ABC Kritik | Çağlar Ezikoğlu | Doğu Bey''in Yeni Dostları

ABC Kritik | Çağlar Ezikoğlu | Doğu Bey''in Yeni Dostları

ABC Kritik | Çağlar Ezikoğlu | Doğu Bey''in ... Çağlar Ezikoğlu yazdı...

Doğu Perinçek’in yıllar boyunca siyasi düzlemde geçirmiş olduğu değişim veya dönüşüm kamuoyunda sürekli tartışılan bir konu olarak varlığını sürdürmüştür. Bu konuda çok fazla yazmamış veya böylesi bir konu üzerinde fazla durmamıştım bugüne kadar. Silivri’den çıkarken ‘tarikatların kökünü temizleyeceğiz’ diye haykırıp bu amacına ulaşmak için AKP iktidarına yanaşmayı ve bu yanaşma sürecini ‘AKP bizim çizgimize geldi’ diye lanse etmeyi bile sürdürdüğü siyaset açısından kısmen anlaşılırdı, hiçbir şekilde böylesi bir siyasi anlayışa katılmıyor olsam da. Dolayısıyla özellikle liberal ve Fethullahçı çetenin koro şeklinde ağızlarına Doğu Perinçek’i sakız etme girişimine bir gün bile katılmamıştım.

Fakat son bir hafta içerisinde Doğu Bey’in yaptığı iki hamle artık onun siyasi çizgisinin belli bir amaca ulaşmaktan ziyade tam anlamıyla Amerikancı-Fethullahçı bir çizgiye dönüşüp Atatürk düşmanları ile dostluğa evrildiğini gösteriyor. Kurduğu Aydınlık gazetesinin birçok yazarı geçtiğimiz hafta Çatladıkapı ülkesinin çadır mahkemesi tarafından tahliye edilen Amerikan Pastör Brunson’a dair kaleme aldığı yazılarda AKP iktidarını kıyasıya eleştirmişti. Bu eleştirilere katılmak bir yana, bu eleştirilere karşı AKP iktidarını koruma pozisyonuna geçen Doğu Bey, verilen kararın doğruluğunu şu şekilde savunmuş ve; “Brunson kararını Amerika'nın baskıları sonucu alınmış bir karar olarak yansıtmak çok yanlıştır. Burada Türk yargısı hiçbir baskıya boyun eğmemiştir. Yargının verdiği karar gerçeğe ve hukuka uygundur" ifadelerini kullanmıştı.

Daha 3 ay öncesinde; “Rahip Brunson olayı tamamen bu çerçevede ele alınmalıdır. Dikkat edilirse bugün, Amerika Türkiye'yi açıkça tehdit ediyor. Bu açıdan Bruson’un başına taç da giydirseniz, serbest de bıraksanız, ABD'ye teslim de etseniz bu süreç böyle şiddetlenerek devam edecek” diyen adam 3 ay sonrasında neden çark edip birden Amerikancı çizgiye varmıştır?

Bu sorunun yanıtını hala verememiş olan Doğu Bey, bugün kendi siyasi kariyerinin amiyane tabirle en rezil duruşunu sergiledi. Bugün Atatürk’e hakareti baş şiarı haline getirmiş Ak-İt gazetesi ile alakalı şöyle bir haber yayınlandı;

Yeni Akit yazarı Mehmet Koçak, Atatürk'e hakaretleriyle bilinen tarihçi Mustafa Armağan ve Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek buluştu. "Son zamanlarda buluşup görüştüğüm o kişilerden biri Doğu Perinçek’tir. Doğrusu ben, onunla buluşmadan, tartışmadan ve onu ondan dinlemeden önce çok farklı bir Perinçek tanıyormuşum" diyen Akit yazarı Koçak, Perinçek'in "Ben inançlar üzerinden siyaset yapılmasını ve o yüce değerlerin istismarına ısrarla karşıyım. Ancak, merakınızı gidermek için ifade edeyim ki ben ateist değil Müslümanım. Bayram namazlarını kaçırmam, Cuma namazlarına vakit nispetinde gitmeye çalışıyorum” dediğini aktardı.”

Bahse konu buluşma Vatan Partisi binasında gerçekleşmiş. Lafı çok uzatmayacağım, Doğu Bey belli ki kendisine Mustafa Armağan gibi tescilli bir Atatürk düşmanı Fethullahçı’yı dost edinmiş olabilir. Peki ya o siyasi partiye üye olan hangi şerefli onurlu yurttaş, parti binasında bu tescilli Fethullahçı Atatürk düşmanının ağırlanmasını içine sindirebiliyor? Mayıs 2017’de bahse konu tescilli Fethullahçı’yı bu platformda şöyle ifşa etmiştim: (Aşağıdaki yazı; Çağlar Ezikoğlu’nun 9 Mayıs 2017 tarihli yazısından alıntılanmıştır; https://www.abcgazetesi.com/abc-forum/fethullahcilar-kavurmaci-icin-ataturke-saldiriyor-52839h/haber-52839 )

