CHP''li Faik Öztrak: Kazanın tek siyasi sorumlusu AKP Genel Başkanı''dır!

 CHP''li Faik Öztrak: Kazanın tek siyasi sorumlusu AKP Genel Başkanı''dır!

CHP''li Faik Öztrak: Kazanın tek siyasi sor... CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, gündeme ilişkin açıklamada bulundu. 9 kişinin hayatını kaybettiği Ankara''da yaşanan tren faciasına değinen Öztrak, "Kazanın tek bir siyasi sorumlusu vardır. O da AKP Genel Başkanı''dır" dedi.

Bugün açıklanan işsizlik rakamlarının yükselmesine değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Türkiye'de her 100 işsizden 29'u üniversite mezunu. Bu gençler ülkenin geleceği olarak okutuldu, yatırım yapıldı ama bu gençler şu anda işsiz. Gencine istihdam sağlayamayan bir yönetimle karşı karşıyayız" dedi. Öztrak'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Bugün, ekim ayı sanayi üretim rakamları açıklandı. Geçtiğimiz ay başlayan gerileme bu ay da devam ediyor. İmalat sanayiindeki daralma ise daha da derin. Bu ekonomide yaşanacak çok sert bir daralmanın işaretidir.

'GENÇLER İŞSİZ'

Eylül ayı işsizlik rakamları geçen yılın aynı ayına göre 1 puan artmış. Hep söylüyoruz, bu ülkenin en önemli üstünlüğü genç nüfusudur. Ailelerimizin umudu gençlerimiz arasındaki işsizlik çok daha vahim bir tabloyla artmış. Türkiye'de her 100 işsizden 29'u üniversite mezunu. Bu gençler ülkenin geleceği olarak okutuldu, yatırım yapıldı ama bu gençler şu anda işsiz. Gencine istihdam sağlayamayan bir yönetimle karşı karşıyayız.

'İŞSİZLİK MİLLETİN CANINI YAKIYOR'

Erdoğan işsizlik için, "bu mevsimlik bir meseledir" dedi. Geçmişte de enflasyonları böyle mevsimlere bağlarlardı. Son 7 aydır işsizlik sürekli artış eğiliminde. Keçiören'den saraya taşındıkları günden bu yana milletten koptular, ya da sorun yokmuş gibi yaparak sorunları atlatırız diye düşünüyorlar.

Onların işsizlik diye bir sorunu olmayabilir, ama işsizlik milletin canını yakıyor. Eğer ülkede işsizlik artıyorsa, dolar inse neye yarar, faiz düşse neye yarar?

Ekonominin iyileştiğini söyleyenlere sesleniyorum: 6 milyon insanımız işsiz. Bu nasıl işlerin yolunda olduğu ekonomi? Bu işler aspirin tedavisiyle olmaz, pansuman ile geçiştirilmez.

Bugün geldiğimiz nokta da bu işlerin faturasını milletimiz ödüyor. Bugün bir tek sebebi var: İktidarın yanlış politikaları. Millet de bunun hesabını önüne gelen ilk sandıkta soracaktır.

Bugün geldiğimiz nokta da bu işlerin faturasını milletimiz ödüyor. Bugün bir tek sebebi var: İktidarın yanlış politikaları. Millet de bunun hesabını önüne gelen ilk sandıkta soracaktır.

Tarımda kendi kendine yeten bir ülkeyi ele muhtaç hale getirdiler. Türkiye'nin dış ticaret açığı büyüdükçe büyüdü. Biz hep uyardık. Bu ülkenin üretim tabanını eritiyorsunuz dedik, borç alan emir alır dedik. Ne oldu? ABD'nin başkanı ultimatomu verdi 24 saatte papazı oval ofise gönderdiler.

ANKARA TREN FACİASI

Bu ülkede tren devrilir, sebebi hava koşullarıdır. Madenciler can verir, derler ki bu madenciliğin fıtratında var.

9 tane vatandaşımız yaşamını yitirdi. Ankara'da gerçekleşen bu son kaza, 2018 yılında gerçekleşen 2. büyük kaza (demiryolları için.)

