, 1 hafta gözetim altında tutularak, değerleri takip edildi. Eylem Şen Yazıcı'dan geçen 18 Nisan'da 2 saat süren işlemle kök hücreler ameliyathane ortamında toplandı. Anneden alınan kök hücreler, Öykü Arin için uygun hale getirilip, nakledildi.

Anne- kız, 28 gün steril odada kalacak ve naklin başarılı olup, olmadığı gözlenecek. Yarı uyumlu nakil başarısız olduğu ya da JMML tekrar ettiği takdirde Öykü Arin'in yeniden nakil olması gerekecek. Bu nedenle Öykü için başlatılan 'Öykü Arin'e Umut Ol, Donör Ol' kampanyası devam ediyor.

öykü-arin

YILIN ANNESİ

Torbalı Galatasaray Taraftarlar Derneği, 12 Mayıs Pazar günü kutlanacak Anneler Günü öncesinde, Eylem Şen Yazıcı'nın kızını yaşatmak için gösterdiği mücadele ve kök hücre bağışı konusunda büyük duyarlılık oluşmasına yaptığı katkıları dikkate alıp 'yılın annesi' seçti. Dernek üyeleri, yılın annesi seçtikleri Eylem Şen Yazıcı için kızıyla çekilmiş bir fotoğrafını halıya dokutup, çerçeveleterek bir 'Anneler Günü' hediyesi hazırladı. Dernek üyeleri, dün Galatasaray-Beşiktaş takımları arasında oynanan futbol maçı öncesinde hazırladıkları bu hediyeyi taraftarları ile de paylaştı. Hediyenin anne-kızın halen tedavilerinin sürdüğü Antalya'daki hastaneye 'Anneler Günü'nde ulaşacak şekilde gönderileceği bildirildi.

'ANNE HER ŞEYDİR'

Torbalı Galtasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Erkan Akın, "Anne taşırken seni, 9 ay boyunca bedeninde, ilk tepkidir attığın tekmeler, heyecanlandırır onu, ilk temastır, kalp atışları ilk duyduğundur, dünyaya açarken gözlerini ilk gördüğündür, ilk kokundur, ilk uykundur göğsünde, en güvenilir yerdesindir, yaşama dair ve ömür boyu seni hayata bağlayacak en kuvvetli aşıdır sütü yani ilk gıdadır can suyundur. Anne her şeydir ve onun yüreğinde, bu dünyaya gözlerini yumuncaya dek, hep çocuk ve hiç büyümemişsindir. Anne olmak zor zanaattır yani. 12 Mayıs pazar günü Gnneler Günü geliyor. İşte bu yüzden biz de diyoruz ki; Öykü Arin, hepimizin bildiği küçük cesur yürek, küçük yüreğiyle verdiği büyük mücadeleyle direndi. Her şeye rağmen direnmekten vazgeçmedi, en kötü halinde bile mücadeleyi bırakmadı. Kızı için başlattığı ve hepimizin yakından takip ettiğimiz kök hücre kampanyasında 35 binden, 100 binlere, 500 binlere ulaşan mucizevi bir rakamla, Edirne'den Kars'a hatta ülke dışına taşan bir mücadelenin ve tüm dünya çocuklarına umut ışığını yakan ve kök hücre naklinin ne olduğunu bizlere tanıtan ve bilgilenmemize sebep olan öykü Arin'nin annesi Eylem Şen Yazıcı'yı bu mücadeleden dolayı kutluyoruz. Kendisine kök hücre bekleyen tüm dünya çocuklarıadına teşekkür ediyor bu direnişin önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

"Öykü Arin'in annesi 'yılın annesi' seçildi" haberi, 06 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Öykü Arin'in annesi 'yılın annesi' seçildi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Öykü Arin'in annesi 'yılın annesi' seçildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Boş

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  2. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  3. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  4. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  5. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  6. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  7. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  8. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  9. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  10. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  11. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  12. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  13. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  14. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  15. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  16. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  17. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  18. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  19. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  20. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
Haberleri