‘Peygamber soyundanım, 15 Temmuz darbe girişimini de ben önledim’ diyen kadın, 13 milyonluk vurgun yaptı

‘Peygamber soyundanım, 15 Temmuz darbe girişimini de ben önledim’ diyen kadın, 13 milyonluk vurgun yaptı

‘Peygamber soyundanım, 15 Temmuz darbe giriş... Eskişehir’de Hz. Süleyman’ın kızı olduğunu ileri sürüp psikolojik rahatsızlığı bulunanlara kendi kanını içirerek, 13 milyon TL'lik dolandırıcılık ...

Eskişehir’de Hz. Süleyman’ın kızı olduğunu ileri sürüp psikolojik rahatsızlığı bulunanlara kendi kanını içirerek, 13 milyon TL'lik dolandırıcılık yaptığı iddia edilen kadın ve 4 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. 2'si tutuklu 4 sanık 121 yıl hapis istemi ile yargılanacak.

Eskişehir’de ağustos ayında emniyet güçlerinin yoğun takibi sonucunda düzenlenen operasyonuyla yakalanan Sibel G. hakkında iddianame hazırlandı. 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, 27 kişinin dolandırıldıklarını iddia ederek şikayetçi olduğu öğrenildi.

İddianamede, tutuklu olarak yargılanan Sibel G.'nin dört halife ve ermiş kişiler ile görüştüğünü, peygamber soyundan geldiğini, kanının şifalı olduğunu, görünmeyen varlıklarla bağlantılarının olduğunu söyleyerek şikayetçileri ikna ettiği, enjektör ya da tabak içindeki kana yüzük bandırarak mağdurların vücutlarına sürdüğü belirtildi.

Sibel G.’nin ayrıca seanslar karşılığında para aldığı, sıkıntıların giderilmesi amacıyla kurban kesileceğini ve bu doğrultuda para vermeleri gerektiğini söylediği, bu yolla dini inançların sömürüldüğü ve nitelikli dolandırıcılık suçunun işlendiğinin anlaşıldığı ifade edildi.

İddianamede, sanık Sibel G.'nin avukat oğlu Hamza G. ile birlikte hareket edip, peygamber soyundan geldiğini söyleyerek hasta yurttaşları tedavi etmeye çalıştığı belirtildi:

“Mağdurlar, Sevim D. ve Beyzat D.’nin evli oldukları, Sibel G. ile tanıştıkları, Sibel’in kendisinin peygamber soyundan geldiğini, mübarek insan olduğunu, hastaları iyileştirdiğini, büyüleri çözdüğünü beyan ettiğini ve Sibel G.’nin oğlu tutuklu sanıklardan Sadık Hamza G.’nin bu sırada Sibel G. ile eylem ve fikir birliği içinde olduğu anlaşılmıştır.”

İddianamenin devamında, “Mağdur Sevim D. ve Beyzat D., 2013 yılında şüpheli Sibel G. ile tanıştıktan sonra kendilerinin rahatsızlığının bulunduğunu söyledikleri, şüpheli Sibel G.’nin evli çifte seccade üzerinde durmasını söyleyerek sözde seans uyguladığı, seanslarda yumurta kırdığı ve elinde mühür dediği küçük bir cisimle karınlarına ve sırtlarına dokunduğu, ‘sizde büyü var, onu çözeceğiz’ dediği, çamaşır leğeninde kum birikintisi ve koyun kafatası ile kemiklerinin bulunduğu, bu alanı göstererek ‘çivileri sökerek sizi bu büyüden kurtaracağım’ dediği, anlaşılmıştır” denildi.

‘YAŞAM KOÇUYUM, TERAPİ YAPIYORUM’

Peygamber olduğunu söyleyerek nitelikli dolandırıcılık yaptığı iddia edilen Sibel G. ise ilk ifadesinde suçlamaları reddederek, “2014 yılında almış olduğum eğitime istinaden yaşam koçu olarak çalışıyorum. Yaşam koçuyum. Benim iş yerime gelen hastalara bir nevi terapi yapıyordum” dedi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianamede, sanıkların “dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle nitelikli dolandırıcılık” suçlarından ayrı ayrı cezalandırılmaları istenildi.<>

Ağustos ayından emniyet güçlerinin operasyonuyla yakalanan Sibel G., avukat oğlu Hamza G. ve 4 kişilik çete, kendilerine başvuran insanları kendi sözlerinden sışarı çıkamaz hale getirerek, iflas ettirdikleri öğrenildi.<>

Jandarma’da alınan ifadelerde, mağdur S.D. kendisini tedavi etme karşılığında Sibel G.’ye 2 bin 700 TL para ödediğini belirtti. S.D., “Bir mührü vardı. O mührü hastaların vücudunda gezdirerek sözde tedavi yapıyormuş. Sürekli kurban parası isterdi. Fakat o kurban paralarıyla kurban kesmek yerine estetik ameliyatlar oluyordu. Estetik ameliyatlarını Hz. Hüseyin’e benzemek için yapıyormuş” dediği öğrenildi.

’15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİ ENGELLEMİŞ’

Ayrıca S.D.’nin ifadesinde Sibel G.’nin lüks bir yaşamı olduğu öğrenildi. İfadede ayrıca şu sözlere yer verildi:<>

“Yanındakiler sürekli Sibel G.’yi övüyordu. Sibel’in devlet sorunlarını dahi kanıyla karışım yaparak oluşturduğu suyu Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlıkların kapısının önüne dökerek çözdüğünü söylüyorlardı. Hatta, sözde, 15 Temmuz darbe girişimini devletin rahatça bertaraf ettirmesini sağlamış. Oluşturdukları düzene ‘sistem’ diyorlardı. Yanında çalışanlardan kazandıklarının yüzde 10’unu sisteme aktarmasını istiyordu.”

"‘Peygamber soyundanım, 15 Temmuz darbe girişimini de ben önledim’ diyen kadın, 13 milyonluk vurgun." haberi, 05 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan ‘Peygamber soyundanım, 15 Temmuz darbe girişimini de ben önledim’ diyen kadın, 13 milyonluk vurgun.. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ‘Peygamber soyundanım, 15 Temmuz darbe girişimini de ben önledim’ diyen kadın, 13 milyonluk vurgun.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  2. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  3. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  4. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  5. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  6. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  7. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
  8. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  9. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  10. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  11. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  12. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  13. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  14. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  15. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  16. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  17. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  18. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  19. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  20. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
Haberleri