Özel Tasarruf Genelgesi'ne sert eleştiri: "İsrafın kaynağı olanlar israfı durduramazlar"

Özel Tasarruf Genelgesi'ne sert eleştiri:

Özel Tasarruf Genelgesi'ne sert eleştiri: "İ... CHP Genel Başkanı Özgür Özel, iktidarın gündeminde olan 8.Kamuda Tasarruf Genelgesi’ne tepki gösterdi. "İsrafın kaynağı olanlar israfı durduramazlar," diyen Özgür Özel, CHP’li belediyelerin israf genelgesine uyacağını ve israfın önüne geçeceklerini belirtmiş bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, iktidarın 'kamuda tasarruf' açıklamalarına karşı çıkarak tepkisini dile getirdi.

"İsrafın kaynağı olanlar israfı durduramazlar" diyen Özel "İtibardan tasarruf olmaz diyenler kamuyu tasarrufa ikna edemezler. Ama biz CHP olarak tasarruf genelgesi uyarız," diye konuştu.

Özel, partisinin grup toplantısında konuştuğunda, Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs kutlamalarına kapatılmasına dikkat çekti ve bu kararın Anayasa'nın ihlaline yol açtığını belirtti.

"Anayasa bir demokrasinin elbisesiyse sen mevcut Anayasa'ya uymuyorsan yenisini alsan ne olur eskisinde kalsan ne olur?" diyen Özgür Özel, Taksim'e uygulanan yasağın kaldırılması çağrısını yineledi. Ayrıca, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin olarak tüm sendikaların kutlamalarında CHP'li temsilcilerin yer alacağını belirtti. Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Türkiye'de bundan sonraki süreçte de futbolun hepimizin dostluğuna katkı sağlamasını ümit ederek Amedspor'u tebrik ediyorum.

Meral hanıma bir kez daha sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Sayın Müsavat Dervişoğlu'na bir kez daha hayırlı ve uğurlu olsun diyorum.

Sayın İçişleri Bakanı'nı aradım. Bu mevzuda ortaklık teklif ettim. Kendisi bana görevi gereği, yasadışı örgütlerin çağrılarını da ileterek bunun mümkün olmayacağını söyledi. Biz orayı açmayız, açamayız diyordu.

Geçtiğimiz hafta 1 Mayıs'ta Taksim'in kapatılması kararından dönülmesini talep etmiştim. Sorumluluk almaya hazır olduğumuzu, meydandaki kutlamalara izin verilmesini talep etmiştik. Dün Sayın İçişleri Bakanı'nı aradım, talebimi, taahhüdümü ifade ettim. İşbirliği teklif ettim. Kendisi bana bir takım mahsurları, istihbaratları gerekçelendirerek buna izin vermeyeceklerini yeniden etti. Olumlu bir yaklaşım içindeydi.

Taksim, Gezi Parkı birileri tarafınca kendi egemenlik sancaklarıymış da egemenliklerini kaybedeceklerini sanıyorlar. Siz bir yasaklamayla egemenlik korumaya başladıysanız orada iktidardan bahsedilemez. İktidarın güçlüsü rızayla tesis edilen, demokrasiyle korunandır."

"TAKSİM'İ KAPATMAK ANAYASAYI TANIMAMAKTIR"

"Buradan çağrımı yinelemek istiyorum. Bugün sayın Kurtulmuş ile görüştük. Anayasalar her doğan için yapılır, Erdoğan için Anayasa yapılmaz. Anayasa'lar aşkın zamanlı metinlerdir.

Anayasa bir demokrasinin elbisesiyse sen mevcut Anayasa'ya uymuyorsan yenisini alsan ne olur eskisinde kalsan ne olur?

Taksim'i kapatmak Anayasa tanımamaktır. Can Atalay'ı bırakmamak Anayasa'yı tanımamaktır. Gezi tutuklularını Silivri'de tutmak Anayasa'yı tanımamaktır. İktidar ortağınızın Anayasa Mahkemesi kapatılsın çağrıları Anayasa tanımamaktır.

Hak-İş'in yaptığı kutlamaya da gideceğiz, Türk-İş'in kutlamasına da gideceğiz. Zaman zaman farklı düşünsek de her şehirdeki kutlamalara gideceğiz. Yarın Beşiktaş'tan, Saraçhane'den Taksim'e yürünecekse Cumhuriyet Halk Partisi de orada olacaktır.

Bu ülkenin askeri de polisi de emekçidir. Onlara kanunsuz emirler verenler yüzünden uygulamak zorunda oldukları kararlar o kardeşlerimizin kişisel kararları değildir. 1 Mayıs'ta güvenlik güçleri ile çatışma görüntüleri görmek istemediğimizi belirterek tüm kamu görevlilere sorumluluğa davet ediyorum.