Öncelikle kimdir bu Mustafa Armağan denilen müptezel Fethullahçı? Tarihçiliğinin kerameti kendinden menkul olan bu ismin esas bilinilirliğini sağlayan husus Fethullah Gülen Cemaati’nin yayın organı olan Zaman Gazetesi’nde 1995 yılında köşe yazarlığına başlaması ile gerçekleşti. Mustafa Armağan adındaki bu zat Mustafa Kemal Atatürk düşmanlığını Cemaat medyasında uzun yıllar sürdürmüş ve bu yönde nice yazılar yayınlar ve sosyal medyadan mesajlar yayınlamıştı. Bu kayıtları incelemek isteyenler internet arşivlerinden kolaylıkla Armağan’ın nefret söylemlerine ulaşabilirler. Armağan’ın Atatürk üzerine olan nefreti özellikle AKP iktidarı döneminde kendisine kol kanat gerilmesini de sağlamıştı. Ama burada ilginç olan bir husus var; bugün Zaman gazetesinin bütün yazarları içeride iken ve AKP iktidarı için FETÖ soruşturmalarının miladı 17-25 Aralık 2013 tarihi iken, Mustafa Armağan denen şahıs Ekim 2015’e kadar Zaman Gazetesi’nde yazılarına devam etmiştir.

Ne kadar ilginç değil mi, Zaman Gazetesi AKP iktidarına savaş açmasından ve neredeyse bu savaşın başlamasından 2 yıl geçmesine rağmen Mustafa Armağan adlı Fethullahçı Zaman Gazetesi’nde yazmaya devam etmiş. Peki neler yazmış bu tescilli Fethullahçı?

17-25 Aralık tarihinden kısa bir süre evveline gidelim, dershane krizinin baş gösterdiği günlere. 18 Ekim 2013 tarihinde Twitter hesabından dershaneleri övücü mesajlar atan Armağan bu krizle alakalı demiş ki; ‘Dersaneler Tevhid-i Tedrisat Kanununa göre kapatılacakmış. MEB buna cevap versin, yoksa Tevhid-i Tedrisat’ı kaldırma kampanyası açalım’.

Dershane konusundaki tutumu çok net bu Fethullahçı’nın. Peki ya 17-25 Aralık sonrası. Tarih 15 Ocak 2014. Zaman gazetesi 15 Ocak 2014'te "Aydınlar ve siyasetçiler Başbakan'ı aklıselime davet etti" başlıklı bir haber yayımladı. Haber'deki "aydın"lardan biri olan Mustafa Armağan, Erdoğan'ın Cemaat'e yönelik çıkışlarına tepki göstererek şunları söyledi.

"Zaman zaman dışarıdan yardım da alan bir cinayet şebekesi ve eli kanlı örgüt olarak on yıllarca Sünni İslam âlemine darbe üstüne darbe indirmiş bulunan Haşhaşilerin yaptıklarını Hizmet Hareketi mensuplarına yakıştırmak anakronizme düşmek bir yana, hakkaniyetle bağdaşmamaktadır.”

Tescilli Fethullahçının macerası burada da bitmiyor. Armağan 14 Aralık 2014 tarihinde bu sefer hem Facebook hem de Twitter hesabından Zaman Gazetesi’ne yönelik yapılan baskını ve gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın gözaltına alınmasını sert bir şekilde eleştiriyor ve kınıyor.

Bahse konu yazımda malum Fethullahçı Atatürk düşmanını açık bir şekilde ifşa etmiştim. Doğu Bey ise bugün bu şahısla dostluk görüntüleri vererek siyasi kariyerinin en düşük halini gösterdi. Peki ya o partinin üyeleri veya o gazetenin yazarları, siz de bu rezilliğe sessiz mi kalacaksınız?

 

Çıkan haberler

http://vatanpartisi.org.tr/genel-merkez/gundem/dogu-perincek-ten-abd-nin-yaptirim-tehdidine-cevap-27120

https://odatv.com/dogu-perincekten-cok-konusulacak-bulusma-ateist-degil-muslumanim-bayram-namazlarini-kacirmam--20101859.html

"ABC Kritik | Çağlar Ezikoğlu | Doğu Bey''in Yeni Dostları" haberi, 22 Ekim 2018 tarihinde yazılmıştır. 22 Ekim 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan ABC Kritik | Çağlar Ezikoğlu | Doğu Bey''in Yeni Dostları haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABC Kritik | Çağlar Ezikoğlu | Doğu Bey''in Yeni Dostları 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  2. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  3. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  4. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  5. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
  6. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  7. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  8. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  9. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  10. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
  11. 09:28 2024 Çin GP: Yılın ilk sprint yarışını Max Verstappen kazandı
  12. 09:25 Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, bugün Türkiye'ye geliyor
  13. 09:18 Soldaki AK Parti'li İlçe Belediye Başkanı Sağdaki Almanya Başbakanı
  14. 09:15 Resmi Gazete'de yayımlandı: Prof. Dr. Ömer Çınar AYM üyesi seçildi
  15. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  16. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  17. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  18. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  19. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  20. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
Politika Haberleri