AİHM''in Demirtaş kararının ardından HDP''den ilk açıklama

AİHM''in Demirtaş kararının ardından HDP''den ilk açıklama

AİHM''in Demirtaş kararının ardından HDP''de... Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), 4 Kasım 2016''dan beri tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş''ın serbest bırakılmasına yönelik karar verdi. 

AİHM'in kararının ardından HDP'den ilk açıklama Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'den geldi. Temelli, "AİHM kararına uyulsun Demirtaş ve tüm vekil arkadaşlarımız hemen serbest bırakılsın" dedi.

HDP Genel Merkezi Twitter hesabından ise Demirtaş ve tutuklu eski milletvekillerinin Genel Kurulda çektirdiği bir fotoğrafla birlikte "Milyonların iradesi vekiller özgür olmalıdır" açıklaması yapıldı.

HDP'nin açıklaması şöyle:

"AİHM önceki dönem Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması için gerekli adımların atılmasına karar verdi. Mahkemeler derhal bu kararın gereğini yerine getirmeli, Demirtaş ve tutuklu seçilmişler serbest bırakılmalıdır.

Tüm halklar bu sese ses vermeli, bu hukuksuzluk son bulmalıdır. AİHM’in ders niteliğindeki kararı, milyonların iradesi olan seçilmişlerin özgür kalmasını gerektirir.
Demirtaş’ın cezaevinde kaldığı her bir dakika hukuksuzluktur. Karar tüm tutuklu vekillerimiz için emsal teşkil etmektedir. Milyonların iradesi vekiller özgür olmalıdır." açıklaması yapıldı.

HDP Eş Genel Başkan Pervin Buldan ise "Demirtaş ve vekillerimizin tutuklu kaldığı her an hukuksuzluktur. AİHM son sözü söylemiştir."

HDP Siirt Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Meral Danış Beştaş "AİHM’in kararı ile Demirtaş ve tutuklu milletvekillerimizin özgürlüğünün önünde hiçbir engel kalmamıştır" ifadelerini paylaştı. 

HDP Kocaeli Milletvekili  ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi  Ömer Faruk Gergerlioğlu "AİHM, Türkiye'nin Selahattin Demirtaş'a manevi tazminat olarak 10,000 Euro ödeme yapacağını kararlaştırdı. Masraf ve giderler için de 15.000 Euro... 

O kadar uyardık... geriye kaldı 200 Bine yakın diğer OHAL Mağduru insanın kararlarından gelecek tazminatlar.!" paylaşımında bulundu.

HDP İstanbul Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu üyesi Oya Ersoy "Yarattığınız hukuksuzluk bir kez de AİHM kararı ile tescillendi. Selahattin Demirtaş başta olmak üzere tüm seçilmiş milletvekillerini, belediye başkanlarını derhal serbest bırakın!" paylaşıı yaptı. 

HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun ise paylaşımında "AİHM 2 yıldır devam eden hukuksuzluğun bitirilmesi kararını vermiştir. Demirtaş ve tutuklu vekillerimiz derhal serbest kalmalıdır. Bu hukuk dışılık daha fazla sürdürülmemelidir" dedi. 

"AİHM''in Demirtaş kararının ardından HDP''den ilk açıklama" haberi, 20 Kasım 2018 tarihinde yazılmıştır. 20 Kasım 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AİHM''in Demirtaş kararının ardından HDP''den ilk açıklama haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AİHM''in Demirtaş kararının ardından HDP''den ilk açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:05 Macron: Avrupa'nın Güçlenme Mücadelesi Geride Kalıyor, Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya
  2. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
  3. 16:56 Meta'nın WhatsApp İle İlgili İddiaları: İsrail'in Hedef Belirleme Sisteminde Rolü mü Var?
  4. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
  5. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  6. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
  7. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
  8. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  9. 16:08 Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!
  10. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
  11. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
  12. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
  13. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  14. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  15. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
  16. 15:51 Belarus Lideri: Rusya-Ukrayna Barışı İçin İstanbul Anlaşması Önemli
  17. 15:45 Enerji Dönüşümünde Batarya Teknolojilerinin Yükselişi: IEA Raporu
  18. 15:43 Sokak Köpeğinin Saldırısında Yaralanan Genç Kızın Ayağı Kırıldı
  19. 15:32 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın İntikamcı Eğilimleri Endişe Verici
  20. 15:29 EURO 2024: Almanya'da Heyecan Dorukta!
Politika Haberleri