ODTÜ'de Devrim Stadı'nda mezuniyet yapılmasına izin vermeyenlerin, ABD'deki eylemleri övmesi ikiyüzlülükten başka bir şey değildir. ODTÜ'deki Devrim Stadı'na silinemez 'Devrim' yazısını yazan, Filistin Davası'nda hepimizin önderi Deniz Gezmiş'tir. Aklınızı başınıza alın."

ÖĞRETMEN ATAMALARINI GÜNDEME TAŞIDI

"MEB 85 bin ücretli öğretmen çalıştırıyor. Diğer taraftan 85 bin öğretmen atama bekliyor, atanmıyor. Mülakat kaldıracak deniliyor, mülakat gibi mülakat gibi yapıyorlar. Bundan 22-23 yıl önce 68 bin atanmayan öğretmen var, atamayacaksan niye okutuyorsun diyen Erdoğan, 1 milyon öğretmeni okutmuş ve atamamıştır. O hesabı şimdi size soruyoruz; madem atamayacaksınız niye okuttunuz?

Bugünlerde müfredat değişikliği gündemde. Ak Partili kadın seçmen evladının eğitimine yüz üstünden 19 veriyor. Bize bağlı olsun, potansiyel seçmen olsun isteniyor. Ak Parti’ye oy veren seçmenlere sesleniyorum. Seçimi Kemal beyin kazandığını düşünelim. Hepimizin evlatlarının okuyacağı müfredatını, kendi partisinin sloganını koyduğunu düşünün. Ne hissedersiniz?

On yılda hazırladık, 7 günde görüş verin diyor. Bu ülke haftalar süren Milli Eğitim Şuraalarını biliyor. Bu müfredatı elbet çalışacağız, eleştireceğiz. Ancak bir oldu bittiyle, müfredat yapılması son derece sakıncalıdır. İlgilileri uyarıyorum."

"BUGÜNE KADAR 7 KEZ KAMUDA TASARRUF GENELGESİ YAYINLADILAR"

"Bugüne kadar 7 tane kamuda tasarruf genelgesi yayınladılar. Sekizincisi gelecek. Türkiye’deki nüfusun yüzde 65’ini yönetiriz. Verginin yüzde 85’i bizim yönettiğimiz kentlerde olduğu bir durumda tasarruf çalışmalarının haricinde kalamayız.

Tasarruf genelgesi ile israfı bitiren kötüye harcamanın ortadan kalktığı, paranın gerçek hak edenlere harcandığı bir süreci başlatıyoruz.

İsrafın kaynağı olanlar israfı durduramazlar. İtibardan tasarruf olmaz diyenler kamuyu tasarrufa ikna edemezler. Ama biz CHP olarak tasarruf genelgesi uyarız."

"Özel Tasarruf Genelgesi'ne sert eleştiri: "İsrafın kaynağı olanlar israfı durduramazlar"" haberi, 30 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 30 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Özel Tasarruf Genelgesi'ne sert eleştiri: "İsrafın kaynağı olanlar israfı durduramazlar" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özel Tasarruf Genelgesi'ne sert eleştiri: "İsrafın kaynağı olanlar israfı durduramazlar" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 17 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:47 Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
  2. 03:37 Bilim insanları, insanları dondurup yeniden hayata döndürmenin yolunu buldu!
  3. 03:35 YKS için uzmanlardan öneri: Üç haftalık sürede zaman planlaması yapılmalı
  4. 03:32 Tavuklu çökertme kebabı tarifi
  5. 02:27 Trabzonspor'da şaşırtan ayrılık kararı! Abdullah Avcı, iki yıldızla yollarını ayırıyor
  6. 01:35 Rekabet Kurumu Google'a ceza yağdırdı!
  7. 01:32 İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
  8. 01:26 Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü belirlendi! İmzalar yakında atılacak
  9. 01:23 Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
  10. 01:21 Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi Resmi Gazete'de
  11. 01:18 Biber alırken tatmadan acı olduğunu anlamanın yolu!
  12. 01:17 Ali Koç Real Madrid'in efsane ismi ile yüzyılın bombasını patlatıyor!
  13. 01:15 HPV aşısı nedir ve ücretsiz HPV aşı başvurusu nasıl yapılır?
  14. 01:12 Arı ekmeği/perga nedir? Arı ekmeğinin kullanım alanları nelerdir?
  15. 01:12 ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması
  16. 01:09 James Webb Uzay Teleskobu iki büyük kara deliğin birleştiğini ortaya çıkardı!
  17. 01:09 Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
  18. 01:09 Einstein'ın teorisi kanıtlandı: Kara delik araştırması detayları
  19. 01:09 Ibu Yanardağı'nda Uyarı Seviyesi Yükseldi: Endonezya'da Volkanik Faaliyetler Alarm Veriyor
  20. 01:06 Tarım arazisi uyarısı: Hobi bahçesi olarak almayın!
Politika Haberleri