Çorlu'da yaşanan kazayla ilgili ciddi bir rapor yazmıştık. Kazanın hatalar ve ihmaller zinciri sebebiyle gerçekleştiğini açıkça ortaya koymuştuk.

Vakit geçirmeden önlemler alınmalı dedik. Saray ve sarayın bekçisinin oylarıyla bu önergemiz reddedildi. Çorlu'daki kazayla ilgili yargılama süreci hala başlamadı. Bu ölümlü tren kazalarındaki artış devlet demir yollarında bir şeyin ters gittiğini ortaya koyuyor.

Bunun adı bilinçli taksirle adam öldürmedir, kaza değil!

'KAZANIN TEK BİR SORUMLUSU AKP GENEL BAŞKANI'

Tüm kazalara fıtrat anlayışıyla bakınca ne liyakat, ne teknoloji ne de istifa gibi çağdaş değerler kalıyor. Onlarca vatandaşımızın yitip gitmesine göz yumanlar bunun hesabını soranlara siyaset yapmayın diyor

Kazanın bir tek siyasi sorumlusu vardır. O da AKP Genel Başkanı'dır. Onun bu konularda kılını kıpırdatmayacağını biliyoruz. Ama en azından ulaştırma bakanından istifa etmesini bekliyoruz.

SARAY PROGRAMINA ELEŞTİRİ

2. 100 günlük eylem planını açıkladılar. Bu planda EYT yok, 3600 gösterge yok, çiftçi yok. Bol bol adrese teslim proje ilanı var.

5 yıllık cumhurbaşkanı programı var bi de. Bu program nereden çıktı? Buna 5 yıllık saray programı deseydiniz daha doğru olurdu.

MUHARREM İNCE

İstanbul'da aday belirlenme sürecini PM'miz götürüyor. Kurultayımızdan sonra PM en yetkili organımız. Bu süreci mümkün olduğu kadar hatasız götürmeye çalışıyoruz. Bu tarz cümlelerin seçim öncesi sürece yararlı olduğunu düşünmüyorum.

OPERASYON YORUMU

Irak'a operasyon - son zamanlarda her ne hikmetse seçimler öncesi bu operasyonları davulla zurnayla yapar hale geldik. orada bir sıkıntı varsa bu işleri davulla zurnayla yapmazsınız. Ülkenin geleceğine, bekasına yönelik bir tehdit varsa bu işi propaganda malzemesi yapmadan halleder geçer giçersiniz."

" CHP''li Faik Öztrak: Kazanın tek siyasi sorumlusu AKP Genel Başkanı''dır!" haberi, 17 Aralık 2018 tarihinde yazılmıştır. 17 Aralık 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP''li Faik Öztrak: Kazanın tek siyasi sorumlusu AKP Genel Başkanı''dır! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP''li Faik Öztrak: Kazanın tek siyasi sorumlusu AKP Genel Başkanı''dır! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  2. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  3. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  4. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  5. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  6. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  7. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  8. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  9. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  10. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
  11. 17:20 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder açıklamalar yaptı! “Hata lüksümüz yok”
  12. 17:12 Trabzonspor'da O Futbolcuyla Yollar Ayrılacak!
  13. 17:10 Et ve Süt Kurumu'ndan Büyük Zam: Yüzde 25 Artış!
  14. 17:03 CHP'den Beştepe'ye: Özgür Özel'den Randevu Talebi
  15. 16:59 Fenerbahçe'de eski yönetici Şekip Mosturoğlu aday oldu!
  16. 16:57 Çernihiv'e Yapılan Hava Saldırısında Ölü Sayısı 18'e Yükseldi
  17. 16:53 AB Liderler Zirvesi: Yatırım ve Rekabet Gücü Gündemde
  18. 16:46 Temmuz Ayında Asgari Ücrete Zam Yapılmayacak
  19. 16:40 İbrahim Tatlıses'ten şok sözler; ‘Yok öyle beleşten bir hayat’
  20. 16:32 Uğur Dündar'dan babalık davasıyla ilgili şok sözler!
Politika Haberleri