Papağanına işkence yapan Murat Özdemir hakkında karar

Papağanına işkence yapan Murat Özdemir hakkında karar

Papağanına işkence yapan Murat Özdemir hakkı... Papağanını işkence ederek öldüren Murat Özdemir 'mala zarar vermekten' para cezası verildi. HAYKURDER Genel Başkanı Erman Paçalı, karara tepki göstererek, "Papağanın katili Murat Özdemir değil, hukuk düzenidir" dedi.Murat Özdemir’e...

Papağanını işkence ederek öldüren Murat Özdemir 'mala zarar vermekten' para cezası verildi. HAYKURDER Genel Başkanı Erman Paçalı, karara tepki göstererek, "Papağanın katili Murat Özdemir değil, hukuk düzenidir" dedi.

Murat Özdemir’e sadece para cezası verildi. Savcılık kararında, Özdemir hakkında 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu uyarınca idari para cezası verildiği ve adli yönden işlem yapılamayacağı belirtildi.

MasterChef programının yarışmacısı olarak tanınan ve 17 Aralık 2018 tarihinde sosyal medya hesabında bir papağana işkence yaptığı görüntüleriyle büyük tepki çeken Murat Özdemir hakkında HAYKURDER (Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği) tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu.

Papağana işkence görüntülerinin sosyal medya sitesinde paylaşılmasıyla beraber Arnavutköy Polis Merkezi’ne giderek Özdemir hakkında şikayette bulunan HAYKURDER yetkililerinin şikayetinin ardından Murat Özdemir gözaltına alınmıştı.

Adliyeye götürülen Özdemir, savcılıkta verdiği ifadede o gün fazla alkol aldığını ve papağana yaptıklarını hatırlamadığını, yaşananların tamamen alkolün etkisi altında gerçekleştiğini söyledi. HAYKURDER’in yanı sıra 88 şikayetçinin daha bulunduğu soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı tamamladı. Savcılık Özdemir’in işkence yaptığı papağanın kendisine ait olduğunu belirterek ‘kovuşturmaya yer olmadığına’ karar verdi. HAYKURDER’e tebliğ edilen kararda Özdemir hakkında 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu uyarınca idari para cezası verildiğini ve adli yönden işlem yapılamayacağını bildirdi.

‘TEŞEKKÜR EDER GİBİ BİR KARAR BİLDİRİLDİ’

Türk Ceza Kanunu’nun 151. maddesini düzenleyen Mala Zarar Verme yönüyle işlem yapılan soruşturmayı HAYKURDER Başkanı Erman Paçalı, “Hukuk bu kararı kabul ediyor olabilir ancak vicdanlar kabul etmiyor” diyerek tepki gösterdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ‘kovuşturmaya yer olmadığına’ dair kararını değerlendiren Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği Başkanı Erman Paçalı, “Hatırlarsınız o görüntüler internete ve sosyal medyaya yansıdığında ülke genelinde infial yaratmıştı. O görüntüler Türk halkının içine asla sindiremediği, sindiremeyeceği görüntülerdi. Nitekim koruma altına alınan o papağan öldü.

Tarım ve Orman Bakanı, hükümet yetkilileri, milletvekilleri, bürokratlar, sanatçılar, toplumun yetkililer de dahil her kesimi tepki göstermişti. Bu vahşet olarak nitelenmişti. O gün de sözler verildi. Ama gelinen nokta da bu caniye teşekkür eder gibi bir karar bildirildi. Üstelik bu karar son derece tehlikeli.

TCK 151. maddesi sahipli hayvanlara zarar verilmesini ‘Mala zarar vermek’ olarak niteliyor ve kişi sahibi olduğu bir hayvana zarar verdiğinde ‘Kendi malına zarar vermiştir’ denilerek cezasız bırakılıyor. Hayvanlar mal değildir, candır.

Bunu her seçim döneminde dillendirip sonra unutan meclis ve milletvekilleri, hükümet yetkilileri ülke genelinde yaşanan tüm bu vahşetin, eziyetin, cinayetlerin sorumlusudur. O papağanın katili Murat Özdemir değil, Murat Özdemir’e bu hakkı tanıyan hukuk düzenidir. Bu düzenlemeleri değiştirmeyenlerdir” dedi.

<>

"Papağanına işkence yapan Murat Özdemir hakkında karar" haberi, 13 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Papağanına işkence yapan Murat Özdemir hakkında karar haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Papağanına işkence yapan Murat Özdemir hakkında karar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta Para Cezası Geliyor!
  2. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  3. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  4. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  5. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  6. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  7. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  8. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  9. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  10. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  11. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  12. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  13. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  14. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  15. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  16. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  17. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  18. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  19. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  20. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
Haberleri