Ahmet Şık''tan Erdoğan''a: Hiç utanmadan ''çözüm sürecini HDP bitirdi'' diyor

Ahmet Şık''tan Erdoğan''a: Hiç utanmadan ''çözüm sürecini HDP bitirdi'' diyor

Ahmet Şık''tan Erdoğan''a: Hiç utanmadan ''ç... Halkların Demokratik Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Ahmet Şık, Diyarbakır mitinginde konuştu. Şık, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan''ın “Kadın da olsa çocuk da olsa gereken yapılacaktır” sözlerini hatırlatarak "Sonra çıkıp kardeşlikten bahsediyor. Bir yanında Bahçeli, bir yanında Çiller, ama hiç utanmadan, yüzü kızarmadan “çözüm sürecini HDP bitirdi” diyor" dedi.

Cumhuriyet davasında 434 gün cezaevinde kalan Şık, AKP'nin İstanbul Yenikapı'da düzenlediği mitinge faili meşgul cinayetlerin yoğun olarak yaşandığı dönemin başbakanı Tansu Çiller'in katıldığını hatırlatarak, "Çünkü artık birbirlerine mecburlar, birbirlerine demir zincirlerle bağlılar. Halkların Demokratik Partisi’nin temsil ettiği ses sıkışıp boğulsun istediler. Ama onlara ve yaptıkları bunca kötülüğe rağmen bu ülkede güvercinler, barışın sesini köy köy, kasaba kasaba, şehir şehir dolaştırdılar" dedi.

Tutuklu bulunan önceki eş başkanlar Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ile milletvekilleri, gazeteci ve öğrencilere selam gönderen Şık "Bir oy Demirtaş’a, bir oy Halkların Demokratik Partisi’ne" istedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Ağzında idam, hayalinde Bahçeli’nin ipi, meydan meydan meydan dolaştığını" ifade eden Şık, " Analarımızın gözyaşlarını ayrıştırmak istediler.Bizi birbirimize kırdırtmak istediler. Ülkemizi ırkçılıkla, milliyetçilikle, kindarlıkla bölmek istediler. Ama işte, bir kez daha yan yanayız, beraberiz! Ve biliyoruz ki biz yan yana durursak analarımızın sırtına kamçıyla harita çizenlerin de, Menfaatleri için bu ülkenin gencecik yoksullarını ölüme gönderenlerin de sonu gelir" diye konuştu.

'SONLARININ GELDİĞİNİ BİLİYORLAR'
İktidar partisi için "Sonlarının geldiğini biliyorlar, o yüzden korku, telaş, panik içindeler" diyen Şık, "Hepimiz biliyoruz: Savaştan, kandan beslenen bu menfaat çetelerinin sonu geldi. Bu çetelerin sözcülüğünü üstlenen, gönlü barıştan yana insanları yalanlarıyla uyuşturmaya çalışan onlarca kiralık kalem var.Tasmalarını kim tutuyorsa onun sesi oluyorlar. Bu haysiyetsizlerin, bu zalimlerin sizin karşınıza çıkacak yüzleri yok" dedi.

Şık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Kadın da olsa çocuk da olsa gereken yapılacaktır” sözlerini hatırlatarak "Sonra çıkıp kardeşlikten bahsediyor. Bir yanında Bahçeli, bir yanında Çiller, ama hiç utanmadan, yüzü kızarmadan “çözüm sürecini HDP bitirdi” diyor" diye konuştu.

"Barışın sesini kısamadılar"

7 Haziran 2015 seçiminden önce sonra yaşanan patlamaları hatırlatan Şık, "Ama ne yaptılarsa olmadı! Barışın sesini kısamadılar. Halkların coşkun selini durduramadılar. Kararlığımız zalimleri ürkütüyor" dedi. 

"Ahmet Şık''tan Erdoğan''a: Hiç utanmadan ''çözüm sürecini HDP bitirdi'' diyor" haberi, 20 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 20 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Ahmet Şık''tan Erdoğan''a: Hiç utanmadan ''çözüm sürecini HDP bitirdi'' diyor haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ahmet Şık''tan Erdoğan''a: Hiç utanmadan ''çözüm sürecini HDP bitirdi'' diyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  2. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  3. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  4. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  5. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  6. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  7. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  8. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  9. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  10. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  11. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  12. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  13. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  14. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  15. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  16. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  17. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
  18. 08:11 Fehmi Koru: Birileri, CHPlilere, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı
  19. 08:09 Soğuk hava geliyor: Meteoroloji’den çok sayıda kent için kuvvetli sağanak uyarısı
  20. 08:06 İsrail İran’a misilleme saldırısı başlattı
Politika Haberleri