Pedro Sánchez, Eşinin Yolsuzluk İddialarıyla İlgili Soruşturma Nedeniyle Görevini Askıya Aldı

Pedro Sánchez, Eşinin Yolsuzluk İddialarıyla İlgili Soruşturma Nedeniyle Görevini Askıya Aldı

Pedro Sánchez, Eşinin Yolsuzluk İddialarıyla... İspanya Başbakanı Pedro Sánchez, mahkemenin eşi hakkında başlattığı ön soruşturma sonrası kamu görevlerini askıya aldı. Yolsuzluk iddialarıyla mücadele edeceğini belirten Sánchez, 29 Nisan'da kararını açıklayacak.

İspanya Başbakanı Pedro Sánchez, eşine yönelik yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak mahkeme tarafından başlatılan ön soruşturma sonrasında kamu görevlerini askıya aldı. Sánchez, eşinin onurunu ve işini yargıda savunacağını belirtirken, 29 Nisan'da iktidarda kalıp kalmayacağına dair kararını açıklayacağını duyurdu. Bu gelişme, İspanya siyasetinde önemli bir dönemeç olarak değerlendiriliyor.

İspanya Başbakanı Pedro Sánchez, bir mahkemenin karısı hakkında ön soruşturma açmasının ardından görevde kalıp kalmayacağı konusunda "durup düşünmek" için kamu görevlerini askıya aldı.

İspanyol lider, yaptığı yazılı açıklamada, hükümete liderlik etmeye devam etmek ya da bu görevi reddetmek konusunda acil bir karar vermek zorunda olduğunu belirtti.

Mahkeme, Begona Gomez'e yönelik yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak harekete geçildiğini açıkladı.

Sánchez, karısının onurunu ve işini yargıda savunacağını ifade etti. Begona Gomez'e yönelik şikayet, yolsuzlukla mücadele kampanyası yürüten ve aşırı sağla bağlantılı bir lideri olan Manos Limpias (Temiz Eller) adlı grup tarafından yapıldı.

İspanya Başbakanı, 29 Nisan'da medya önünde kararını açıklayacağını ve iktidarda kalmak için "sağ ve aşırı sağın siyaseti kirletmeye çalıştığı çamurun içinde" kalmaya değip değmeyeceğini düşüneceğini belirtti.

Sánchez, X platformunda yaptığı uzun açıklamada, aylardır eşinin hedef alınarak kendisini siyasi ve kişisel olarak zayıflatmaya çalışan "taciz stratejisinden" şikayet etti.

Mahkeme, Begona Gomez'e yönelik suçlamaların detaylarını açıklamadı, ancak nüfuz ticareti ve yolsuzluk iddialarını araştırdığını belirtti.

Ancak El Confidencial web sitesi, soruşturmada Gomez'in kamu parası ve ihalesi alan şirketlerle bağlantılarına odaklanılacağını bildirdi. Özellikle, turizm grubu Globalia ve 2020'de yönettiği IE Afrika Merkezi adlı vakıf arasındaki "sponsorluk anlaşması" üzerinde durulacağı belirtildi. Globalia, 2020'deki Covid-19 krizi sırasında havayolu şirketi Air Europa'nın kurtarılması için devletten 475 milyon euro almıştı.

İspanya'daki muhafazakâr Halk Partisi (PP), parlamentoda açıklama talep ederken, Başbakan "her şeye rağmen" adalete inandığını vurguladı.

İspanyol medyası, Sánchez'in parlamentodan Madrid'deki konutuna üzgün bir şekilde gittiğini bildirdi. Başbakan daha sonra PP lideri Alberto Nunez Feijoo'yu kendisini devirmek için aşırı sağcı Vox ile işbirliği yapmakla suçladı.

 

"Pedro Sánchez, Eşinin Yolsuzluk İddialarıyla İlgili Soruşturma Nedeniyle Görevini Askıya Aldı" haberi, 25 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 25 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Pedro Sánchez, Eşinin Yolsuzluk İddialarıyla İlgili Soruşturma Nedeniyle Görevini Askıya Aldı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Pedro Sánchez, Eşinin Yolsuzluk İddialarıyla İlgili Soruşturma Nedeniyle Görevini Askıya Aldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 05 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:18 5 Mayıs 2024 Günlük burç yorumu
  2. 02:47 Restoranlarda tepki çeken uygulama! Uzmanı uyardı: Ödemeyin
  3. 02:44 iPhone'da bulunan kilit ekranı özelliği Android'e de geliyor
  4. 02:43 Amazon'un satışları ilk çeyrekte arttı!
  5. 02:41 Kan grubuna göre hastalık riskleri neler? En şanslılar o kan grubuna sahip olanlar çıktı
  6. 02:40 On milyonlarca kişi WhatsApp'a gizlice giriyor!
  7. 02:37 Teknoloji şirketlerinde işten çıkarmalar dünya genelinde devam ediyor!
  8. 02:35 Üniversite-sanayi arasındaki dijital köprüyü kuracak uygulama: JobSocial
  9. 02:33 Araştırma üniversitelerine AR-GE için 503,9 milyon lira bütçe
  10. 02:32 Google yapay zekanın verimli kullanımı için eğitim veriyor
  11. 02:28 Türk mühendisler devletlerin sakladığı sırrı keşfetti!
  12. 02:26 Sevgilinizin sizi aldattığını nasıl anlarsınız? Sosyal medyada "Bunu deneyin" diyerek paylaştı!
  13. 02:24 Bu besinler mutluluk hormonlarını tavan yaptırıyor!
  14. 02:19 5 Mayıs 2024: Tarihte bugün
  15. 01:25 Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
  16. 01:22 Arda Güler, La Liga'da ilk sezonunda şampiyon oldu!
  17. 01:15 Başarı hikayesi olarak gösterilen o elektronik devi iflas etti!
  18. 01:15 Beşiktaş, 23 yıl sonra ilk kez yeni bir teknik direktörle anlaştı
  19. 01:08 Ülkenin önde gelen gıda devi iflasın eşiğinde: Şubeleri kapatılıyor
  20. 00:59 23 yıl sonra borsa, dolar ve altında bir ilk: Tedbirinizi alın!
Dünya Haberleri