Polis aileyi darp etti, kamera görüntüleri kayıplara karıştı

Polis aileyi darp etti, kamera görüntüleri kayıplara karıştı

Polis aileyi darp etti, kamera görüntüleri k... Fatih'te polis işkencesi sonrası Kürt ailenin iki çocuk ve amcaları hastanelik oldu. Darp olayının yaşandığı Haseki Hastanesi'ndeki kamera...

Fatih'te polis işkencesi sonrası ailenin iki çocuk ve amcaları hastanelik oldu. Darp olayının yaşandığı Haseki Hastanesi'ndeki kamera görüntüleri ise kayıplara karıştı.

Fatih'te yaşayan Kürt ailenin iki çocuğu polisler tarafından mahallede darp edildi. Hastanesi'ne götürülen çocukların annesi ve amcası da polis şiddetine maruz kaldı. Polislerin işkencesi sonucu darp edilen amca Mehmet Yaman felç geçirerek hastaneye kaldırıldı. Darp olayının yaşandığı Haseki Hastanesi'ndeki kamera görüntüleri ise kayıplara karıştı.

AMCA YAMAN FELÇ GEÇİRDİ

Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'in haberine göre, İstanbul Fatih’te bulunan Bitlisli Yaman ailesi Fatih Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri tarafından darp edildi. Ailenin ‘amcası’ olarak bilinen 48 yaşındaki Mehmet Yaman’ın sol kolu ve sol bacağı felç geçirdi. Yaman, 4 gündür Çapa Tıp Fakültesi’nin yoğun bakımında bilinci kapalı bir şekilde yatıyor. Aile, görevli polisler hakkında suç duyurusunda bulunurken darp olayının devam ettiği Haseki Hastanesi’ndeki güvenlik kameraları ailenin avukatına, ‘Arızalı’ denilerek verilmedi.

OLAY NASIL BAŞLADI?

Yaman ailesinin 16 yaşındaki Muhammet Yaman iş çıkışı Fatih’te yaşadığı evine gitmek isterken devriye gezen polisler tarafından yolu kesildi. Polisler, Yaman’ın kimliğinin yıpranmış olduğunu görünce, ‘Neden yenilemiyorsun’ diye sordu. Yaman, kendisine hakaret edildiğini duyunca, “Bana neden hakaret ediyorsunuz?” dedi. Yaman ailesinin anlatımına göre darp olayı bundan sonra başladı.

"BENİ ÖLDÜRDÜLER"

Polislerin kardeşini darp ettiğini gören İnan Yaman da polislere tepki gösterdi. Polisler itiraz eden İnan Yaman’ı da darp ettikten sonra iki kardeşi önce gözaltına sonra da Haseki Devlet Hastanesi’ne götürdü. Çocuklarının hastaneye kaldırıldığını duyan Yaman ailesi hastanenin yolunu tuttu. Darp edilen Yaman’ın annesi Güler Yaman, hastanede yaşananları şöyle anlatıyor:

“İki oğlumun da kaçırıldığını düşündüm. Hastanedeki polislere çocuklarımın nerede olduğunu sordum. Bana, ‘Oğlun yok burada’ dediler. Ben de polisin elini çekerek çocuklarımı bana vermelerini istedim. Polisin elini tutunca bana da vurmaya başladılar. İki oğlum bu sırada koşarak yanıma geldi. Polislere, ‘Annemize vurmayın’ diye bağırdılar. Polisler her iki oğlumu da yere yatırarak yine ters kelepçeledi. Kafalarına tekmeyle vurdular, sonra oğlumun ağzını açarak biber gazı sıktılar. Bunu yaparken de, ‘Vurun… Öldürün…’ diye bağırarak küfür ediyorlardı. Bana hakaretler savurdular. Çocuklarımı yerde görünce dayanamadım. Ben de çocuklarımı korumak için kendimi yere attım. Küfürleri devam ederken kaynım Mehmet de yanımıza gelerek polislere tepki gösterdi. O da bize işkence yapıldığını görünce üstümüze attı kendini. Polisler onun da kafasına silahla vurdular.”

Yaman’ın anlatımlarına göre 48 yaşındaki kaynı Mehmet Yaman olayın ardından baygınlık geçirdi. Yaman şöyle devam etti:

“Mehmet abinin son sözleri, ‘Beni öldürdüler’ oldu. Hayatım boyunca böyle bir şey yaşamamıştım. Komiser hastaneye gelerek kamera kayıtlarını istedi. Daha sonra avukatımız da kamera kayıtlarını istediğinde, ‘kameralar arızalı’ cevabını verdiler. Burada konuştuğum güvenlik amiri de, ‘Ekmeğimle oynamayın’ diyerek bizi gönderdi.”

Mehmet Yaman birkaç saat sonra Haseki Devlet Hastanesi’nden Çapa Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı. Yaman’ın kardeşi Habip Yaman, yoğun bakımdaki ağabeyini günde sadece 10 dakika görebildiklerini söyledi. Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunan Yaman, ağabeyiyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Polisler neredeyse her gün gelerek abimin ifadesini almaya çalışıyor. Ama abimin bilinci kapalı olduğu için ifadesi alınamıyor. Bize bunu yaşatanlarla mahkemede görüşeceğiz. Bu işin peşini bırakmayacağız.”

GÜVENLİK BİRİMİNDEN YANIT

Darp olayı Haseki Hastanesi’nin acil bölümünün bulunduğu Arkabahçe ana girişinde yaşandı. Kamera görüntülerinin akıbetiyle ilgili aradığımız hastanenin güvenlik birimi ise konudan haberdar olmadıklarını söyledi. Ancak daha sonra güvenlik amirine ulaştığımızda, “Görüntülerle ilgili bilgimiz yok. Yanıt vermeyeceğiz. Savcılık isterse hastane yönetimi gerekli cevabı verecektir” yanıtını verdi.

"SAVCILARI ÇALIŞMA YAPMAYA DAVET EDİYORUZ"

Olay anına ilişkin de avukatlar hastaneden görüntü alamadı. Polisler hakkında avukat Naif Şaşma, Cafer Çakmakcı ve Metin Akçılgın suç duyurusunda bulundu. Avukatlar yaptığı açıklamada, “Bu olay sebebiyle müvekkillerimiz mağdur edildi. Polisler tarafından orantısız güç kullanılmıştır. Bütün savcılık birimlerini suçlu polislerin ortaya çıkarmasına yönelik çalışma yapmaya davet ediyoruz” dedi.

"Polis aileyi darp etti, kamera görüntüleri kayıplara karıştı" haberi, 21 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Polis aileyi darp etti, kamera görüntüleri kayıplara karıştı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Polis aileyi darp etti, kamera görüntüleri kayıplara karıştı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  2. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
  3. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  4. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  5. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  6. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  7. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  8. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
  9. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  10. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  11. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  12. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  13. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
  14. 09:28 2024 Çin GP: Yılın ilk sprint yarışını Max Verstappen kazandı
  15. 09:25 Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, bugün Türkiye'ye geliyor
  16. 09:18 Soldaki AK Parti'li İlçe Belediye Başkanı Sağdaki Almanya Başbakanı
  17. 09:15 Resmi Gazete'de yayımlandı: Prof. Dr. Ömer Çınar AYM üyesi seçildi
  18. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  19. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  20. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
Haberleri